torsdag 16 oktober 2014

DAGS FÖR FLUNSAVACCINET.

Vi skulle iväg, så dagen började med frukost och sen dusch. Då flög den lede i mej och jag bestämde mej för att klippa håret. Det har vuxit sen i januari tror jag det är.
 Före!
 Det här är håret, som var avklippt. Säkert 5 centimeter. Det är inte blod, utan ett gammalt orange lakan, som vi använder när Sibbe färgar mitt hår, eller jag klipper Sibbe.
Efter!

Det är inte så lätt att ta en selfie, när man bara har en kamera. Men jag brukar ta spegeln till hjälp och resultatet kan ju bli därefter. Tänk att jag glömde att ta på mej glasögonen! Jag ser ju inget vidare annars. Nu menar jag inte, att jag inte ser nåt vidare ut. Ha, ha!

Nu har man börja vaccinera mot flunsan igen. Klart att vi skulle göra det. Vi har inte missat det någon gång. Vår "läkarstation" har ju flyttat, så den ligger i bottenvåningen på gamla "Gossis" i Helsingborg. Det var inte så många där idag, så vi behövde inte vänta så länge. Syster klarade av det snabbt och lätt. Hon sa, nu sticker jag dej. HA! Det kändes inte alls. Sprutorna är ju så tunna numera att de knappast inte känns en gång.

När vi var klara med sprutandet, gick vi till lasarettet, som ligger i närheten, för att jag skulle få högkostnadsskyddet instämplat sen jag låg inlagd.
Eftersom vi var iväg utan lunch, så satte vi oss på lasarettets servering. Jag fick en köttbullsmacka med rödbetssallad och Sibbe en leverpastejmacka. Båda smakade gott, så blev vi lagom mätta också.

Sen tog vi bussen hem strax efter klockan 3. Det stod en himla skock med skolelever, som också skulle med. Men som tur var, så skulle inte alla med samma buss, som vi.

Sötnosen Baloo hade redan kommit, när vi kom hem. När vi klev ur hissen, såg jag grannens hund, Harry, våningen ovanför så jag snackade med honom och sa att han var fin och duktig. Det måste man med en pitbull. Men vi är goda vänner, sen vi åkte hissen upp tillsammans med hans husse och jag stod och kliade honom i huvudet. (Inte husses!) En gång senare träffades vi nere vid porten och Harry blev helt galen och glad, när han såg mej. 


Och Baloo var inte mindre glad, när vi låste upp och öppnade dörren och han for ut i farstun. Sen har vi ägnat kvällen till att se det trevliga programmet Bytt är Bytt. Kul med att gissa vad gamla saker kan vara värda.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

22 kommentarer:

Anonym sa...

Kväller,,Ja du må tro att dessa 3 systrar hade mycken spel och sångglädje i kroppen,,jag hörde dom för första gången för 10 år sen,,Jag frågade en av tjejerna om dom böjade spela o sjunga redan när dom låg i vaggan..Pappan är ju musiker,hon sa att så länge hon kan minnas så har dom spelat och sjungit hemma..Men dom är skitbra..Haé Kram.

Aurora sa...

Så det är dags nu, Bara att vänta på att haematologen ringer mig. Inga vaccinationsköer för mig. Pensionärerna tittar lite snett på mig när jag sällar mig till deras kö. Jag har ju inte åldern inne så varför är jag där? Sen blir det ofta att jag hjälper dem med att fylla i papper etc.

siitawelamsson sa...

God morron. Vi tar aldrig sprutan. Jo en gång när det var svinflunsan. Kram

Fenixmonas sa...

Herrejösses så mycket ni hinner på en dag! Du blev jättefin när du klippte dig, fast det var du ju innan också förståss! Kramiz

Ama de casa sa...

Jag har aldrig vaccinerat mig mot flunsan, och aldrig drabbats heller. Så länge kroppen klarar av att försvara sig själv så får den fortsätta göra det :-)

sv: Jag HADE faktiskt en sparad mugg. Men den användes för att ta is från ismaskinerna på motellen och ha som "godis" i bilen. Skulle nog aldrig ha kommit på tanken om att ta en refill med en medhavd mugg, om jag inte sett den där lappen :-)

Anonym sa...

Gissar ni rätt många gånger? Det var en intensiv dag. Min fru har varit min frisör i många år. Så ni har redan börjat med i-sprutorna. Jag tar det också varje år numera. Sprutor är jag inte det minsta rädd för. Ett tag tog jag 56 sprutor i veckan på mig själv. Men som ung var jag och många andra kompisar rädda för det. Däremot kommer jag aldrig att uppskatta att ta blodprov i armvecket. Detta och mycket annat erkänner jag i vår senaste bok. Hoppas du har inomhusaktiviteter på gång idag. Här har det mer eller mindre vräkt ner sedan i natt. Helgkram Bosse Ps. Men hundar måste ut i alla väder.

