tisdag 12 maj 2015

GAMLA BILDER FRÅN MIN PAPPAS SIDA.Jag kunde inte låta bli, utan skannade flera bilder idag från de gamla albumen. Resultaten syns här. Men den här gången är det bilder från min Pappas album.
Den här unge mannen, som tydligen är på väg ut på vandring, är min Farfar Carl Robert, när han var ung och vacker.
Här syns han vid lite senare år. Han står upp och har en liten flicka på armen. Rakt nedanför honom sitter min Farmor Gerda i vitt.
Jag beskar bilden och fick honom i närbild.
I unga år, så arbetade min Pappa på krogarna i Stockholm. Men på somrarna hade de flesta stängt och då brukade Pappa arbeta nere i Falsterbo på Falsterbohus. De hade "fina" gäster på somrarna och tillochmed kungligheterna. 

På bilden är det min Pappa, som är iklädd hel ljus baddräkt tillsammans med några kamrater.
Men de hade ju viss fritid också och här är han iklädd badrock nere vid stranden efter eller kanske före ett bad.

Jag vet en hel del, vad som hände där, för min Mamma sparade alla hans brev från den tiden. Vilka underbara kärleksbrev han kunde skriva.
Till exempel, några fraser från ett av dem.


"Käraste min lilla Gittan!

Tack snälla Du för brevet. Men snälla Du. 

Inte får Du vara sjuk inte. Jag hoppas, att Du 

är frisk och kry nu igen."

"Jag kan förstå, att Du är mycket flitig med 

Dina spetsar, men du måste akta dina ögon 

så att de inte bli överansträngda."

"Lilla älskade Du! Jag har den äran att 

gratulera på 21-årsdagen. Du får inte tro, 

att jag glömt Din högtidsdag".


Jag har alla hans brev och har skrivit av dem i Word. Men det blir jobbigt att få dem här, för när jag kopierar ur Word, så stämmer det inte här i bloggen. Så det blir lite olika radavstånd OSV. Men det har varit roligt att dela med sig till mina kära bloggarvänner.


Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

13 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket underbart brev din far skrev! Undrar om det skrivs kärleksbrev nu för tiden? Har flera vackra brev från min make, när han var ute på geologiskt fältarbete. En del skrivna med blyertspenna vid ljuset av en karbidlykta.

Kommer ihåg badrockar. Det var standard för badplatser. Och skönt var det, när man kom ur det kalla vattnet i sjöarna.
Jag njuter såååå av dina gamla albumsbilder. Kram!

Ruth i Virginia

attis sa...

Så fint att få sena gamla foton. Måste vara värdefullt att få ha kvar dessa vackert skrivna brev. Dem får du vara rädda om. Dags att kryp isäng här nu. Natti natti och suss gor. Kramen /attis

Anonym sa...

Mors..Vilken guldgruva du har att ösa ur.Din mor var en klok kvinna som sparade dessa guldkorn..
Jag brukar göra några bildspel från Cypern,sen kan det bli något från norrland oxå..dom är roliga att sätta ihop..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja det är nästan oförlåtligt att kasta gamla bilder..Jag har en kamrat som hade en kartong med gamla negativ,jag erbjöd mig att scanna dom åt honom för ganska länge sedan..Jag pratade med honom några månader senare,frågade då om negativen,,då hade han kastat de flesta,bara sparat några få som han trodde han kände igen det som var fotat..Gissa en som blev riktigt arg..Jag scannade dom han hade sparat,,och då insåg han vilken idiot han varit..Men det var så dags då..Haé Kram.

yvonne sa...

Härliga minnen du går igenom! ...............Ja ,jag hoppas att förbandet hjälper så att den lilla tagen kommer ut! Kram !

Nett sa...

Vad roligt att du har dem sparade och kan minnas tillbaka till dem, nog verkar han omtänksam i sina brev. Kram

JaanaM. sa...

Härligt att titta i gamla bilder!

Polargrevinnan sa...

Tyvärr har jag inte så många släktfoton kvar. Mor var inte så "släktkär" och hade nog kastat det mesta. Men några ligger i en låda och pojkarna har frågat om det finns några gamla foton. De får skanna av vad de vill ha.
Skriva kärleksbrev är nog bortglömt idag.Man håller kontakt via datorn, vilket är ju trevligt, men till eftervälden finns inget kvar.
Ha det bra.
Kram Viola

Anonym sa...

Kväller..Ja det såg lite lustigt ut..Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller..Ja han tyckte han var skitdum som kastat negativen,,speciellt när de jag scannade var bilder på han pappa och farmor o farfar,samt en del miljöbilder från 20 talet..Så han tyckte att han varit knäpp,han visste ju inte vad han slängt..Men han var glad att jag räddade några bilder..Haé Kram.

Anonym sa...

Mors..Ja visst var han glad att han fick ca 20 bilder,,men man undrar ju vad som fanns på de andra 100 tals negativen,,gissar att det svider i hans hjärta..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Vad kul att alla breven finns bevarade :-)

Fina bilder!

yvonne sa...

Barnen hade roligt de åkte ju karusell.. Ha en bra dag Kram!