tisdag 24 april 2012

Vackert väder idag.


Vi åkte ner på stan idag och gick en runda, drack kaffe och satt i solen på en uteservering och gick några ärenden. 
Först till Nordbanken, för jag har sökt och blivit tilldelad pension, för att jag arbetade på Kungliga Postverket i min ungdom. Det var några frågor om det.
När jag hade tagit Realexamen, så frågade min Pappa om jag ville gå vidare till Studentexamen, men jag var nog en aning skoltrött då och sa nog njaa. Då frågade han mej om jag ville jobba på Posten.  Ja varför inte? På bilden här kan du se mej i mössan vid examen, mina syskon till vänster och min gamla väninna från skolan till höger.

Pappa sa det klassiska: Statens kaka är liten men naggande god. Man får pension!!!! Han ordnade på nåt sätt att jag fick börja jobba där på Posten i Arboga och sen ett tag i Västerås. När jag sen flyttade till Helsingborg sökte och fick jag arbete här också i 7 år. Sen stannade jag hemma i 7 år för att ta hand om mina barn.
Här är en bild på mej och väninnan, när jag och min man reste igenom Linköping för vidare befodran till Arboga och ett skoljubileum för över 30 år sen. Vi två har fortfarande kontakt. Hon fyllde förresten år igår.

Så när jag blev pensionär år 2000 tänkte jag inte på det. Men jag fick tips av min barndoms-väninna, som hade jobbat på Televerket samtidigt, att jag skulle söka pension från Posten också. Det gjorde jag för ett tag sen och jag fick besked att jag hade rätt till pension för den tiden. Så jag kommer att få utbetalt hör och häpna, den enorma summan av 79 kronor i månaden minus skatten. Men jag får retroaktivt från den månad jag blev 65. Tänka sej att man inte får utbetalt utan man måste be om det!

Förresten! Idag firar en av mina gamla klasskamrater att han har varit gift i 47 år med sin kära hustru.

Dagens Citat:

Det enda du behöver här i livet är
okunnighet och självförtroende,
så är framgången given.

Marc Twain.
*********************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

attis sa...

Vad roligt att se på gamla foton. Visst är det konstigt att man ska måsta säga till själv. men en liten slant får du ju. Inte illa pinkat. Här har det inte varit speciellt roligt väder idag. hoppas på bättring. Ännu ett bra citat då. Nattinatti.
Kramen

Fenixmonas sa...

Jag har också en statlig pension som kommer att betalas ut med...5 kr per månad...Undrar om jag ska skatta på det också...Kramiz

Siita sa...

God morgon. Vilken tur att ni kom ihåg posten. Blir en liten summa att få. Kram

Sand mellan tårna sa...

Härliga gamla foton! Wow, 47 år...det är inte många som håller ihop så länge nu för tiden.
God morgon!

Browneyedgirl sa...

Vilken underbar läsning med härliga foton =) Tack! Kram och hoppas du har det bra

Nett sa...

Haha, det ser man.. En liten summa kan allt betyda en fika på stan extra eller något sådant ;) Kram

Augusta sa...

Tack för titten på bilderna.
Lika vacker då som nu :)

Svar: Då jag har tittat på dina nytagna bilder trodde jag aldrig att du passerat 70 årsåler. Mycket yngre :)

Kram

Mita sa...

Härligt att läsa tillbaks i tiden och gamla foton älskar jag. Där kan jag bli sittandes länge..*L*...både med mina egna och andras...
Posten och Televerket på den tiden det begav sig. Jag jobbade på Televerket under 70-80 talet i min gröna ungdom. Sen gjorde jag som du var hemma ett antal år med barnen.På den tiden gick det bra. Man levde betydligt enklare då jämfört med dagens stress samhälle.
Sen fortsatte jag som dagmamma som det hette då,och hade huset fullt med hundar och ungar.En härlig tid.Sen blev det ett par år inom äldreomsorgen innan ryggen kraschade,och på den vägen är det som det så fint heter.
Vilket härligt citat,jag älskar såna där..*L*...
Kram och ha en fin dag♥♥

Veiken sa...

GRATTIS till alla pengarna! Det blir en fika extra i månaden ;) om inte skatten naggar för mycket på summan förstås. Kramar