onsdag 28 juli 2010

En historia värd att berätta.Jag berättade ju att Sibbelins dotter och hennes yngste son kom till Helsingborg i går. Då var ju redan hennes äldste son här med barn och blomma. En pojke och en flicka.

Vi skulle bjuda på middag idag, så jag gjorde en gryta på fläskytterfilé. Det är ju ett nytt namn för benfri fläskkotlett.

Det blev två filéer, som jag stekte i bitar med morötter i bitar och en burk krossade tomater. Kryddade med timjan, mejram och det skulle vara paprikapulver i också. Men det avhjälptes med färsk paprika. Jag hade i lite buljong, så allt fick koka i skyn med kinesisk soya. När allt var genomstekt ordentligt och köttet genommört, så hade jag i ett par deciliter grädde också. 

 Sibbelin gjorde en god sallad på ruckola, tomater, gurka och lite till. Du milde som dom åt alla. Alla tyckte att maten smakade jättegott och det blev nästan inget kvar. Det är ju det bästa betyget man kan få tycker jag, att maten går åt.

Så fick Sibbelins dotter ett telefonsamtal från sin dotter. Hon var på semester runt södra Sverige med sin man och tre barn, en pojke och två flickor. Då satt de nere på "vår" pub och skulle äta middag. De hade tagit sej från Falkenberg bara för att träffa oss. Vi gick ju naturligtvis ner till puben och fick dragit ihop ett par bord på uteserveringen, så barnen kunde leka och ha sej sen familjen hade ätit sin mat. Vi var då sju vuxna och sex barn i olika åldrar.

De äldre barnen kunde kasta frisbee (det stavas väl så?) vid sidan om puben, medan de yngre kunde skoja med varandra hos oss. Så småningom började den ene killen trolla för församlingen och så var det på gång. Alla killarna skulle överträffa varandra och vi hade jättekul.

Jag fotograferade som en galning, bloggare som man är, men jag har ju som princip att inte sätta ut foton på dem vi är ute med. Så du kan känna dej lurad.

Men jag kan berätta att församlingen bestod av mej och Sibbelin. (Vi är äldst.) Så var det hans dotter. Tre av hans sju barnbarn och fem av hans  sju barnbarnsbarn. Vi har inga gemensamma barn. Träffades när våra respektive barn hade flyttat ut. Jag har själv tre barn, sju barnbarn och ett mitt första barnbarnsbarn. Så familjerna är stora.

Så började det bli lite sent och den sist komna familjen skulle åka tillbaka till Falkenberg på kvällen. Det skulle bli alldeles för sent, så vi fick säga farväl och på återseende till dem. De andra skulle gå till sitt lånade natthärbärge och vi var också trötta, men jag ville ändå hinna berätta detta för dej.Dagens Citat:

Alla morgondagens blommor gömmer sig i de frön som sås idag.

Kinesiskt ordspråk.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

11 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Vilken härlig dag ni haft. Här hade jag tre av mina flickor hemma med sina barn igår. Den fjärde är i Barcelona. Jätteskoj var det. Kom ihåg att jag finns på blogspot nu. Kram

Unknown sa...

Ja, familjerna har en tendens att bli stora när man möts på äldre da'r.
Men att du har barnbarnsbarn, oj det är mäktigt:)
Ha en riktigt bra torsdag!
Kram

Sussi sa...

Vad kul att fler dök upp till släktträffen.. Ni har stor familj tillsammans. Om ni ska vistas alla på samma plats får ni nog hyra en lokal ;)

Sv. Tydligen så äger man en dator och en hårddisk. Enligt Acer så har jag ju precis det. Och det stämmer ju. Annars menar dom ju att jag har en dator och två hårddiskar. Visst har dom rätt men det är så synd på korten. Som tur var visade det sig att det bara var 2 månaders bilder som försvann men det är trist nog..

Kramisar

Anniepie sa...

Åhh vilket fint inlägg du har skrivit! :) Låter verkligen som en underbar resa! :) hoppas att du får en bra torsdag nu! :) Kram!

Mi sa...

En riktigt stor släktträff. Trevligt. Ha en bra torsdag. kramar Mi

Vicke sa...

vilken mysig dag ni fick med god mat och trevligt sällskap

Anonym sa...

jag är verkligen urusel på att ta med mig kameran o fota. skulle vara kul att ha lite bilder ibland
kram

Frogprincess sa...

Det låter som att det var riktig kul familjesammankomst :-)

Nattis 2.0 sa...

Det är inte himla bra att hotellets bloggadress kommer när jag skriver kommentarer. Det är ju privat jag kommenterar! :(
Bloggspot är ju adressen hotellets blogg ligger på så jag antar att det är problemet!
Är det ok att jag erkänner att jag inte är ett fan av blogspot, blogger.se och blogg.se (som ju är likasamma i grunden?)

charlotte sa...

ja man måste ju bli godkänd!! men det steget hoppade pappa över. stor tilltro på mig kanske
kram

Anonym sa...

Tyvärr har vi aldrig träffats alla från båda sidor utan det har alltid varit var sida för sig. Undrar varför?