fredag 26 december 2014

LÄTTA TANKAR SOM LÄTTAT ANKAR.


Överskriften har jag snott från kåsören Olle Carle med smeknamnet Cello. Det var namnet på en bok som han gav ut 1949. Ordvitsen bara flög in i skallen på mej. Eftersom jag inte har skrivit på några dar nu, så passar det här, för det blir lite hit och dit, som jag kommer att berätta.
 Så här såg det ut på Kullagågatan i måndags, när jag var nere ett ärende hos Siv på Combina på eftermiddagen. Nu hade jag precis varit på Hemtex och köpt en julklapp till Sibbe. Han hade en sån förfärligt knölig kudde, så jag hade bestämt att köpa en ny till honom.
 När jag vände mej om, sen jag tagit det förra fotot, så fanns den här lilla gränden med sin imponerande lampkrona. Den gatan leder mot Mariakyrkan och Bruksgatan i "Gamla Stan", där jag hade min butik en gång i tiden.
När jag sen skulle åka bussen hem, så trodde jag att jag fick en fin bild på den här fasaden, men lamporna ser ju faktiskt helt otydliga ut på bilden.
När jag väl kommit på bussen och den stannade vid nästa hållplats, kom det flera ombord. Bland annat en rätt onykter kille, som böjde sej mot mej och sa: "Du skulle ju ha en puss förstås." Jag tackade ju nej och sa, att jag får det när jag kommer hem.
Jag hade ju besvär med huvudvärk på grund av en medicin jag fick byta till. Det gjorde så ont i skallen att jag inte kunde sova på nätterna. Jag försökte komma i kontakt med läkarna på lasarettet, men de hade ju mycket att göra nu i juletiderna.
Vi hade faktiskt planerat att åka en färja Aurora och tura, medan vi skulle äta deras julbord. Det blev inte av, för det var redan fullbokat och den som hade uppdraget hann inte med att boka i tid. Så det bestämdes att vi skulle träffas hemma hos oss. Då hade vi inte köpt hem någon julmat än, så det blev att kuta ner till Hemköp att skaffa det nödvändigaste. 
Bara fem minuter sen vi kommit hem från den shoppingen ringde telefonen och det var en sjuksköterska, som hade varit i kontakt med min läkare. Jag fick beskedet att mitt hjärta var så pass bra, att jag inte behövde den hemska medicinen, utan det räckte med en blodförtunnande medicin. Så nu är jag besvärsfri från huvudvärken igen. Tack och lov.
Så satte vi igång att laga julmaten till julaftonen. Sibbe ordnade skinkan, Janssons frestelsen med mera, medan jag gjorde sillsallad efter min Pappas recept. Samma recept visades på TV 4 en morgon. Så hade vi köpt några små sillburkar också.

Julaftonen kom och då kom först Sibbes Dotter Ingela och lita senare dök hennes Dotter Jessica upp med sin älsklingsvovve Baloo. Till slut kom även Jessicas Pappa Janne. Vi åt ordentligt och drack lite försiktigt till maten. Det blev helt lyckat trots att vi inte hade förberett oss tidigare.
När Jessica kom med Baloo blev han överlycklig att få komma till oss och hälsa på. Att sen Ingela var där var helt och hållet i hans smak. När sen Janne kom blev lyckan fullständig för Baloo. Han svansade runt och skällde för fulla muggar. Han tänkte nog att det var kul att de flesta av hans älsklingar träffades på en gång.
Så blev det julklappsutdelning. Jag fick en elegant täckjacka i "guld" av Sibbe och han fick sin kudde. Ingela fick ett virkat hjärta.
I den här tomtesäcken fanns Sibbes kudde. Han hade inte sett det, när jag kom hem från stan häromdan och gömt den inne i garderoben.
Så här ser hjärtat ut, som Ingela fick och vi har ett hängande på ytterdörren. Hjärtat är med mönster och inspiration från Bautawitch.se
Ja, nu har jag som sagt lättat mina tankar efter några dagars uppehåll. Så nu vill jag bara önska en God fortsättning på Julen, ett gott slut på det gamla året och ett riktigt Gott Nytt År till mina kära och trogna läsare.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

21 kommentarer:

TantGlad sa...

