tisdag 2 juli 2013

Slutet gott allting gott.

I går kväll gick det kalla kårar på ryggen på mig. ( Inte kalla karlar) Jag trodde att min laptop var på väg att lägga av helt och hållet. Den brukar ju stänga av sig lite då och då, så när den liksom frös fast och bara visade en svart ruta, men med en vit muspekare på, då blev jag rädd. Den rörde sig inte, när jag flyttade på musen. 
Jag försökte att stänga av datorn med stängningsknappen. Men den reagerade inte ett skvatt. När jag skulle lägga mig, drog jag ur alla kablar, även elkabeln och lade ihop locket. Kikade nån gång då och då, men det var oförändrat. 

Gick och la mig ovanligt tidigt, ½ 11 släckte jag, men kunde inte somna. Det gick helt enkelt runt i huvudet, för jag trodde att jag skulle bli tvungen att kanske köpa en ny dator. Jag blev ju orolig också, att mina filer inte skulle kunna räddas.


Klockan 5 vaknade jag igen och öppnade locket på datorn. Rutan var helt mörk, så jag tryckte på on-knappen och den gick igång igen. Pust och stön. Räddad!


Sen har dagen bara varit fin. Jessica, Baloos Matte bjöd oss och sin Mamma på lunch på Pålsjö Krog och Bar. Det var först en sallad med surdegsbröd och till varmrätt var det stekt strömming med potatismos och lingon. Gissa om det smakade!

 Till och med faten, som maten serverades på var väldigt fina. Och det var snyggt upplagt, så man blev riktigt sugen.
 Detta är det egentliga Pålsjöbaden med sina omklädningshytter. Läs HÄR lite mer om stället och vad som väntas.
 Hit går det mängder av vinterbadare under den kalla säsongen. Men det blev ju den sista nu. Man tänker riva allt och sen bygga upp det på samma sätt som tidigare. Som väl är!
Matte jobbar ju här och har ibland med sig Baloo, så han får sitta kopplad på ett ställe.
 Nu är han ju absolut inte kopplad, men han gick ingenstans utan stannade kvar hos oss.
 Vi satt nämligen utomhus och drack kaffe efter maten och då fick han vara med. Det gick folk förbi med sina hundar, men han brydde sig inte om dem alls.
 Det var vackert väder som synes och jag gillade de fina molnen. Så därför blev det nån bild till på den vackra himlen och det gamla badhuset.
 Så många som skulle bli besvikna, om man rev och byggde nytt i modernare design.
Längst bort i den här raden var det vi satt med vårt kaffe. Se HÄR vad man berättar om det gamla Pålsjöbaden.

Dagens citat: 
Hustrur är unga mäns älskarinnor, 
medelålders mäns kamrater 
och gamla mäns sköterskor. 
Francis Bacon.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 

♥ ♥ ♥

11 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Så träffande dina ordspråk är ibland...klart gubben är min absolut bästa kompis!
Förstår du var bekymrad när datorn uppförde sig så där...
Kanske beroende på säkerheten att de bygger om det hela...kramiz

Siita sa...

God morgon. Tur att lappen vaknade till liv igen. Det tog en halv timme att virka klart dom två varven jag repade upp igår. Men blir klar med den före helgen iaf. Kram

Margit sa...

Morsning Gilla!! Förstår precis din oro..trasig dator???? Det får ju bara inte hända...Så skönt att du tillsist fick igång den..och att den fungerar igen!!!
Datorn oc facebook..och kanske Bloggen..det är ju vår "huvudsysssla"...vår hobby...det MÅSTE fungera!!! Här där vi har så många vänner..som man vill ha kontakt med... Ja tänk vilken teknik vi har idag!!
Viln härlig bild på strömmingen, tillbehören..OCH den mycket vackra tallriken..en fröjd att bara se på!!!
Ska nu åka till Esksiltuna och hmta en väninna, hon hetetr också Gunilla..Lärde känna henne på slutet av 70 talet när jag bodde där..och hon bor nu i Linköping...
Så det är ett lite inrutat progranm på 2 dagar..Hon skulle kommit i går..men då var jag o Lasse på begravning i Nora där min också väninna..sedan börja på 80 talet...träffade en man för 14 år sedan..mycket sjuk..och han dog nu i juni..och vi var med på hans begravning..och så fin minnesstund...så många fina tal... Ja sånt är livet..
Det gäller att "FÅNGA DEN"..så länge vi är "på benen"...sen kanske man "bara ligger där, med näsan i vädret"..och då är det försent...
Kramar till dej o Bert från mig och Lasse.

Anonym sa...

Hoppsan,krångel med datorn,hu,kan orsaka hjärtflimmer...
Du har helt rätt om namnet. Det var namnet på morgonrodnadens gudinna. Aurora betyder alltså morgonrodnad, eller gryning.Haé Kram.

ansepanse sa...

det var mumsegott, det förstår jag, jag älskar strömming
vad bra att de tagit sitt förnuft tillfånga och tänker bygga upp badet i samma stil som det gamla, allt får ju inte bara förstöras
vilken tur att din laptop gick igång igen, precis som vanligt, visst blir man rädd
härliga Baloo, där har han det skönt
Sv: jag tänkte först visa en sådan pionbild idag men tog en annan, men varför inte imorgon :) då kan du få se min vita pion med lite rött i
kramar

ansepanse sa...

Sv: nej :D något kvitto fick jag inte :)
nuförtiden kan man ju inte vara utan datan, inte jag i allafall, genom den får man ju allting liksom
härligt för Baloo att få vara med matte så där :)
här blandar vi inte äggakakan då :) pionbilderna kommer imorgon då :) med något lite trevligare inlägg :)
kramar

Nett sa...

Inte kul när datorn beter sig som att man skulle behöva köpa en ny, skrämmande att behöva ha känslan över att bli av med alla filer / bilder som finns på den. Kram

Maria sa...

Hejsan....så där kan min dator också göra bara dör ut men än så länge går den å starta om....jag blir lika rädd varje gång, vill ju inte gärna va utan datorn för någon ny kan jag inte köpa.
Va fina han är Baloo gott att kunna ha hundarna liggandes så där stilla å inte rusa ut så fort de kommer något.
Ha de fint/kramen

Veiken sa...

Jag hade fått hjärnsläpp om min dator hade bråkat så med mig! Fint att det bara var ett skrämskott! Jag håller på sakta men säkert att lägga in allt på en extern liten behändig dator!
Dom gamla badhusen bör bevaras så mycket som möjligt, annars ska dom byggas upp igen enligt ursprungsritningar - enligt mig! Kramar

Yvonne :-) sa...

Förstår att du blev bekymrad över laptoppen. Bra att det rättade till sig...Bra att vi kan träna på gubbarna *L*.. Jag har en blodbok som klipps om hösten. Men den får Ola klippa för den är 3m hög..Kram!

Yvonne ♥ sa...

3dm hade jag själv klarat av.. Kram!