onsdag 19 november 2014

TVÄTTSTUGAN NÄSTA.

Det är ju livets gång, att man smutsar ner sej och kläderna och sen blir tvungen att tvätta i tvättstugan. Så var det för mej idag. Det var inte precis nån stortvätt, men ändå. Jag får ju hjälp av Sibbe att ta ner tvättkorgen och den gula IKEA-påsen med mera tvätt i och därtill tvättmedlen i en speciell påse. Vi har ju hiss i huset och vi bor på fjärde våningen, så det blir inte så förfärligt svårt att ta sej ner.
Men den här bilden är ju förstås lite romantiserad av hur det går till i tvättstugan. När man kommer förbi entréplanet, så får man hålla för öronen, för det skriker av bara den, när hissen är på väg ner till källaren. Jag har ju tinnitus, så det skriker extra mycket i mitt huvud annars.

Ja tvätten är klar, trots att jag glömde tvättmedlen uppe i lägenheten, så jag fick åka upp och ner en gång extra.
Flera av mina bloggarvänner håller på som allra värst att julpynta. Inte jag, men när jag skulle hämta bilderna hit, så fick jag syn på en del pyntat från tidigare.
Den här duken åker fram varje jul och jag är stolt över att säga att jag har broderat den själv en gång i tiden. Det är ett Clara Waevermönster, som inte finns att få längre. Det tog lång tid att brodera den.Men resultatet är väl inte dåligt?

Vi har ett gammalt avlutat furuskåp i vårt vardagsrum och så här brukar det se ut på det när det är jul. Ovanför finns det en hylla och där har jag den här vackra staken.
Den fick jag av en blusleverantör från Jönköping, när jag hade min butik. Men den står faktiskt där året om. Det är en äkta handmålad Smålandsstake. Dockorna har jag fått av Sibbe i julklapp, när vi var i Puerto de la Cruz på Tenerife för många år sen. Bilden är väl lite sned och dimmig, men den får duga. Jag lovar i alla fall att damma innan jul.
Så är jag lite av en nallesamlare och förra året fick dom de här mössorna till julen. De ligger på vår säng året om, men utan tomtemössor. Jag har flera nallar på andra håll också.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Tvätta är ett måste och här tvättas det varje fredagskväll mellan 17.00-21.00, en perfekt tid så man kan ha helgen till annat. Kramiz

siitawelamsson sa...

Go´morron Gilla. Här ska inte pyntas så mycket. Vi ska till äldsta dotter o fira julafton i år. Idag blir det en bussresa till Borlänge med omnejd. Ha en fin dag. Kram

Ama de casa sa...

Att julpynta nu är att tjuvstarta. Själv går jag all-in på första advent och sen åker grejerna ned till tjugondagknut. Ordning och reda! ;-)

Anonym sa...

Vilka härliga nallar! Eftersom jag är kvar i Spanien har julstämningen inte ens närmat sej ännu.

yvonne sa...

Duken är fin! Kram!

yvonne sa...

Tråkigt när internet krånglar. Du får testa när du har tid att se om du klarar av det! Kram!

Anonym sa...

Kväller..Tom T Hall skrev otroligt många bra låtar.Alf Robertson översatte några till svenska,bla.Hundar ungar och hembrygt äppelvin,,Månen över Uppland.Några till oxå som jag inte kommer på..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja min sushi blev bättre denna gång,nu hade jag skaffat sushuris och risvinäger och Kikkoman soyasås..Mums..Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller..Ja det är viktigt med rätta ingredienser,,jag har beställt hem 2 kg äkta sushiris,ska bli fler gånger på min tallrik..
Det finns ganska mycket Alf Robertson på YouTube..Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller,,Man fick skriva en kod,hos alla som hade Blogger eller Blogspot..Men nu slipper man det hos alla,,vilket är bra,fick göra flera försök ibland när koden var svårtydd..Skönt..Haé Kram.