Jättefint hjärta måste jag säga. Nä ..skriva kanske låter bättre.
Ha nu det fortsatt fint och en fin helg.

Varm julkram från mig.

siitawelamsson sa...

Oj inte kul att få fel medicin. Kjell o jag köper ej julklappar till varandra. Jag skulle behöva en ny kudde med men den ska ha en massa kulor av frigolit i sej. Köpte för många år sedan på TV-shop. Men nu vet jag ej var man får tag på det. Ha en god fortsättning. Kram

yvonne sa...

Så bra att du slapp den hemska medicinen . Festen blev ju lyckad tack vara att ni ställde upp så fint Sibbe och du. Bild på jackan tack!! ..............Du har bra sömn du! :-) Kram!

yvonne sa...

Vi är rätt lika när det gäller minnet :-) Kram!

Anonym sa...

Mors..Det blev en lyckad julafton ser jag,,fick du pussen när du kom hem??.
Skönt att du blev av med den medicinen som gjorde huvudet så ont..
Snart kan vi lägga 2014 till minnesbanken och satsa på ett nytt,Gott 2015...Haé Kram.

Nett sa...

Underbart samtal där, så skönt att höra att hjärtat är bättre. Du verkar ha haft en lugn och fin jul. Precis så som det skall vara. God fortsättning till dig. Kram

yvonne sa...

Godmorgon! Hoppas att du har nannat gott på din kudde ! Ha en bra dag! Morgonkram!

yvonne sa...

Go förmiddag! Du är ju redig till att sova! ha en bra dag Kram!

Anonym sa...

Ja Ama är bra på att vitsa till det..
Kul att julen blev lyckad..
Har nu löst melodikrysset tillsammans med skåningen via telefonen..Gick bra..Haé Kram.

yvonne sa...

Du har verkligen bra sömn!Du kanske har behov av mina tips :-) Kram!

Anonym sa...

Det är nog en drömresa för Catrin tror jag..
Jag löser melodikrysset så ofta jag kan..Haé Kram.

Anonym sa...

God fortsättning!

Ama de casa sa...

Vad skönt att du slipper äta den dumma medicinen nu!

Gott slut och Gott nytt till er med!
:-)

Ma sa...

Så bra att Du slapp medicinen som gav Dig biverkningar. Sv: Vi slapp nyvalet. Det fick jag veta i morse..

Veiken sa...

Välkommen tillbaka och en god fortsättning!
Det är alltid trevligt med nära och kära kommer på besök! Ni hade säkert en fin jul tillsammans. Trevligt!
Svar: Jag förstår mycket väl om ni inte vill åka till Thailand, men som du kanske såg varnade jag för underströmmar och hur man kan se det. Det gäller över hela världen och ser man det så kan man ju varna andra! Kramar

Fenixmonas sa...

Önskar en god fortsättning nu när vi närmar oss årets slut! Kramiz

Anonym sa...

Ja du,varför kommer det så få Benjamin,,kan kanske bero på att namnet även har en annan betydelse i folkmun.. Med anspelning på den bibliska berättelsen har "Benjamin" använts som uttryck för den yngste i en samling män, till exempel "med sina 41 år är han Benjamin i denna sextett..
Haé Kram.

Veiken sa...

Halloj. Snön ligger kvar och det är ca 5 minus! Lite kylslaget kan man säga, men det blåser i alla fall inte! Ha det gott! Kram

yvonne sa...

Pizzan var verkligen god ,så det kan bli att jag köper fler gånger.. Tokfia inte orkar jag en hel pizza,knappt en halv orkar jag Bra tips att frysa in! Kram!

Anonym sa...

Kväller..Ja man brukar kalla den yngste i en grupp för Benjamin,,har även hört att den som är yngst använder detta begrepp "jag är Benjamin"
Haé Kram.

yvonne sa...

Tokfemton har jag aldrig hört förut! Nattikram!