söndag 1 april 2012

Tura tur och retur Helsingborg/Helsingör.

I veckan som gick, fyllde Sibbes dotter i Helsingborg år. Det blev till en familjeresa till Helsingör fram och tillbaka i går. Man kallar det för att tura. Det vill säga man betalar för en enkelresa och sitter kvar medan båten går tur och retur, även flera gång-er och äter och dricker under tiden. Man kan även enbart dricka också. 
Vi blev några stycken. Födelsedags-barnet med man och barn och barn-barn. Hon har två barn, en Kille och han är gift och har två barn. Frugan var förstås med hon också. Den andra är ju förstås Baloos Matte. Så hade hennes man den ena av sina två barn med, En dotter. Sibbe och jag var också med, han som Pappa till födelsedags-barnet och jag fick ju också följa med.

När vi kom ombord fanns det beställda platser till oss och där slog vi oss ner. Vi började med en jättegod drink, som bestod av gin och blå  Curacao med citronjuice. Den var jättegod. Läskande och fin.
Här kan du se menyn vi tog. Att det står invigningsmeny beror på att Aurora har blivit ombyggd och nyss insatt på linjen igen.
Först blev det förrätt, en laxcarpaccio med paprikahack och tunnbröds-knäcke. Smakfullt. Vi två drack vitt vin till maten.
Sen varmrätt, som bestod av kalv-ytterfilé, stekt potatis och vårens primörer med en dijonsås till.
Så kom desserten som bestod av blåbärsparfait med chokladchips.
Till slut blev det kaffe och en drink som heter Guldkant. Om du kan tänka dig en sån, så har man 4 cl Cognac, 2 cl Punch. Man häller konjaken i en kupa och låter punchen glida ner över en uppochnervänd tesked. Då bildas det liksom en  guldkant överst i glaset.
När vi sen mätta och belåtna gick av Aurora, kom vi förbi detta vackra påskris. Sådana har man satt upp runt omkring i stan.
De äldsta flickorna gick iväg för att hitta på något för sig själva och vi följde med resten av sällskapet till Helsing, som är en rätt ny restaurang/bar. Den ligger i ett gammalt bankpalats och du kan se rester av det i taket här. Det ser mycket stiligt ut och det var första gången vi två var där.
Här blev det ytterligare dricka för alla kvarvarande, medan jag nöjde mig med en Ramlösa. Då var det tillräckligt för mig. Sibbe och jag var de första som bröt upp och tog bussen hem. Så vår lördag var verkligen händelserik och mycket trevlig. Men det var ändå försent att skriva nåt för mig igår. Detta är inget aprilskämt om nån tror det.

Dagens Citat:

Hoppet är en bra frukost
men en dålig middag.

Sir Francis Bacon.
************************************************************** 
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

13 kommentarer:

Siita sa...

Vilken härlig resa. Den hade jag o min fd man tänkt o gjort på 70-talet. Men bilen gick sönder så vi fick laga den i Helsingborg o åka hem igen. Kram

Sand mellan tårna sa...

Verkar riktigt trevligt men den där jätte blå drickan såg farlig ut;)

4U2 sa...

Den blå drinken, det måste varit en sådan jag fick när maken och jag firade 2 år tillsammans i Helsingfors och jag beställde en god drink på båtens bar. Jag kunde inget om drinkar men den jag fick var riktigt god ;)

Fenixmonas sa...

Vilket jättetrevligt sätt att fira födelsedag och maten såg god ut! Kramiz

Nett sa...

Härlig resa, aha så man kan göra så att man sitter kvar. Smart för annars finns det ingen tid till att äta. Påskriset gillar jag. Kram

Carina Sjölund sa...

Vilken mysig födelsedag och maten ser ju bara för toppen god ut :)

Pussa söta vovsen från mig nästa gång du träffar honom
Kramen goa bloggvän♥

Nett sa...

Haha, måste faktiskt vara rätt skönt att bara sitta och vara och se alla andra stressa på efter tur efter tur, för när jag har åkt med båten känns det som att man inte hinner fika knappt. Kram

Sand mellan tårna sa...

Förstår att du inte vill ha det priset men jag ger GÄRNA bort det;)
Ang. att jag kan se vilka sökord folk använt för att komma till min blogg så vet jag inte om det är för att jag kör på eget webbhotell men jag har ju wordpress mall och jag har för mig att jag även kunde se det när jag bloggade på wordpress. Ganska kul att se vad folk sökt på.

Nett sa...

Ja har man vanlig hyresrätt kan jag förstå att man inte lägger ner så mycket arbete på målning och dylikt. Vi har ju bostadsrätt vi. Kram

Margit sa...

Underbar läsning ocg se och läsa om den underbara båresan!!!
Vilken trvlig gemenskap..fira så på detta viset..och äta så mycket gott!!
Förstår att det var en minnesrik dag för er allihopa!!!!
Kram till er båda!!!

Veiken sa...

Det var verkligen en dag med GULDKANT! Jag har åkt dom färjorna, men aldrig turat. Det är väl ni som bor därnere som håller på med sådana trevligheter. Kram

Anonym sa...

God kväll..Ja klart det blev kaffe när jag var in till Gevalia,,köpte lite godis oxå..Ölen o macka blev det senare när jag kom hem...
Ser att ni har haft en kanondag,på alla sätt o vis,,,att Tura verkar vara en mysig företeelse..Haé Kram.

Anonym sa...

God kväll,,Det är en personalbutik som Gevalia har,där även vi som jobbat men nu är pensionärer får handla,koncernens produkter..Haé Kram.