fredag 18 februari 2011

Fredag med oväntat jobb och "skönhetstips".

I förmiddags sa Sibbe att det inte gick att stänga dörren till frysen, för den var alldeles igenisad. Så blev det ett extra jobb idag att tina den. Vi hade då ingen möjlighet att ta någon promenad eller utflykt idag. Det var bara att bära ut alla lådorna på balkongen, för där var det kallare än vad det var i kylen. Sen in med en gryta med nästan kokande vatten i frysen. Det blev flera av den sorten.På eftermiddagen var det då dags för mej att ta en dusch. Vi har ju bara en duschkabin. Jag saknar så vårt badkar i den förra lägenheten. Men när vi flyttade in här, så plockade värden bort det gamla och mycket fula, inbyggda badkaret. Vi fick välja helt nytt kakel till badrummet, för det gamla såg förfärligt ut.

För att kunna njuta så mycket som möjligt av duschen blev den lång och så het, som det gick. Vi har en termostat, så man bränner sej inte.Här är ett par sorters duschcreme jag använder. Barnängens och Yves Rochers.


Det blir oftast Niveas produkter hos mej. Detta är ju inget som Sibbe använder bara duschcremerna.


Efteråt blir det Niveas deodorant och Bodymilk. Jag har så torr hud, att jag inte kan undvara den sista. Pennan som ligger där är en sort, som inte tillåter läppstiftet att krypa utanför läpparna i rynkorna.


I höstas när vi var på Mallorca köpte jag den här cremen. Den använder jag till ansiktscreme, för den är mjuk och fin. Dessutom var den mycket billig, så jag köpte två av den. Jag köpte den första gången när vi var på Fuerteventura för några år sen, så jag visste att den fungerade bra.


När det gäller tandvården blir det Sensodyne. Den är allra bäst. Jag har använt den i över trettio år.


Jag använder inte speciellt mycket smink. Det blir mascara, ögonskugga, penna till brynen och läppstift.


När det gäller mascaran, så har jag använt Isadoras, som jag fick av Sibbes ena dotter, när hon inte gillade den. Men den är jättebra tycker jag. Så tyckte jag att jag skulle prova Max Factors Full Lash Effect. Lurad av reklamen måste jag säga. Dyrare, men absolut inte bättre. Jag provade en dag att färga med den ena sorten i ett öga och den andra i det andra ögat. Det såg exakt likadant ut i båda ögonen.


Innan jag färgar fransarna lägger jag den här bruna, nästan lite guldiga ögonskuggan på övre ögonlocken. Det ser inte rätt ut i färgen här.


Till slut använder jag mej av Gosh läppstift nummer 82. Det har bara funnits på ett enda ställe här, men nu har de stängt och innan dess passade jag på att köpa upp deras kvarvarande lager om 3 läppstift.

Jag har nästan aldrig använt varken puder eller foundation. Det är väl detsamma som bruncreme? Så med ovanstående är jag färdig att visa mej ute. (Sånt himla snack av en gammal tant!!!! Men jag behöver lite färg, annars ser jag bara trött ut.)Jag hoppar mellan datorn och Tvn under pauserna medan Let´s Dance pågår.

Dagens Citat:

Ingenting försummar vi så ofta och oåterkalleligt,

som det tillfälle som erbjuds oss varje dag.

Marie von Ebner-Eschenbach.

--------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag anv inte duschcreme. tvättar kroppen med schampoot. kvinnligt tycker de på jobbet :) du sminkar dig mer än mig men å andra sidan är jag ju yngre o fodrar kanske inte lika mkt :) foundation är en täcckande färgad kräm som döljer t ex rödflammighet o så. brunkräm är bara en vanlig kräm med färgat pigment
kram

Fenixmonas sa...

Klart att vi ska göra det bästa av oss!! Jag målar alltid ögonen just för att jag då ser piggare ut! En gång kom jag till jobbet helt omålad och då ttodde de jag var jättetrött o sjuk...Det är ju vi äldre som behöver dessa grejer...de ungre är bra som de är! kramiz