fredag 20 april 2012

Vi saknar Baloo idag, i morgon och på söndag. Kanske på måndag med.

Det låter kanske konstigt med den rubriken. Men det är så att han är nånstans i Småland hos en väninna till Matte, för att få träffa en annan hund och lära sej lite hundvett.

Hans vett har varit lite konstigt sista veckan, för han har vägrat att äta sin mat. Vi har gett honom hans torrfoder, som Matte har bestämt och han får aldrig nåt annat. Jo, det händer att han får en bit äpple eller en bit morot att tugga på. Sånt är tillåtet. Det gillar han, men han har tydligen tröttnat på sitt torrfoder.

Det är till och med så att Matte själv har börjat mosa lite leverpastej i vatten och sen hälla det över hans mat, så att han skulle äta. Hon lyckades med det och vi fick lov att göra detsamma.

Vi märkte genast att han blev mycket piggare, sen han hade fått i sej lite mat. Han har varit i humöret, nästan som vanligt annars och har lekt med oss och sina saker. Men han blev nästan galet pigg, när han hade ätit.
Så här såg det ut i går, när han plötsligt överföll Morfar Sibbe i hans stol och slickade honom på pannan.
I går var jag ute med honom på kvällen och då höll han på med sin dragkamp om kopplet som vanligt. Han morrar och springer mot mej för att jag ska ta tag i kopplet och dra. Han är alltså inte arg, utan vill bara ha sagt att jag ska också leka, när han morrar.
 
Vi får väl se i nästa vecka hur det har gått för honom på landet, om han blir inspirerad av den andra hunden till att äta sin mat.

Här visar jag en ”gammal” film, när Matte hade varit i Thailand i två veckor, hur han bär sej åt och riktigt skäller ut henne för att hon har varit borta så länge.


Dagens Citat:

Livet är för viktigt
för att tas på allvar.

Oscar Wilde.
***************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

11 kommentarer:

Maria sa...

Det är säkert med hundar som med oss människor, lite variation på maten ibland.
När Kajsa är så brukar hon få lite fil på och de gör susen.
Ha en finfin helg/kramizar

Sand mellan tårna sa...

Fina Baloo! Va bra att det gick att "lura" honom lite med leverpastej så han åt. Klart man blir trött om man inte äter. Kan det vara växtvärken som gör att han tappar matlusten? Eller bara tröttnat på torrfodret kanske?
Hoppas han får en bra helg och att ni står ut med saknaden;)
God morgon!

Fenixmonas sa...

Hoppas att han blir matinspirerad där...hundar och även kissar har ju alla sina egna egenheter...Cesare får både torrfoder och mjukmat och varvar själv med hur han vill ha det. Han säger till...hehehe...Kramiz

Vicke sa...

tiden går fort, snart är han hos er igen ps, nu är inlägget inne i min blogg iaf

Siita sa...

God morgon. Hoppas han får i sej lite hundvett då. Synd att han inte vill äta sin mat. Så är min katt oxå, får byta mellan olika sorter för att han ska äta. Kram

Mita sa...

Halloj,jag kikar in hos dig,inte av en ren slump för jag har sett dina kommentarer hos många av "mina" bloggvänner. Så blir man lite nyfiken till sist och här är jag.
Blir så glad av att se en Berner sennen. Jag har själv haft två hundar av den rasen,underbara stora bumlingar med mycket kärlek i kroppen.
Sen övergick jag till rasen Rhodesian ridgeback,afrikans lejonhund om du har hört talas om den? Jag är inne på min tredje där.
Alltså älskar jag hundar, finns inget bättre och trognare vänner.
Det där med maten märkte jag blev sämre under sista könsmognads perioden och sen när det var löptikar i farten. Då hjälpte ingenting att locka med.Sen när det värsta hade lagt sig så kom aptiten tillbaks igen.
Att leka och dra i kopplet har jag aldrig tillåtit mina hundar, nu blir jag en sån där pekfingers tant känner jag,hehe...ta inte illa upp,jag är sån på gott och ont..
Kramen på dig och ha en fin,fin dag♥♥

Nett sa...

Så fin han är, och jag förstår att ni saknar han nu när de skall vara borta i flera dagar. Kanske ni kan ta igen det senare. Kram

Anonym sa...

Hej du,,jag tror inte dom såg mig på balkongen,,,ja det smakade bra..
Hoppas Baloo blir sitt vanliga jag fort nog..han kanske lär sig nu när han är och hälsar på sin kompis..Haé Kram.

Nett sa...

Skönt att ha deklarationen klar, detta året får jag tillbaka en hel del så det känns extra bra. Kram

Anonym sa...

Baloo kanke är lite rasslig,,eftersom han äter så dåligt,,Hoppas han piggnar till snart..Haé Kram.

Anonym sa...

Okidoki,då håller jag en tumme att aptiten återkommer snart.Haé Kram.