lördag 24 januari 2015

RAPPORT FRÅN SKRIVBORDET.

Ja det blir inte så mycket nostalgi idag. Bara lite om vad vi har hittat på i veckan som gick.

Vi hade ärende nere på stan och passade på att äta varsin korv med bröd hos Petters. Det är en korvkiosk, eller efter utbyggnaden är det kanske lite nedlåtande. De har mycket att välja på. Tidigare fanns det inte några sittplaster, som var lämpliga på vintern. Men nu har man byggt ut, så det finns en "riktig" servering även på vintern.
 Det här var min korv, som jag älskar att äta. Det ska vara med senap o ketchup naturligtvis, men så vill jag ha hackad gurka också.
 Så här fin har deras inomhusservering blivit. Det var riktigt sköna och snygga stolar till exempel. Man ser här hur det ser ut därifrån vi satt. 
 Så skulle vi gå till Dunkers Kulturhus och kika på muséidelen. Här fanns bland annat den här målningen, som påminde mig om Realskolan i Arboga, där jag gick i min ungdom. För tillfället kommer jag inte på vad konstnären heter, men det var samma konstnär i vår aula på skolan. De påminner om varandra, men jag tror att det var en kopia av Karl den tolftes likfärd i skolan.
            Gustaf Cederström - Bringing Home the Body of King Karl XII of Sweden - Google Art Project.jpg
Tillägg: Den tavlan vi hade i Realskolan var en kopia av Gustaf Cederströms Karl XIIs likfärd. Jag har kollat på Wikipedia. Rättat den första februari 2014.
 Den här bysten finns vid receptionen på Dunkers Kulturhus och föreställer just Henry Dunker, som var en av de rikaste i Sverige, när han dog. Och han har donerat stora pengar till Helsingborgs stad, så de har kunnat bygga bland annat, Helsingborgs Stadsteater, Kulturmagasinet på Fredriksdal, Grafiska Museet där också och Dunkers Kulturhus där vi just har varit. Klicka på bilden av Dunker, så kan du läsa mer om honom.
 I Helsingborg finns här och var den här typen av minnesstenar. Den här är över stans gamla Saluhall och visar hur den såg ut, innan den revs nån gång på 1960-talet. 
Det är en byggnad på samma torg där Dunkers ligger. Man hade räknat med att det skulle fungera som en saluhall. Men det var bara en enda mataffär. Den gick inte så bra, så den kursade för ett tag sen och nu står lokalerna tomma. 

Nu är det Länsförsäkringar som vill köpa huset och använda det till kontor. Undrar just om de får tillåtelse till det. Det finns ju fortfarande folk, som vill ha det till en Saluhall. Jag till exempel.
 Idag har det bara varit grått och tråkigt väder. Det var - 3 och snö. Gatorna är blöta och vi vågade inte ta bilen för att åka ut till Väla. Risken för halka blir ju stor när vädret är sånt. Därför visar jag ett par bilder på en solnedgång häromkvällen i stället.
Det blev slut för idag. Tack för idag.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mors,,Jajamensan,till Makirullarna använder jag "Sushibazookan"den funkar jättebra.Jag har nu skaffat en del utrustning för at göra fina sushibitar.
Haé Kram.

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Jag äter inte korv, men den där såg inte dålig ut:) Sambon älskar korv så den där hade han nog velat sätta tänderna i. När vi var i Paris fann hann en ny typ av korv i bröd som han blev blev förtjust i, korv i baguette som de gratinerade med ost haha. Inte min typ av mat, men han ät flera stycke hihi.

Oh ja, trapporna upp till Sacré-Coeur var riktigt jobbiga. Det var knappt så att jag orkade gå upp för dem nu när vi var där, men då var jag ju i och för sig riktigt sjuk också. Hade jag vart frisk hade det nog gått lättare. Men det var många friska personer som vilade på vägen upp haha:) Man får ta det i sin egen takt så går det bra. Ett steg i taget. Fast nu fanns det en linbana man kunde ta upp också. Jag vet inte när de gjorde den. Fanns den när du var där? Eller är det en nymodighet kanske?

Oj, 15 olika länder var inte dåligt att ha besökt. Jag hoppas jag ska fylla på min lista jag också:)
kramar

Ama de casa sa...

Jag fick också korv igår. Fast med mos. Supergott! :-)

siitawelamsson sa...

God middag Gilla. Trevligt ni had dett. Här har det snöat massor, men idag skiner solen. Ha en trevlig söndag. Kram

Anonym sa...

Kväller..
Bazookan är toppen,den laddar jag med riset och det som ska ingå i Makirullen,,där blir det packat och format,sen trycker jag ut det på ett Noriark (Sjögräsark),gör en rulle som jag sen skär i 7-8 bitar..Gott blir det..Haé Kram.
Googla på Sushibazooka,så får du mer info..