Anonym sa...

Hejsan..Ja dom tjejerna måste ha fått musiken via "Farvattnet" eller "Modersmjölken" jag frågade en av dom om dom började spela redan i vaggan,,ja kanske tidigare fick jag till svar..Haé Kram.

Anonym sa...

Hej du,,Ja flickornas musiktalang måste ju ha kommit endera vägen..
Jag hörde dom för 10 år sen,kollade på nätet,dom var lite äldre än vad jag trodde..Haé Kram.

Anonym sa...

Greta som spelade trummor och banjo är 36..
Stella på ståbasen är 34..
Sunniva på gitarr är 32..
Dom var snudd på 5-6 år äldre än jag trodde..Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller,,Skulle gärna ha dom som kamrater,för det var fina pigga flickor,,men dom ska ha någon som passar bättre,både åldersmässigt och intresse..Jag har det så fantastiskt bra som jag har det..Haé Kram.

Anonym sa...

Fastnade pā köttbullemackan! Då kan jag få hemlängtan till Sverige trots att jag är i ett somrigt Spanien i shorts och linne!!! Inte mycket som slår en köttbullemacka, kanske en räkmacka i så fall!!!

Anonym sa...

Hej du..Ja jag fattade att du skojade,,men tjejerna är pigga..
Lucas är ett populärt namn,känner till några,den äldsta är 12 år..
Har en köttfärs på gång ska röra ihop smeten,sen blir det platta eller runda,har inte bestämt än..Haé Kram.

TantGlad sa...

Bytt är bytt är ett jättebra vara med å gissa program. Tänk så mycket pengar vissa föremål är värda.
Sååå fin i håret du är. Du har ett jättevackert hår. Det ser tjockt ut som mitt hår.
Ha nu en skön fortsatt helg. Själv blire jag å mitt lördagsgodis (gubbe) som ska se stjärnorna på slottet ikväll.

Kramkram från mig.

Ama de casa sa...

sv: Om du bara provar att börja på den där gif-länken så är det lätt som en plätt att göra såna bilder. När man har laddat upp dom bilder man vill använda (i steg 1) så ploppar steg 2 upp, där man bara väljer att fortsätta. Sen kan man ladda ned den rörliga bilden.
Bild 1 som jag hade, den supersnabba, där valde jag "normal" hastighet. Den andra är "slow".
:-)

yvonne sa...

Du blev fin i det kortklippta håret! Kram!

Gilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
yvonne sa...

Jag har en apparat som där är CD och VHS spelare på .Då kan man dubba över.Det onda i ryggen vill inte ge med sig .Du och jag hade mycket kontakt när min bror dog Det var till hjälp. Tack och Kram! ..

Ama de casa sa...

sv: Jag använde fem bilder. Anders tog flera stycken så jag kanske skulle se vettig ut på NÅN i alla fall... Det gjorde jag nu inte, men dom passade bra att sätta ihop till en sån där gif-fil :-)

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna söndag! Kramiz

Anonym sa...

Tor, "åska", var åskguden. Tors hustru är Siv, tillsammans har de sonen Mode och dottern Trud. Deras hem är borgen Bilskirne i Trudvang i Asgård. Dessutom har Tor, från ett tidigare äktenskap med jättinnan Järnsaxa, sonen Magne.

När Tor är arg åker han runt på sin vagn, som dras av bockarna Tanngnjóstr och Tanngrisnir, bland molnen och strider med sin hammare, Mjölner, mot det onda i form av jättarna. Det är så åska uppkommer. Andra saker han har är kraftbältet Megingjord, som får hans styrka att växa när han drar åt svångremmen. Han har också järnhandskar och en järnstång i vänsterhanden.

Lite om Tor...Haé Kram.

Veiken sa...

Jag tror att du kommer att trivas i ditt lite kortare hår. Det är dessutom mer lättskött!
Vi har aldrig tagit influensavaccin och har inte haft influensa sedan asiaten gick 1957! Så jag hoppar det i år också! Peppar, peppar ta i trä. Däremot tänker jag vaccinera mig mot TBE, om jag kommer till skott någon gång! Kramar

Fenixmonas sa...

Godmorgon denna måndag! Förstår mycket väl när tiden inte räcker till, det gör den sällan här med heltidsjobb. Idag blir det 7-ca 18.30...Kramiz