måndag 7 maj 2012

All vår väntan bliver lång.

Häromdagen skrev jag här om att jag var rätt så frisk. Men i morse råkade jag känna efter på min högra vad och då gjorde det ont, där jag hade en propp för nåt år sen. Det kan du läsa om här. Så jag blev nog lite skraj och när jag berättade det för Sibbe, bestämde vi oss för att det var dags att uppsöka lasarettet för säkerhets skull.
Vi tog bussen strax före klockan 9. Så begav vi oss till akuten, där jag fick skriva in mej. Jag fick bege mej till ett undersökningsrum, där jag fick berätta vad som var fel, vilka eventuella sjukdomar jag har och vilka mediciner jag tar. Syster tog blodtrycket och det låg lite över, vad jag hade hos vår husläkare för ett par månader sen. Hon tog tempen i örat på mej och sen fick jag ligga och vänta på en läkare.
                
Som vanligt på akuten tog det ju lång tid. Det finns ju de, som är mer akuta än jag, så det fick jag ju acceptera. När läkaren kom och kikade på mina ben, sa han att det var absolut ingen propp, så det skulle inte vara aktuellt att ställa in vår väntande Kosresa.
                  
Men syster tog nåt blodprov och så skulle vi invänta resultatet. Då kunde vi gå upp till kafeterian, där vi drack varsin kopp kaffe och åt varsin otroligt fin laxmacka. Det var tur, för då var vi hungriga.

Så kom det en syster med telefon till oss och meddelade att jag skulle bege mej till röntgen-avdelningen för undersökning.  Då flög hjärtat upp i halsgropen, för då trodde jag ju att det var nåt allvarligt i alla fall.
                   
Jag kom ner till röntgen och fick där bli scannad över hela mitt ben. Apparaten här ovan liknar den mojängen som man använde. Bilden är alltså lånad på nätet, likaså de andra två tecknade överst. Men det fanns inte tillstymmelse till fel. Så fick jag gå och vänta nån timma till, så doktorn skulle hinna kolla resultatet. Då vi begav oss till kafeterian igen och drack kaffe med stora chokladmuffins till.
Sen ringde man men jag hade inte ätit upp min muffin, så jag la den i min väska inlindad i en servett. Så fick vi gå ner till akuten igen. Doktorn kom och berättade att det var inget fel på ådrorna i mitt ben och då kunde vi andas ut igen.

På vägen därifrån, så träffade vi en gammal bekant, som hade varit på sjukhuset av samma anledning. Vi hade inte setts på minst ett par år.
När vi kom hem med bussen var klockan halv 5 ungefär. Så hela denna dagen hade gått åt till sjukhusbesöket. Till nytta? Javisst! Men det blev ännu lite mera bidrag till ekonomin i sjukhusvården.

Dagens Citat:
Vi försörjer oss på det vi får,
men vi skapar ett liv av det vi ger.
Winston Churchill.
**************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

13 kommentarer:

Maria sa...

Det var ju skönt att allt var bra med dig.
Ni hade en fin dag med konfirmation såg de ut som. Den där tavlan är väl en av dom du har broderat?
Ha en fin dag/kramen

Fenixmonas sa...

Det var värt att vänta på i alla fall för nu slipper du ju att oroa dig för flygningen. Min dotter Werona fick ju en propp i benet när vi flög ner till italien. kramiz

Anonym sa...

Mors,,skönt att du inte hade något som var galet,på och i kroppen..
Hoppas ni får en härlig tid på Kos,,Jag njuter i fulla drag..Haé Kram.

Diana sa...

Skönt att det inte var något fel! Men jag hoppas att du har stödstrumpor på dig när du flyger! Det borde egentligen alla ha...

Anonym sa...

Oki,då hoppas vi att det blir en fin Kosresa för er,,nu ska jag ner till poolen och svalka av mig..Haé Kram.

ansepanse sa...

det var ett jätteskönt besked men är det inte konstigt att det behöver ta en hel dag för det, på akuten kan väntan bli väldigt lång, det har jag också fått erfara
kramar

agnetha sa...

Men nu undrar jag VAD VAR DET FÖR FEL PÅ BITT BEN DÅ? Inte kan det väl bara bli så där? ELLER???

wiper sa...

Vad skönt att det inte var några fel men bra gjort av dig att undersöka detta för då blir man lugnad och slipper gå och oroa sig. Kul att ni skall åka iväg på en härlig resa. Blev lite full i skratt när jag såg alla godsaker ni hann njuta av mellan väntetiden ;)) du skrev så humoristiskt ;)och det var precis så vi skulle ha gjort också ;) man får ta tillvara på alla tillfällen att njuta. bra citat.

Ha en njutningsfull dag
kramar

Carina Sjölund sa...

Skönt att det var okey med dig vännen. Om man ska sitta och vänta på akuten, ska man ha all tid i världen.
Men förra året när jag var med sonen, när han hade krossat tummen, gick det med en rasande fart. Satt i väntrummet mindre än fem minuter innan vi fick komma in :)
Kramen rara du♥

Anonym sa...

God kväll,ja jag hoppas ni får en skön vistelse på Kos,,själv åker jag hem på fredag,,förhoppnibngsvis till vättre väder än när jag for..Haé Kram.

IngerJessicaMarie sa...

Många hjärtsnörp för ett härligt besked!=))

Veiken sa...

BRA att ni åkte iväg. Det skulle vara ett elände om ni fick ställa in en resa till!
Ni fick ju lite fika också - det är väl inte fy skam och dessutom ett bra besked! Kramar

Agneta sa...

nyttan var ju att ni fick besked på att det inte var någon fara...jag tycker att det kan vara bättre att åka in när man märker att något inte är riktigt som det brukar och får det undersökt!
Skönt att det var ok och att ni kan komma iväg på resan!
kram