torsdag 18 december 2014

LÄTTAT HJÄRTA.


Jag har ju inte varit speciellt flitig på sista tiden här. Först och främst har jag ju varit rejält förkyld, så jag har mest hängt här hemma. Har inte varit utomhus på flera dar. Det har till och med varit dåligt med nattsömnen på grund av min hosta. Det har blivit något bättre med den, men inte helt och hållet. Host host, lät det just nu.

Men för att snacka om annat, så var vi faktiskt på lasarettet i måndags och tog prover. Jag, inför det väntande återbesöket efter min infarkt i september, då jag låg inlagd. Sibbe för vanans skull. 

I går höll jag mest till nere i tvättstugan. Den var ju tingad innan jag blev förkyld och jag ville ju verkligen ha rent till julhelgen.

Så idag var det dags för mitt återbesök. Först fick jag ta ett EKG och efter en halvtimma var det dags för besöket hos en läkare. Det var en ung mycket söt tjej, men hon var specialist. Det kom fram att hon inte ens var född, när Sibbe och jag började träffas för 35 år sen. Han var med hos henne nu också, för vi tror på att fyra öron hör mer än två. Det är ju lätt att glömma bort att fråga om vissa saker och även att glömma bort svaren.

Hon var i alla fall mycket proffsig och trevlig. Hon lyssnade på bröstet på mej, men kunde inte ens höra av hostan. Annars lät allting bra. Hon tog mitt blodtryck också och det låg mycket lågt. 

Resultaten av proven från i måndags var också bra och hon sa att jag har ett helt fungerande bra hjärta. Så nu har det trillat ner en tung börda från hjärtat. 

Jag frågade om vi skulle kunna fortsätta med våra resor. Och det var helt OK också. 

Vi hittade varken till EKG-avdelningen eller till Läkaren. Frågade flera från personalen, men ingen visste riktigt. Så vi har fått ordentlig motion idag. Vi har säkert irrat runt i över en kilometer enligt Sibbes uppskattning. Bra, för doktorn ordinerade promenader. 

Sen var det dags för varsin macka och kaffe för mej som lunch. Jag åt en laxmacka likadan, som de vi åt i måndags, men Sibbe åt en räkmacka. Lasarettets mackor är inte snålt tillagade. Massor av lax på ett kokt ägg till exempel. Och de är inte dyra heller om man jämför med andra ställen. Jag fotade dem inte ens en gång. Så det blir dåligt med bilder idag.

När vi kom hem med bussen gick jag till Netto, som ligger på "vårt" torg. Jag hade läst på FB att de hade fått hem billiga garner igen. Garnerna skulle kosta 10 kronor nystanet, men jag hittade ännu  billigare för 6 kronor nystanet. Så nu har jag skaffat mej nytt bryderi. Vad ska jag göra med de garnerna 3 vita, 3 röda, 3 ljusblå? De blev i alla fall en liten belöning till mej själv.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

16 kommentarer:

yvonne sa...

Godmorgon!Härligt att ditt hjärta var bra!!!! Ha nu en bra dag med mycket lat/träning! Morgonkram!

Veiken sa...

Oh, stort Grattis! Jag förstår så väl både oro och annat innan man får besked! Det är bra när man får läkare som man får förtroende för! Det är inte alla som får det, tyvärr! Ha det så gott i julstöket! Kramar

Ama de casa sa...

Vad skönt att få ett sånt lugnande besked!
:-)
Kram

yvonne sa...

Visst är det märkligt att ..Ögon.fötter och tänder hör inte till kroppen .Håller tummarna att Sibbe får ett bra besked! Kram!

yvonne sa...

Det var inte alls bra att du inte tål den nya medicinen.. Jag får träna mer på att lata mej! Ha det så gott! kram!

Gunnel sa...

Måste kännas skönt att få så positiva besked från läkaren. Garn är rena terapin. Hoppas du visar sen vad du åstadkommit av alla nystan. Ha det gott.

Ma sa...

Skönt att Du fått ett lugnade besked. Sjukhus brukar oftast ha god mat. Så sjukhuset Ni besökte var inget undantag med sina goda mackor. Kul att garnerna var billigare än utlovat. Nu får Du sätta igång och göra något kul av dem...

Veiken sa...

Lördag kväll och det börjar lacka mot jul på riktigt! Vi önskar er en härlig 4:e advent! Kramar

yvonne sa...

Inte alls bra att ha så ont i huvudet. Blir det värre får du ta in akut!! Kram!

Fenixmonas sa...

Så gott att få höra att hjärtat nu är bra och det är fritt fram för att resa! Fin julklapp! Kramiz

yvonne sa...

Godmorgon! Bra att huvudvärkstabletterna hjälpte! Ha en bra söndag Morgonkram!

Anonym sa...

Det måste ha varit ett skönt besked att få. Jag håller med om att fyra öron är bättre än två. Vid alla viktiga besök gör vi så också. Men jag föredrar promenader utomhus. Värst tycker jag det är att gå omkring i kulvertar på sjukhus. Ofta vet man inte vart man ska.
Kram Bosse Lidén

yvonne sa...

Lova att ringa imorgon om medicinen Snälla! Var rädd om dej!! Att ha honung i håret!!Tänk man lär sig alltid något nytt .Kram!

yvonne sa...

Skönt att du ringer imorgon! Man ska vara försiktig med mediciner! kram!

yvonne sa...

Förståndigt av dej att vänta med den medicinen som du blir dålig av.. kram!

yvonne sa...

Kjell hade också en massa mediciner när han fick pacemaker .Nu har han bara albyl .Han tar albyl istället för trombyl.Vi har tagit bort ettt efter ett med läkares hjälp..Kram!