måndag 10 augusti 2015

Söndag

Vi hade tänkt oss att ta en promenad till en ny servering, som har öppnat i Tempes gamla lokaler. För de som inte vet, så ligger det en rätt bra bit från oss. Så vi räknade med att få gott kaffe och gott bröd där och sen en promenad hem igen. Men tänk! De hade inte öppet, för att det var söndag. Så vi fick lufsa hemåt igen.
På vägen hem, så mötte vi ett gäng folkdansare, som var på väg mot Helsingborg Arena och avslutningen på folkdansfestivalen där.
Det blev en liten tröst, för först hade vi tänkt gå ner på stan och se dansarna där. Men det var ingen dans, för det hade redan varit en gudstjänst i Mariakyrkan, där de tydligen hade dansat utanför. Trösten kom i och med att den sista damen, vinkade till oss, när hon såg kameran.
Då gick vi till Pizzeria Bomb, som ligger alldeles nära oss och beställde en pizza med havets frukter. Då såg rätt EN PIZZA, för oss två. Vi brukar dela på en, för vi orkar inte med varsin hel pizza. 
Det här blev min utdelning. Pizzan var god. Pizzeria Bomb ligger på samma ställe, som det förr låg en korvkiosk. När Sibbe var ung hette ägaren Norén och var känd för sitt goda hemmalagade potatismos, som hans fru kom med.

Det går många historier om den här kiosken, att ungdomarna hade busat där med Norén. En gång var det en kille, som band fast hans kiosk i baken på en spårvagn och hoppades på att kiosken skulle följa med den. Men spårvagnsföraren märkte att det blev tungt, så han stannade och plockade bort repet, som kiosken var fastbunden med.

En annan kille blev arg på Norén en gång och kastade grus i potatismoset. Sibbe har mängder av historier därifrån. Norén var snäll mot de hyfsade killarna och lät dem handla ibland på krita, när deras pengar var slut.
Jag håller ju på med mina virkningar och stickningar. Den här kallas för en Mandala och är virkad i bomullsgarn. Jag virkade två och den sista tog bara en kväll att göra. De lär bli nån present eller så till nån snäll person.


 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

17 kommentarer:

Ama de casa sa...

Men så knasigt att hålla serveringen stängd just på söndagar, då dom flesta är lediga och gärna vill fika lite...

Du är så duktig med dina virkningsgrejer :-)

Veiken sa...

Vi gör precis som ni - vi delar på pizzorna. Det blir alldeles för mycket annars!
Synd att ni missade danserna, men det blir väl fler tillfällen! Kramar

Anonym sa...

Vad kul att få se så vackra folkdräkter!
Oxå kul att se din virkade alster!
Ha det bra!

Anonym sa...

Ja Lars är ett vanligt namn,,jag har precis kommit hem efter att ha fikat hos en Lars..
Haé Kram.

Anonym sa...

Ja den om Lasse liten hörde man rätt ofta som barn,klart att det inte var kul.
Ja så är det,det brukar bli lätt när man ser facit..Haé Kram.

Ama de casa sa...

sv: Jo, det är varmt här. Men det går nog inte över 35 just nu. Dom varmaste temperaturerna får nog inlandet så här års. Men som sagt varmt har vi - och fuktigt!

Anonym sa...

Folkdräkterna är fina, men inte lika fina som
dom från Dalasocknarna. :)

Ruth i Virginia
(från Dalarna)

Anonym sa...

Min son heter Lars, efter en favorit-systerson.
Ovanligt namn i USA.

Ruth i Virginia

yvonne sa...

Vi delar också på pizzor. Men nu köper jag barnpizza...Du är bra på att virka!...........Där jag växte upp hade grannen ett körsbärsträd som jag pallade körsbär . Kjell behöver keps för solen! Kram!

yvonne sa...

Godmorgon! jag har ingen gubbe att dela pizzan med ,så det får bli barnpizza eller så får jag låta bli att köpa. Ha en bra dag Kram!

Fenixmonas sa...

Även vi delar alltid på pizzan! Det räcker gott o väl! Kramiz

Bosse Lidén sa...

Stackars Norén. Jag saknar gamla hederliga korvkiosker med äkta potatismos. Vi brukar också dela på en pizza. Synd att där var stängt när ni gått så långt. Kram Bosse

Anonym sa...

Mors.Ja det smakade inte så tokigt,kanske för att jag gillar bönor av olika slag..
Hade regn i går em,lite grått även just nu,men ser en strimma ljusblått i horisonten,kan bli en fin dag,,Kanske?..Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller.Samma här jag har aldrig känt eller hört talas om någon Klara..Tro jag oxå kan nynna den låten..Haé Kram.

yvonne sa...

Jag har inte FB Och kan inte virka :-) Nattikram!

Anonym sa...

Mors..Din klara sol,,,,Den svenska psalmboken 1986 som nr 176 under rubriken "Morgon".
Haé Kram.

Veiken sa...

Go'middag denna sommartorsdag! Just nu vägrar jag att titta på det som påminner om höst ute. Röda rönnbär osv! Ha det gott i sommarvärmen. Kram