söndag 6 maj 2012

Konfirmation.


I går var vi på konfirmation med Sibbes äldsta Barnbarns Barn. Den var i S:ta Annas kyrka på Ringstorp, en stadsdel i Helsingborg. Det var mycket stämningsfullt i den rätt moderna och nybyggda kyrkan.

Man saknar dock en del psalmer och texter ut Bibeln, som fanns förr. De har ju fått nya kläder de senare åren.

Det hade flickorna också. Det fanns bara en kille med i kullen. Idag fick flickorna ha vanliga klänningar och inte som vi, vita höghalsade med lång ärm. Sedesamt skulle det vara på den tiden. Men när själva gudstjänsten hade gått ungefär till hälften gick konfirmanderna ut och bytte till fotsida, vita kåpor.
Konfirmanderna medverkade med textuppläsning ett par i taget. Amanda sjöng så fint tillsammans med en flicka som spelade klarinett mycket bra.

Så småningom blev det ju Nattvarden också. Och även de som inte konfirmerades fick köa till att få bröd att doppa i vinet.

När konfirmationen var över samlades närmsta släkten och vännerna på Koloniområdet Tornet. Det heter så, för att det ligger intill Helsingborgs vattentorn.
Där förplägades vi med en buffé, som Amandas Mamma hade lagat till. Det var mycket att hämta där och maten smakade jättebra.

Det blev mycket pratande åt alla håll, så det riktigt surrade i huvudet på mej. Det beror ju på att jag hör sämre än tidigare och höga ljud hörs inte riktigt bra ibland, så ljuden kring mej känns nästan obehagliga.
Här ser du vår present till konfirmanden. Hon fick många, många presenter av de andra också.

Mot slutet blev det kaffe och hemgjorda bakelser, som smakade mycket gott. Till sist visar jag den stora fina fullmånen som fanns igår.Dagens Citat:
Framgång är inget du jagar efter.
Det är något du attraherar
med den person du blir.
Jim Rohn.
****************************************************************

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

11 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan Gilla. Trevligt med konfirmation. Jag skrattade när jag läste S:t Annas Kyrka. Det hette vår kyrka här i byn med, men är nu brännvinsbryggeri. Kram

Veiken sa...

Det var länge sedan jag var på konfirmation nu. Jag tror att fler och fler hoppar över det. Vi såg inte månen här tyvärr, men det blir väl fler tillfällen! :) Kram

Vicke sa...

det var många fina bilder från konfirmationen, ha en fin kväll nu

Fenixmonas sa...

Vilken fin konfirmation! Det är en viss stämning på sådana oavsett hur de går till...Jag såg den fantastiska månen! Kramiz

Sand mellan tårna sa...

Läste precis på en annan blogg och där hade dom också varit på konfirmation. Konfirmations tider nu.
God morgon!

Augusta sa...

Fina bilder och söt tjej :)

Jaså var det fullmåne inte konstigt att jag sov dåligt då :)

Kram

Veiken sa...

Svar: Kryssningsfartyget vi var ombord på igår, höll mycket lägre standard än Royal Carribean! Lite mer som färjan till Kiel från Göteborg!
Jag åker INTE med MSC, när jag vet hur det kan vara! Kram

Veiken sa...

Hur tog ni er från flygplatsen i Barcelona till kryssningsterminalen? Kram

Nett sa...

Det är så stämningsfullt vackert med konfirmation. Ni ser ut att ha haft en lyckad sådan. Kram

Sussi sa...

Jag kommer ihåg när jag konfirmerade mig. Vi hade en pjäsuppspelning i kyrkan. Det var skoj :)

Vilken fin present ni gav

Kramisar

Mita sa...

Nu duggar konfirmationerna tätt i Maj,det är så fint och stämningsfullt tycker jag. Ringstorp,så heter den stadsdelen som vi bor i här i Örebro,rätt lustigt egentligen...
Den stora månen stod jag och tittade på i går kväll när jag kissade Peppe godnatt, fashinerande,man blev nästan trollbunden..*L*...
Kramiz*