måndag 26 januari 2015

DET HAR JU VARIT SÖNDAG HELA DAN.


Idag tog vi oss till Väla igen. Det var inte nån halka i dag och solen sken så grannt.

Först var vi på Telia och hörde oss för vad det kostade med bredbandet där. Vi är ju inte nöjda med det vi har på 3. Så det kommer att bli på det viset att vi säger upp abonnemanget på onsdag och går över till Telia igen.

Jag behövde mer färg till håret och det blev inhandlat i en fart. Sen blev det en burk Nivea till fejset.

Klart att vi satte oss hos Schillers och åt varsin laxmacka med nån räkröra på. Den smakade alldeles utmärkt gott. Vi fick sällskap där av ett par i ungefär vår ålder. De var inte från stan utan kom från nån by på väg mot Kristianstad eller i närheten. Vi hade riktigt trevligt tillsammans.

Så var jag till Kriss och levererade en Passionärskalender som var beställd. Jag fick några i leverans i veckan igen.                           


Kalendern är ju årsobunden och kan användas i många år, för att till exempel skriva in födelsedagar eller annat viktigt som återkommer år från år. Överskottet går till Cancerfonden.

Det är tolv olika damer/tjejer 65+ och mer, som har blivit fotade och är med i kalendern. För helsingborgarna är det både kända och mer okända, som medverkar i den.

Sen handlade jag lite bomullsgarn på Panduro, men tyvärr hade de inte några strumpstickor eller virknålar i en speciell storlek, som jag behövde.

Jag är med i en grupp på Facebook, som kallar sig för VIRKA FILT TILL JULIAS TVILLINGAR. Julia blev änka efter en bilolycka där hennes man dog. Hon behöver hjälp i sin sorg. Man har bett om hjälp att virka mormorsrutor och skicka till admin så hon ska sätta ihop rutorna till varsin filt till tvillingarna. Det verkar till och med att det kan bli en filt till Julia också. Så många har ställt upp för henne.
Så här ser mina rutor ut. Bilden blev inte bra varken med blixt eller utan. Det här fotot är taget utan, men det ser inte så klart ut som rutorna gör i verkligheten. Färgerna är i klarrött, klargult och vitt. De kommer nog att passa in i de andras mormorsrutor.

Jag håller på med ett projekt som ska bli en present till en vän också. Men det visar jag inte nu.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

12 kommentarer:

Anonym sa...

Lax är gott och det kan vara trevligt att träffa nya människor. Då är du fin i håret nu. Du får ha en fin vecka. Kram Bosse

Ama de casa sa...

Vilket fint initiativ med filtar till Julia!
:-)

Anonym sa...

Hej.Va kul med denna samling virka till Julia,,blir nog jättefina filtar..
Ja du/ni gör nog rätt som byter till Telia,mina bröder har Telia och är nöjda..Haé Kram.

TantGlad sa...

Vara fin i håret vill man ju, och du ser ju alltid så fin ut i håret på dina bilder.
När jag var yngre tyckte jag det var skitsnyggt att vara rödhårig. Så snyggt att jag färgade mitt ljusa hår som bidde som en.........morot. Fult fult i orangegult. Ja oj vilket jobb det vart att få bort färgen.
Nivea ÄR bra. Den cremen använder jag åxo.
Byt till Telia du. Man ska vara nöjd.

Ha en jättefin fortsatt vecka fina du.
Kramkram från mig.

yvonne sa...

Snällt av dej att virka till Julia ..Jag blev glad för tulpanerna det var oväntat att få dom !Vårt vita täcke har försvunnit helt! Kram !

Maria sa...

Ja i kris finns det många som hjälper till om det behövs, behjärtansvärt. Ni ser då ut att haft en bra dag med div. aktiviteter. Här är härligt väder idag så det får nog bli en sväng till skogen snart.
Ha de gott/kramen

Nett sa...

Kul med kalendern, den har du skrivit om innan kommer jag ihåg. Kram

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Så fint att så många ställer upp och virkar. Hade jag kunnat själv så hade jag nog också deltagit i sådana här saker.

Så ni är inte heller nöjda med tre. Inte vi heller. Men än har vi inte börjat kika på något att byta till. Vi är ju lite smått sugna på att flytta och då vill vi inte binda upp oss på något abonnemang nu när man inte vet när det blir av.

Vad roligt att du blev sugen på min cheesecake:) Du får ta och göra den en dag, eller så får du åka och äta en bit cheesecake på Ikea. Den är väldigt god tycker jag haha.

Jo, jag tror vi skrev om min sjukdom som jag hade i Paris, jag fick njurstensanfall.

Kramar

Anonym sa...

Kväller..Det blev en god rätt,har en låda som jag äter i morgon,är det gott så duger det en dag till..Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon! Man får mer för cyklar än knäck! :-) Ha en bra dag Morgonkram!

Anonym sa...

Laxmacka med räkröra, det är grejer det!
Behjärtansvärt projekt med rutorna.
Jag uppskattar verkligen allt hjälparbete du gör. Det finns så många som behöver hjälp på olika sätt. Vad man gör är upp till var och en, bara man gör något!

yvonne sa...

På Kjells Jojo kort får vi åka vilken tid på dygnet vi vill!! Kram!