söndag 11 januari 2015

ÅRSKRÖNIKA FÖR 2014, TREDJE DELEN.


Så tänkte jag att skriva lite om sommaren 2014, vad vi hade gjort då.
Den här toppen hann vi köpa nere på Mallorca trots att jag blev sjuk där. Vi gillar den båda och den blir ofta använd.
På Råå brukar man anordna en så kallad "Sillafest" Det är Lions Club, som står för den. Men det är alltid så mycket folk, så våra vänner, som bor nere vid hamnen ordnade en egen fest. Det var vi två, ett annat par och värdfolket som festade loss.
Så här fint var det dukat i deras uterum, den så kallade pensionärskuvösen. 
Här kan du se den glada värdinnan, Gittan. Hon bjuder överdådigt alltid. Det var mängder av sill av olika slag och räkor och allt, som jag inte kommer ihåg nu. Mer än att det fanns flytande vätskor också, som passade till maten.

Den 10/7 kom min yngste son med hustru, äldsta dotter och hennes kille och hälsade på nere hos oss. 
Här kan man se de fyras gäng. Vi var på ett ställe i Arildstrakten på en vingård och åt fin lunch. Men alla avstod från deras vin den här gången.
Vi brukar sällan gå på loppis, men här hamnade vi allihopa, för de andra gillar att leta efter fynd. Till och med jag hittade en liten holländsk flicka i porslin, som jag har haft förut, men blivit av med. Så nu har jag ett helt par. Pojken hade jag kvar.
Den 7/8 tog vi en runda på Fredriksdals friluftsmuseum i sällskap med Baloo. Här väntar vi på kaffe och kaka.
Det är ju ett museum och man tar vara på gamla raser bland husdjuren. Här ser man ladugården. I år har det inte varit tillåtet att gå in där för man är rädd för att djuren kan smittas av diverse sjukdomar.
Den 8/8 hamnade vi i Klippan igen. Det är här vi brukar dricka vårt kaffe, som vi skojar om, att vi åker till Klippan för att dricka kaffe. Vi har förstås andra ärenden där också.
Vännen Siv fyllde år och då fick hon ett sånt här hjärta av mej.
Här ser Sibbe bekymrad ut. Det hände sej så, att två dagar innan vi skulle resa till Kos, så fick jag en infarkt och hamnade på sjukhuset i en vecka. Han hade fått en klisterlapp att sätta nånstans, så det blev i pannan, när han var på besök.
Jag måste säga att trots allt hade jag det bra på sjukhuset, mycket tack vare att jag hade sysselsättning med mej i form av virkning. Den här fåtöljen var mycket bekväm för ryggen också. 

Jag blev mycket väl omhändertagen hela veckan. Men jag fick ligga på en egen sjuksal, för man var rädd för att jag kanske bar på sjukhussjukan, eftersom jag hade legat på kliniken i Palma i maj/juni. Men proverna tog sin tid att få fram, så jag var ensam i salen hela tiden.

Det blev alltså inte nån Kosresa för någon av oss. Tur man har ordentliga försäkringar. Det hjälpte oss både på Mallorcasemestern och den här som inte blev av.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
♥ ♥ ♥

19 kommentarer:

Gunnel sa...

Ett händelserikt år, men inte alltid så trevliga händelser. Hjärtat du virkat är jättefint. Ha det bra.

Veiken sa...

Det är som alltid när man blickar tillbaka. Både bra och dåliga saker! Roligt med tillbakablickar. Man upplever allt på nytt! Kramar

Ama de casa sa...

Härliga sommarbilder, men väldigt tråkigt att du blev sjuk...
Kram

Anonym sa...

Hej du..En kul återblick..
Ja inte vill man gå ut i detta busväder som vi har, många som har satt fart på sina snöskotrar,tokkör här bakom husen.Nä jag stannar inne o pysslar i dag..Haé Kram.

yvonne sa...

Ni hann med en hel del i somras ..Även ungdomar är glömska! Kram !.

yvonne sa...

Eftersom jag har arbetet på gymnasiet ,så vet jag att närminnet är dåligt på ungdomarna också Kram!

Anonym sa...

Hej du.Det blåser och snöar fortfarande här,graderna kryper ner -4,5 just nu.Jag har varit inne hela dagen,bytt julbelysningen till den vanliga..Även kollat på skidor på Tv..Haé Kram.

Maria sa...

Tänk så mycket roligt som händer under ett år, visst... inget vidare att du blev sjuk men allt slutade ju bra. Vi får hoppas vi håller oss någorlunda friska detta år. Sitter nu och tar en tår kaffe efter en tur i skogen.
Önskar er en fin dag/kramen

Anonym sa...

Samma här,har inte varit ut i dag,jag har tagit bort allt som påminner om jul,det var inte så mycket,bara ljusslingan på balkongen kvar,men den tar jag när det blir bättre väder..Haé Kram.

TantGlad sa...

Både trevliga och lite mindre trevliga saker du gått igenom förstår jag.
Vilken fin värdinna. Bättre med lite för mycket mat, än för lite.
Tjusigt i kuvösen.
Ha en underbar vecka nu fina bloggvän.
Kramkram från mig.

Nett sa...

Har hänt en hel del under sommaren, vilken tur att det gick som det gick och du inte hann åka iväg på resan. Kram

Veiken sa...

Ny vecka och jag hoppas att den blir fin för er! Kram

Anonym sa...

Loke han klarade sig utan men,det var Moa som bröt armen när dom krockade,,men det är tufft virke i den tösen..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja med facit i handen så blir det mesta ganska enkelt..Haé Kram.

yvonne sa...

Dom där stormiga karlarna kan man inte lita på :-)Kram!

Fenixmonas sa...

En händelserik sommar, både på gott o ont! kramiz

Anonym sa...

Ja jag var på Ordenshusets Musikkafé i går kväll..Jag har kollat Jerka på Svt play i dag på Fm,,han är en höjdare.Haé Kram.

Veiken sa...

Tiden går fort och snart har halva veckan gått! Man kan ju undra om klockorna har fått fnatt! Kram

Fenixmonas sa...

Godkväll i stugan! Kramiz