onsdag 19 augusti 2015

Helsingborgs Arena och Idrottsmuseet.


Ja, vi tog oss en promenad idag också. Den här gången var det meningen att vi skulle besöka Idrottsmuseet, för det hade flyttat till Idrottens Hus. Vi brukade besöka det, när det låg nere i stan, men hade inte blivit färdiga att se det ännu.
På vägen dit, så går vi förbi Helsingborg Arena, som är relativt nybyggt. 2012 var det färdigt och jag var medbjuden en gång, när Sibbes barnbarns barn medverkade i en Luciashow där. Men han har inte varit där än, så vi gick in genom den här pampiga entrén. Det var inte nånting på gång just idag.
Men jag kan ändå visa, vad som kommer att bli aktuellt där i höst med de här affischerna.
Eftersom det inte var nåt mer intressant för dagen, så gick vi vidare till Idrottens Hus, som man kan se här.

Vi gick in och kom i kontakt med en tjej, vars pappa var en av alla de, som Sibbe hade tränat med förr. Hon blev förtjust och visade oss omkring lite.
Här var det gott om idrottslitteratur.
Och här blev Sibbe sittande med en bok full av bilder från Tyngdlyftarklubben Greppet, som han hade tränat hos förr. Det var massor av bilder i boken av medlemmar i Greppet och han kände igen en hel del folk där. Han tränar fortfarande, men bara hemma med att dra i band, göra armhävningar och lyfta skrot. Lite mindre vikter, än vad han lyfte förr.
Jag satt vid samma bord och därifrån kunde jag se den här "statyn" av helsingborgaren Henke Larsson. Det är en staty, som är gjord i trä av en man, som heter Risto Karvinen, som är född 1945 i Kotka i Finland. Han har gjort flera statyer i Helsingborg bland annat en av HIFs målvakt Kalle Svensson, som även kallades RioKalle, för han hade varit med om en resa till Rio under VM i Brasilien 1950 som målvakt för Sverige. Den statyn står utanför Olympia, som är namnet på Fotbollsstadion i Helsingborg.
Det här är fortfarande samme Henrik Larsson, men ur en annan vinkel.
Här är en samling av målvakter i HIF under årens lopp. Fortfarande av Risto Karvinens hand. 
Från vänster till höger hittar man:
1: Sigge Lindberg.
2: Folke Friis.
3: Kalle Svensson.
4: Chrischan Chrisensson.
5: Stig "Nina" Malmqvist.
Till slut i den här redovisningen kan vi se ett prisskåp med guld och silvermedaljer. Det finns mycket mer att se på museet, men vi valde att gå vidare, sen vi hade skrivit i gästboken, man har liggande. 

Egentligen var det inte meningen, att man skulle få fota här, men jag fick lov att visa mina bilder, bara jag länkade till museets hemsida, som är den här: www.hbgidrottsmuseum.se. Gå gärna in där och kika vidare.

Som extrabonus kan vi se en liten video, som jag tog på Helsingborg Arena, när jag var på Luciakonsert där. Det är Sibbes barnbarns barn, som sjunger där.


 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

20 kommentarer:

attis sa...

Vad fina bilder. Känns nästan som jag är med på besöket ni gjorde. Vad duktig sångerska oxå. Jag minns min barndom när det inte fanns vatten eller toa inne. Ingen värme heller. Bara att elda då. Nog har vi det bra idag. Ha det gott . Natti natti. Kram/attis

Ama de casa sa...

Vad fint hon sjunger :-)

Hästvecka i oktober? Hmm... Det kanske man skulle kombinera med flera resor till Danmark och Sverige... ;-)

yvonne sa...

Jag tror att det var många minnen som kom till Sibbe när han såg i boken ...............Det var gott med helstekt gris...Idag somnar jag proppmätt! Kram!

yvonne sa...

Godmorgon! Tråkigt att boken var slutsåld. men du kan kanske ordna det ändå? Ha en bra dag !! Morgonkram!

Ama de casa sa...

sv: Var jag fick "Hästvecka i oktober" ifrån? Tja... Kanske från skylten längst upp till vänster på din andra bild här i inlägget? Helsingborg Horse Week, 23 oktober - 1 november 2015. :-D

yvonne sa...

Så bra att du kikade närmare på affischen.. God natt sov gott!

yvonne sa...

Hundarna delade på den andra halvan. Kram!

Veiken sa...

Det är trevligt med olika slags museum och ett idrottsmuseum är helt i vår smak! Kramar

Veiken sa...

Så fint hon kan sjunga. Jag sjunger som en rasp som har svårigheter! ;) KRamar

yvonne sa...

Kram o puss på dej och god natt sov så gott!! Kramen!

yvonne sa...

Godmorgon! ha en bra dag Morgonkram!

Bosse Lidén sa...

Trevligt blogginlägg tycker en mycket idrottsintresserad kille i medelåldern. Där hade jag trivts bra. Rio-Kalle minns jag som en legend mellan stolparna. Vad passande att få höra en julsång just idag då det bara är exakt 4 månader till julafton. Kram Bosse

Ama de casa sa...

sv: Håller tummarna för att ditt onsdagsbesök på sjukan går jättebra!
Kram

yvonne sa...

Här regnar det idag! Men det gör inget för det behövs. Kram!

yvonne sa...

Nu skiner solen så grant igen! Kram!

Veiken sa...

Svar: Jag har svårt att ge pengar till alkohol. Vet inte riktigt varför jag känner så, men så är det! Kram

yvonne sa...

God natt vännen sov så gott! kram!

yvonne sa...

Vad tråkigt att du blev smittad.. Här i Höör har vi orup som var sanatorium Där var förr många som hade TBC och det finns bilder att dom låg i sina sängar på altanen.. Kram!

yvonne sa...

Förstår att det måste ha varit jobbigt för dej och dina föräldrar! Kram!

yvonne sa...

Vi hänger med!!!!!! Kram!