söndag 9 november 2014

SÖNDAG HELA DAN.

Det är minsann inte ofta vi kör ut en söndag. Vi hade båda tänkt oss att besöka Rusta idag av olika anledningar. Vi behövde lite rengöringsmedel bland annat. Och jag hade tänkt mej att köpa vitt krulligt garn. Men det var slut. Det fanns bara i svart. Det hjälper inte mina idéer, men vad jag skulle göra berättar jag inte. Det får bli lite gissningslek för mina läsare.

Sedan åkte vi till Ica Maxi på Berga. För jag hade köpt ett garn som heter Big Verona i gult på IM på Råå. Jag håller på med en sak och det garnet jag har, kommer inte att räcka till för det jag håller på med. Ytterligare en gissningsgåta.

Men det fanns mat och potatis hos dom, så vi fick handlat hem en hel del. När vi kom hem, satte Sibbe bilen utanför vår port, så jag skulle kunna ta upp alla varorna i hissen. 

När jag tryckte ner hissen, så var den full Det var grannen ovanför oss, som kom med sin lille kille snart 2 år i vagnen och två vovvar. Den ene är en så kallad kamphund (i felaktiga händer). Honom känner jag förut. Han heter Harry och jag som har svårt för namn tänker på visan Harru varit med om det nån gång. Då kommer jag alltid ihåg hans namn. 

Den andra är en annan stor svart hund och vilken ras han tillhör och vad han heter vet jag inte. Vovvarna blev glada i alla fall. Låten jag tänkte på sjöngs nog av Tre Knas en gång. Så jag letade efter den på YouTube. Men jag hittade inte den. Men en annan som jag aldrig glömmer är den här. 
I den här medverkade Margareta Krook, Lars Ekborg, Gunver Bergvist och Åke Grönberg. De är verkligen roliga. Vi såg den på TV en gång i forntiden.

Att grannpojken har blivit så gammal kan vi inte tänka oss riktigt. Tiden lider och vi med den.

Innan de flyttade in i lägenheten ovanför oss, så hörde vi barnafötter springande ovanför oss vid elvatiden på kvällarna. Då bodde det ett äldre par där och vi frågade om de möjligen hade barnbarnen hos sej. Nej, inte alls. Då vi trodde nästan att det spökade här.

Nu låter det likadant av den lille killen. Men det är på dagarna, när han är vaken och pigg. Så nu skyller vi inte på spöken längre.

Tyck lite synd om mej, för jag har fått blåskatarr. Det är inte nådigt. Men vi handlade både citroner och tranbärssaft när vi var på ICA Maxi. Det brukar hjälpa lite.
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Blåskatarr är ett elände! Hoppas du får bukt med den.
Sant som du skriver om kamphundar i fel händer...en bra hundägare har bra hundar. kramiz

Ama de casa sa...

Tre Knas såg jag på Casinorevyn med pappa när jag var liten minns jag.
Minns även den där härliga sketchen - fast jag tror hela tiden att det är fia med knuff dom spelar :-)

Åh... Rusta... Undrar när dom ska öppna här nere?
:-)

Tweety26 sa...

Tråkigt med blåskatarr. Hade själv problem för ett tag sedan med det var en sten som ville ut. Tror du håller på med något juligt (kanske en tomte). Ha en fortsatt bra måndag :-)

Anonym sa...

Jag gissar på något med en tomte.
Kamphundar gillar jag inte. Blåskatarr är heller inget roligt. Tranbär tycker jag inte hjälper. Men detta hjälper varje gång för mig:
Några kvistar persilja som du lägger i ca 3 del vatten. Du låter det småkoka i 5 minuter under lock. Sedan ska det dra i 30 minuter under locket, men utan värme. Avsluta med sila: Jag brukar fördela den gröna vätskan i två stora glas och dricka det lite då och då så det varar i några timmar. Funkar det inte första gången ger jag alltid det en chans till nästa dag. Även om jag blivit bra fortsätter jag någon dag till. Mycket bättre än tranbär. Kram Bosse

Anonym sa...

Okidoki,jag tycker synd om dig,,det är ju inte så kul att åka på blåskatarr..
Du har säkert rätt om kamphundar,det är inte hundens fel om ägaren är fel,jag känner en som har en så kallad kamphund,men den är nog bland de goaste hundar jag känner..Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller,,Ja du var snubblande nära,4:e plats..Grattis..Haé Kram.

yvonne sa...

Det är oftast ägarna till hunden som gör fel. Rådet som du fick av Bosse är bra!!! ........................Det är viktigt att vara glad,det ger energi.Och jag tycker att du för det mesta är glad!! Kram!

Anonym sa...

Kväller,,Ja helt rätt det är många hundar av den typen som har fel ägare,vilket är synd för hunden..Haé Kram.

yvonne sa...

ag har provat Bosses recept + te på åkerfräken .det är viktigt att ge kärlek och omvårdnad till sina och viktigast av allt att vara ledare! Mina hundar får tex inte gå före mej ut genom dörren ,och de får sin mat efter att vi har ätit Titta på hur vargflocken lever.Det är alfa hane/tik som bestämmer.Alla som kommer hit tycker att vi har glada väluppfostrade hundar.Kram!

Ama de casa sa...

sv: Dom spelar faktiskt skattkammarön - det står till och med högst upp på det där klippet.
:-)