lördag 3 januari 2015

FÖRSTA INKÖPEN PÅ DET NYA ÅRET.

Äntligen vågade vi oss iväg med bilen ett tag i dag. Det har varit kallt, regnigt och blåsigt både länge och väl, så vi har inte kännt för att åka ut på äventyr. Jag hade ju haft en sån förfärlig hosta också, men den har gett med sej nu.

Så idag blev det ett varv ute på Väla Centrum. Vi hade inte varit där sen före julen, så nu kändes det att det var dags igen.
Var hamnade vi då? Naturligtvis hos Café Schillers. Klicka HÄR, så kan du se var det ligger på Väla Centrum och kan läsa lite om stället. Det blev varsin underbar macka med lax, räkor och svart kaviar. Om du tror att det var rysk kaviar, kan du glömma det. 

Så var jag och hälsade på hos Akademi-bokhandeln, för jag behövde en kassabok och en almanacka för det nya året. Jag känner ju alla där, men det blev inte så mycket snack, för de hade väldigt många kunder. 

Det blev ett par andra ärenden också, men så kom jag på, att jag ju inte hade något att läsa i hemma. Så jag fick gå tillbaka till "Ackis". Där köpte jag två böcker i pocketformat. Den ena heter "Den fantastiska berättelsen om Fakiren som fastnade i ett IKEASKÅP" av Romain Puértolas. Den handlar om en fakir från Rajasthan, som reser till Paris för att köpa Ikeas senaste innovation, spikmatte-sängen Svelvikspik. Det låter lagom tossigt, så det ska bli roligt att läsa den. 

Den andra heter "Barnbruden" av Anna Laestadius Larsson och handlar om Gustav IIIs tid. Då kommer en femtonårig tysk prinsessa till Sverige som den yngsta kungliga bruden i Sveriges historia. Hon hette Hedvig Elisabeth Charlotta och berättelsen kommer att handla om vänskap, svek, maktlystnad och frihetstörst. Det ska bli spännande att få lite historia till livs.

Eftersom jag kom tillbaka, så sa jag till tjejerna, "Det man inte har i huvudet, får man ha i benen". Sibbe hittade en bok till sej också. Den heter Gränslös kärlek och innehåller 43 berättelser om djur av olika sorter, som funnit varandra. Jennifer S. Holland har skrivit den. Den är inbunden. Jag ska minsann läsa den också.

Skönt, för nu har jag lite att läsa igen. Mina böcker är noggrant genomlästa, så jag har fått ta till mina egna Resedagböcker, när jag inte har kunnat sova på natten. Men jag vet ju i det stora hela vad vi har gjort på de olika resorna vi har företagit oss sen 1980, då vi reste till Mallorca för första gången tillsammans. Sen har jag skrivit ut dagböcker på varenda resa vi har gjort. Vi har rest 2 - 3 gånger om året och ett år blev det faktiskt 4 gånger. Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

13 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Så är då helgerna över, nästan i alla fall, och tiden rullar iväg i samma höga fart! Ändå gott när allt är tillbaka i normala gänger igen. kramiz

siitawelamsson sa...

Go´morron Gilla. Jag läser inget längre, bara stickar. Just nu på en tröja till en nakenkatt som bor i Sthlm. Matten är arbetskompis med min dotter. Kram

Anonym sa...

Skönt att du är bättre. Utflykter är alltid trevliga. Jag hoppas att solen lyser fortfarande efter jag sett andra skidloppet så vi kan ha det extra mysigt under söndagspromenaden. Att dokumentera sina resor på olika sätt är att ha glädje i efterhand. Den behöver aldrig ta slut. Likaså är en bra bok en högtidsstund. Jag hoppas få ha kvar syn och förstånd i flera år till.
Kram Bosse

krulli sa...

Brukar också söga det man inte har i huvudet får man ha i benen, med tillägget att det är därför jag har så snygga ben... :)

yvonne sa...

Då har ni en hel del att läsa nu! Vi lyssnar på ljudböcker! .............Ja.. jag snodde både överskrift och recept! Du har det bra som har en som lagar maten till dej! Kram!

Anonym sa...

Hej du,skönt för er att komma ut ett tag..
Rut för mig är en lite elak,dominerande kvinna,som hunsade sin gubbe varje dag,,minns att jag tänkte "satkärring" fast jag bara var omkring 9-10 år..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja jag tror barnen i dag får gå på kurs för att lära sig leka...Haé Kram.

Nett sa...

Vilken go smörgås :) Här sitter jag och slösurfar och mannen fixar maten så din bild gjorde mig en aning hungrigare ;) Ha en fin Söndagskväll. Kram

Anonym sa...

Ja en sak är jag då säker på,vi fick mycket frisk luft,,vi lekte ju alltid ute..Till dom som säger att det var bättre förr,då brukar jag säga,att det vete f-n,,det var bara annorlunda..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Skönt att ni kom er ut en sväng, och perfekt att ha nya böcker att läsa. Ska nog gå på Más Amigos imorgon och låna några :-)

Gunnel sa...

God fortsättning på det nya året. På Väla kan man fördriva tiden ganska enkelt. Schiller´s café är en av höjdpunkterna när jag är där med. Fika måste man ha. Jag brukar köpa böcker på nätet, så det är ett tag sen jag var på Akademibokhandeln. Skönt och höra att du mår bättre.

yvonne sa...

Bra att du erkänner!! Jag tror inte att Hebbe blir sur! Kram!

yvonne sa...

Passa på och njut av att bli uppassad!!!!!Nattakram!