fredag 10 juni 2011

Noak är i vovvarnas himmel.Idag har det otroliga hänt, att vår käre Noack fick spatsera in i vovvarnas himmel. Han har ju varit dålig på senaste tiden. Veterinären trodde att det var sviter efter Borrelian han hade förra året.

På senare tid har han börjat vägra att äta sin ordinarie mat och till slut gällde det endast välling och kokt ris. Men så slutade han äta det också. Så då provade vi att ge honom kokt kycklingfilé och då gick det ner lite av det. Han hann gå ner för många kilo och förut var det frågan om att han skulle banta, för han vägde för mycket.

Så Matte gick till veterinären igen och fick en remiss till djursjukhuset. Matte ringde oss i förmiddags och sa att hon skulle till djursjukhuset med honom och få besked om vad röntgenbilderna visade. Det visade sej att han hade en tumör på ena lungan. Man visste inte om den var farlig eller ej, men man skulle kunna operera honom. Då skulle man i vilket fall som helst behöva ta bort den ena lungan och det skulle betyda att han aldrig mer skulle bli helt frisk igen och vara en "riktig" vovve igen.

Vid ½ 8 tiden fick han en spruta liggande i Mattes knä och fick somna in. Vi var tillsammans med honom uppe hos Djursjukhuset redan på förmiddagen och nästan hela dagen förutom när vi var iväg ett tag och handlade mat.

Hela Mattes släkt (och naturligtvis Sibbes också) kom och var hos honom timmarna innan. Men vi gick tidigare, för vi ville komma ihåg honom som han var, när han var levande. Men jag har tagit en massa bilder och jag kommer att lägga in några i morgon. I kväll orkar jag inte.

Jag önskar bara att han har det gott däruppe i vovvarnas himmel och får så mycket mat, som han vill och så lika mycket kärlek han har fått här nera på jorden. Jag kan lova att han har varit en lycklig vovve sin tid här. Han blev 4 år och 4 månader.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad det gör mig Ont!
Blegar sorgen efter en fin Kille!

Kram
Stevie

anniepiie sa...

Nej va tråkigt! :( beklagar sorgen... SV: Nämen tack! :)okej, jaa ibland får man gilla läget som sagt vare sig man vill eller inte! :P Kram

Sussi sa...

Åhh vad tråkigt. Förstår dock valet men det måste ha varit så svårt att ta. Nu gråter jag också. Noack var ju en så fin vovve. Så tråkigt att han inte finns mer. Beklagar verkligen sorgen..
Kramisar

Siita sa...

God morgon. Nu har han inte ont mera, sover gott. Beklagar sorgen. Jag fasar för den dagen med katten. Vi har nu haft han i 11 år. Kram

Fenixmonas sa...

Å´lilla gumman, så ledsen jag blir...Jag känner med er allihop! Kramar om dig!!

Mi sa...

Jag beklagar sorgen! Jag ryser i hela kroppen och blir tårögd. Jag har ju fått äran att ta del av Noack genom din blogg och därför så känns det som att jag känner honom ganska väl. Beklagar verkligen sorgen med hela mitt hjärta Gilla. En stor bamsekram till dig. KRAM ♥♥♥

Vicke sa...

det var ingen rolig läsning, men han har det säkert bra nu

Anonym sa...

Men vad tråkigt att höra. Fina Noack... Fast jag är övertygad om att det var ett riktigt beslut - även om det självklart måste ha varit otroligt svårt att ta det.
Beklagar sorgen.
Kraaaam på dig!

vickan sa...

men vad sorgligt : ( Jag minns hur det var för 11 år sen när min vovve dog i min sons famn. Det är sorgligt. Den dagen fick barnen stanna hemma från skolan. Saknaden finns kvar länge. Människans bästa vän, det är vovven det. han har det säkert bra i himlen nu i allafall. kram.

Yvonne :-) sa...

Beklagar sorgen!! Han blev ju inte så gammal.Men det var ett riktigt beslut.Våra hundar ska inte behöva lida.Jag fick göra samma beslut för några veckor sen med Tora.Kramar om er alla!

Anonym sa...

han hade en fin tid medans han var här iaf
kram

Nillas Trädgård sa...

Beklagar sorgen.
*KRAM*

attis sa...

Det är så ledsamt . Jag förstår er sorg. Han får var i hundhimlen nu och inte ha ont längre. Beklagar vännen.
Kram