lördag 27 juli 2013

Avsked och upphittat.

I går var vi uppe i koloniområdet igen. Den här gången för att hämta Sibbes dotter, som skulle resa hem igen. Jag vill bara visa lite blomsterprakt först. 
 Nu hade hon varit här i 3 veckor och skulle åka hem till sitt lilla hem där hemma.
Det var hon som visade mig sin fina tunika och hjälpte till att söka efter den. Men vi åkte inte till Lund och köpte den. Joy har två butiker i närheten av oss, så jag tänkte att jag kan lika väl gå dit eller nån annanstans och titta om det finns nåt annat trevligt till mig.

Nu stod vi bara och väntade på att Sibbe skulle komma med bilen, så vi kunde åka till Ängelholms flygplats. Vi blev rätt tidiga, så vi hann med om ett besök på Brännborns Köpcentrum i Ängelholm, där vi passade på att stoppa i oss lite korv och mos, eller som det heter på Helsingborgska:  "Portingar". Sen blev det flygplatsen, när vi inte var så hungriga längre. Hej då och välkommen tillbaka! Vink! Vink!


När vi kom hem till stan igen besökte vi en av våra kvarterskrogar och satt tillsammans med några vänner och pratade över nån öl och nåt glas vin. Vi hade det jättetrevligt. Idag var det mulet, när vi vaknade, men det var fortfarande mycket varmt, nästan 30 grader. Efter ett tag började det regna, så det blev riktigt svalt och skönt till och med inomhus. Vi stannade inomhus, eller snarare utomhus på balkongen. Det var skönt att sitta där idag.

Så satte vi oss och tittade på TV och då hörde vi ett fasligt tutande utifrån. Det var två brandbilar, som stannade nästan mitt emot oss. Ingenting hände och de slutade att tuta också. Stod där ett tag utanför grannhuset och körde sen vidare. Vi blev dragna vid näsan, när det gällde nåt spännande. 


Annars har vi varit med om att nån blev mördad mitt emot oss. Det mordet är fortfarande inte löst efter 12 år. Vi var bland dem som blev förhörda av polisen. Inte för de trodde att vi var inblandade, utan de ville få reda på om vi hade sett nåt. 


Nästan samtidigt var det en kille, som körde in i ett annat hus på andra sidan Ängelholmsvägen. Det började brinna i bilen och uppför husets fasad och han omkom. Det sades, att det var med vilje han gjorde det.

Så lyckades jag att lösa spökmysteriet, som jag berättade om för ett tag sen. Det var en bok, som förblev spårlöst försvunnen en morgon. Vi har dåligt med förvaringsutrymmen i lägenheten, så vi har en del saker under sängarna i kartonger.
Jag råkade putta till en stor kartong och vad såg jag om inte den här boken? Den hade nog legat i sängen på kvällen och jag hade säkert sparkat ner den därifrån. Jag hade läst den till ungefär två tredjedelar och blev ju sur, för att den hade försvunnit. Så det första jag gjorde var att fortsätta läsningen. Den är rätt spännande, så slutet är ju viktigt. 


Dagens Citat: 
Att göra fel är den handlingskraftiges privilegium 
Ingvar Kamprad. 

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 

♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

ansepanse sa...

usch vad otäckt med mord så nära inpå knuten
då har hon haft en riktigt lång vistelse i Skåne-land :)
här regnar det idag
kramar vännen

Aurora sa...

Vi skulle behöva lite svalka här också. Men det kommer säkert vad det lider. Kram

Siita sa...

Hejsan. Allt som inte är stulet kommer tillbaka. Kram

trollet sa...

Oh, så mycket färg hon fått... hoppas hemresan gick bra=))
Lite spänning blev det ju då trotts allt...
Det är verkligen tokvarmt... älskar det, men måste nog fixa lite hemma idag i alla fall...

Veiken sa...

Dom har hotat med regn och åska idag, men hittills har det uteblivit.
USCH, mord är inte alls trevligt. Tänk 12 år och fortfarande olöst. Då är det trevligare att surra med vänner på en pub! Kramar

Margaretha Rydberg sa...

Åh Gilla, jag har så dåligt samvete att jag inte varit inne här och kollat på länge. Du skriver så trevligt och är en så duktigt fotograf, dessutom är du "busig" som du sager, det gillar jag, det är jag också. Fast kanske inte så mycket idag för jag ligger hemma I halsfluss och lever just nu på joghurt och soppa för det gör så förbaskat ont att svälja. Så snart detta går over åker jag ut igen till ön. Har fortfarande mycket målningsarbete kvar. Kram på dig!