fredag 8 maj 2015

LITE NOSTALGI FÖR NÖJES SKULL.

I går fick jag jätteroligt, när jag var inne på Facebook. Jag lyckades nämligen se, att min vän Mona Höglund var nämnd i ett foto. Vi två har varit vänner sen tonåren och håller fortfarande kontakt då och då. Nu har hon skaffat dator också, så vi har blivit vänner på FB. 
I den här bilden kan vi se min lillebror, min lillasyster, jag med realmössan på och till höger står Mona. Då hade vi känt varandra i fyra år redan. Vi var nyinflyttade i Arboga och även hennes föräldrar. Arboga hade då ungefär 10000 invånare. Men de, som inte var ursprungliga Arbogabor, hölls lite utanför. Så våra föräldrar började att umgås också. 

Mona hade två yngre syskon. Och det var tack vare att hennes dotter Madde, som är boende i USA, hade kommenterat en bild på Mona, som jag såg det. Vi började skriva till varandra och till och med Monas yngre syster Lillemor kommenterade, så nu har jag blivit vän med henne på FB också.
De här två glada är jag och Mona förstås. Jag och min man hade varit i Arboga på skolträff och körde igenom Linköping, där Mona bodde. Så det blev en bild, som är ett minne för livet.

Flera år senare var jag och Sibbe och hälsade på hos Mona, när vi var på hemväg från Stockholm.
Det här är en bild, på Mona och mig, när vi var och hälsade på hos Mona igen. Hon gör Waldorfdockor och jag fick en av henne. Nu har hon börjat att måla ikoner också. 
Den här dockan, som sitter i knät på den stora nallen är den jag fick av Mona då. Dockan är till och med numrerad. Den har nummer 20 broderad i ryggen. Och den är gjord  2004. Jag har mina nallar och den fina dockan liggande i vår säng alltid som ett litet fint minne.

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vad roligt att få kontakt via datorn också :-)

Härliga bilder på er - särskilt glad-bilden :-)

yvonne sa...

Kula att ni har fått kontakt igen!!............Ama är suverän på att hitta felparkerade bilar! Kram!

Anonym sa...

Jättekul att få kontakt med gamla vänner. Kortet på dej och Mona är en fullträff.
Kan tänka mej att ni hade trevligt tillsammans. Och snygga bönor är ni också! :)

Ruth i Virginia

Anonym sa...

Vad härligt det är med "gamla" vänner. Man känner till varandra så väl att man inte behöver förklara allt. Underbart. Jag hade ju också en "gammal" vän på besök här i Wales i veckan.

yvonne sa...

Tack! Det är ständig passning! Så det blir inte mycket tid över!

Anonym sa...

Ja det tror jag också att jag gör..reser tillbaka om hälsan står en bi då,,vilket jag också tror den gör..Haé Kram.

Veiken sa...

FB är fantastiskt på många sätt. Det är många återträffar som har blivit till tack vare FB! Kramar

Anonym sa...

Så sant..Jag tänker nog nästan aldrig alldrig negativt,,anledningen denna lilla avvikelse var att när jag hyrde bilen,,så visade det sig att jag var gammal,mina 72 år gjorde att jag fick betala extra På grund av det,,går någon slags gräns vid 70 år..Haé Kram.

Ma sa...

Visst är det kul med gamla vänner på FB. Jag har åtskilliga av mina gamla gymnasiekamrater där. Även tre från grundskolan har lyckats få med där också.

SolBo Förlag sa...

Vad nice att ni fått kontakt igen. En av fördelarna med Facebook. Hon verkar vara riktigt kreativ och duktig. Kram Bosse