torsdag 16 juni 2011

Ny karriär?

Undras om det är dags för mej att byta karriär. I förmiddags tänkte jag som så, att jag skulle fota mina orkidéer igen. För jag trodde att det skulle vara roligt att visa dom igen.
De blommar som bara den och jag tänkte föreviga dem med så många blommor på som möjligt. Jag har alltså fyra orkidéer som blommar på en gång. De är alla ättlingar till en och samma blomma, som jag har tagit skott efter. Just nu så blommar de som allra bäst.

Efter lunchen for vi iväg och köpte ett par lobelior, som skulle sättas emellan mina Mårbackapelargoner från förra året. Jag har låtit dom övervintra i trappuppgången i vårt hus. Sen har det ju av olika orsaker inte blivit av att sätta ut dom på balkongen. Först semestern och sen det tråkiga med älsklingen Noack. Vi köpte en krydda också nämligen en Rosmarinbuske. (liten). Jag hade köpt ny planteringsjord redan förra veckan.

Så på eftermiddagen satte jag igång som den värsta trädgårdsmästaren. Tog upp de gamla växterna ur blomlådorna och satte ner dem med ny jord och en fin lobelia mellan varje pelargon. Resultatet lät inte vänta på sej. Bara se här!
När detta var färdigt, så planterade jag om Rosmarinen och även en Basilika jag hade köpt tidigare.
För enkelhetens skull fotade jag alla blommorna på balkongen.
Till sist, så satte jag ett par skott från en underbar Praktnässla nere i Side. Jag ville ha skott av den, men jag vågade inte själv ta nåt, så Sibbe gick helt sonika ut och snodde ett par skott till mej. Jag satte skotten i ett glas vatten och de hade såna rötter idag, så jag hoppas att de kan rota sej. Den nya medlemmen bland blommorna sitter i den orangea krukan i mitten. Härmed kan jag ju nästan utropa mej som trädgårdsmästare.
:-D.

Ja, så har alla växterna förutom orkidéerna fått sitt hem på balkongen nu. Det ser jättemysigt ut.

Jag har ju nästan själv glömt bort min tävling, som går ut den 30 juni. Vill du vara med, så klicka här och anmäl ditt intresse.

Dagens Citat:

Ju mer jag tänker på saken,

desto tydligare tycks det mig

att livet helt enkelt är till för att levas.

Goethe
**********************************************************************************

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

12 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan. Inte planterade jag mina blommor i lådorna idag, får ta mej i kragen efter begravningen i morgon. Ha det gott. Kram

Anonym sa...

Hej du,,kul att se att du har gröna fingrar,,min mor sa alltid att skott som man knyckt dom växer allra bäst..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja min mor sa oxå,att man tackar aldrig för ett skott man fått av vem det vara må..utan det skulle verka som det var knyckt.Haé Kram.

Sussi sa...

Trädgårsmästare är verkligen något du kan skriva in i cv:t. Gud så duktig du är på blommor. Tog det lång stund innan orchidéen blommade om första gången? Har hört att vissa kan ta flera år! Jag hoppas fortfarande på min. Det sista som lämnar en är trots allt hoppet ;)
Så fint du fick det på balkongen..
Håller tummarna för att skotten du tog från praktnässlan tar sig.

SV. Ja man är glad så länge hon finns.

Kramisar

Anonym sa...

ja du får lägga till trädgårdsmästare i ditt CV nu!! fint det blev
kram

Anonym sa...

fick du min kommentar? websidan kan ej visas stod det när jag skickat
kram

Anonym sa...

Toppenfint blir det på din balkong! Man blir så nöjd när blommorna trivs! :) Kram

Fenixmonas sa...

Underbart...en duktig trädgårdsmästare är du! Dagens ordspråk gillade jag skarpt! Kramiz

Vicke sa...

ja, du är en trädgårdsmästare, ha en trevlig helg nu

Anonym sa...

Jag glädjer mig åt alla som har Gröna fingrar,
mina är bara bleka!
:(

vickan sa...

Åh vilken grönska! Och du är inte ensam om att älska orchideér. Vi har tyvärr ingen som kan se efter våra växter när vi åker bort så vi får nöja oss med låtsas växter under semestern. Lite trist måste jag säga men när jag börjar jobba igen så tror jag att jag ska bege mig till Ikea för där hade de sjukt fina orchidér till bra pris. Hoppas de finns kvar då : )

diana sa...

Vad fint. Du har gröna fingrar. Jag lyckas aldrig med orkideer.