tisdag 7 juni 2011

Krångliga vägar.

Idag skulle vi köra bilen till Ängelholm för översyn och byte av däck innan den ska till Bilbesiktningen. Just idag skulle man börja att reparera den stora genomfartsvägen till Ängelholm, som går utanför vårt hus. Man ska hålla på i en hel månad att riva upp och lägga ny asfalt på en längre sträcka.
Klicka på bilden får du läsa om den här reparationen. Vi skulle ha gått över på det här övergångsstället, men då var hela stället blockerat av de här bilarna, så vi fick gå i en tunnel under gatan tills vi kom hit, för att sen gå till garaget och försöka komma undan trafiken med bilen därifrån.

Man kör alltså med en maskin, som smular upp asfalten och sen sprutar upp den till lastbilen framför.  Det luktar inte gott och är nog inte nyttigt att andas in heller. Man ska jobba ända fram till klockan 10 på kvällarna, för att kunna bli färdig fortast möjligt.

Vi körde alltså till Ängelholm med bilen och fick vänta över en timma innan man var klar med byten av däck och allmän koll av bilen. Vi hade en lampa också som var trasig.

Innan vi åkte hemifrån hade vi inte ätit nån lunch och det fanns inte nåt ställe i närheten, som vi kunde luncha på. Så det blev kaffe med kakor och gamla skvallertidningar, som fick underhålla oss under tiden.

Sen åkte vi till Brännborns, ett varuhus och åt varsin porting. Det vill säga korv med mos. Sen var vi inne på klädesbutiken Brännborns och tittade. Sibbe hittade ett par badbyxor, som han köpte utan att prova och sen körde vi hem. Badbyxorna var för stora och han provade med kallingarna på. Så han ringde till butiken och fick lov att byta till en mindre storlek. De känner oss och vet att jag har haft klädbutik själv, så de litar på oss. Så det lär bli Ängelholm i morgon också. 

När vi körde hem fick vi ta en omväg, för att komma lättare förbi till garaget. Så här såg det ut för nån timma sen från vårt fönster. Det är alltså bara en fil i vardera riktningen, som är fri för övriga trafikanter.
Du som undrar hur det står till med Noack, kan jag bara säga att Matte har varit med honom till doktorn idag igen. Han har fått ny medicin, så vi hoppas att han ska bli frisk snart. I morgon kommer han hit igen till oss.

Dagens Citat:

Män beundrar gärna duktiga kvinnor -

bara de inte är i samma branch.

Sickan Carlsson.
***************************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

8 kommentarer:

margit sa...

OJ så bökigt och stökigt ni har det utanför...så svårt att kommaut och in...
Så bra att Bert får byta badbyxorna...INTE kul om man köper och INTE kan använda grejerna..
Hoppa nu att Noachs nya medicin jälper så att han snart blir fullt frisk igen! Inte kul när våra kära husdjur är sjuka..
Hälsnigar till er båda två!!!!
Kram!!!

anniepiie sa...

Lite störande när de håller på med vägarbeten sådär! :P Alltid bra att känna personalen ju! ;) hihi Låter som det tillslut blev en bra dag! SV: Hahah XD dagens planet, jo det skulle va något! Kan få till allt möjligt när man läser lite hastigt sådär! :) Här skiner solen nu och det är fint! Ha de bra...Kramis

Anonym sa...

Jag kan inte annat än le.... korv med mos har sin särskilda plats i svenskarnas hjärtan. Ni kallar det för PORTING här säger vi om en korv med mos och bröd, HALV SPECIAL, två korvar med mos och bröd blir alltså HEL SPECIAL, jag undrar hur många namn det finns i Sverige på denna superba rätt? :) Kram

Sussi sa...

Jag bor längst en bra lång sträcka som dom ska göra till fler filer så jag vet hur det är att åka en uppruggad och upparbetad väg. Det kommer ta flera år innan vägen är klar..

Vad synd att shortsen var för stora men nu fick ni ju en anledning att åka tillbaka. Det var säkert mycket ni inte hann se som ni kan se nästa gång :)

Så bra att Noack fått ny medicin: Man blir ju så orolig då dom inte äter ens. Håller tummarna för att nya medicinen hjälper..

Kramisar

Siita sa...

Trodde oxå att dom hade öppet dygnet runt på försäkringsbolagen, men inte Folksam. Dom stängde kl 17. Kram

Anonym sa...

hur kommer det säg att ni säger porting?
kram

Gun sa...

Stackars Noack som är sjuk, hoppas det ordnar sig för honom.

Anonym sa...

Jag vet att valet är fel men jag
Önskar Er ändå Trevlig Pingstafton!

Kram
Stevie