söndag 22 september 2013

Lite mera Kos idag.

 Jag återkommer lite till gårdagens besök på Mummys Cooking. Jag berättade ju att det är sonen i huset, som är ansvarig för serveringen. 
Han heter Ilías och ser mest så här glad ut. I vanliga fall brukar han sätta sig hos den som ska beställa och frågar vad man vill ha för kvällen. Fisk? Kött? Vegetariskt? Han råder då vad man bör ta för rätt, när man har berättat vilken sort man helst vill ha bland frågorna här. Han rekom-menderar nån förrätt också och vilken sorts vin man dricker till det. 

Restaurangen har blivit större och han har två till sin hjälp i serveringen. Det är Laura, som vi brukar kalla för Sandra Bullock på grund av likheten med henne. Så fick han en kille till hjälp i år också. Men vi kom inte underfund med vad han hette.
Nästa dag var vi ute på en promenad i stan. Detta är en gammal moské med sitt torn. Det ligger på ena sidan på Frihetstorget, som det heter i över-sättning. Numera ligger det butiker och serveringar i markplanet.
Överst på torget ligger den vackra Saluhallen. Där går vi alltid in och kikar.
Förr var det bara grönsaker och kryddor här, men nu saluförs det andra saker också. Här ses torkad frukt och nötter till exempel.
Men det finns grönsaker och frukt kvar också. Det ligger alltid så fint upplagt. Så allt ser så färggrannt ut.
Och kryddorna finns det gott om. Det blev i alla fall en liten beskrivning av vad vi gjorde den här dan.

Dagens Citat: 
Om du går så långt som du kan se, 
så kommer du därifrån se tillräckligt 
för att gå ännu längre. 
John Wooden.

♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

5 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Saluhallar gillar jag att handla i, jag brukar alltid köpa med mig lite olika kryddor när vi upptäcker en saluhall. Fint med personlig service på restaurangen. kramiz

Siita sa...

God morgon. Idag är ingen vanlig dag, ska lämna bilen på verkstaden. Ska lagas upp till besiktningen o gubben vill inget göra. Ska lämna den kl 7, så gubben får följa med o ta mej hem. Trevligt med killen som bryr sej om gästerna. Kram

Anonym sa...

Hej du..Tea eller Thea är ju inte så vanligt,Sitas barnbarn heter oxå Thea..Mysigt när dom tar sig lite tid med matgästerna..Det är så mysigt att vandra omkring på dessa marknader.Haé Kram.

Anonym sa...

Ja vi har nog i stort samma skäl till att vi återvänder till samma resmål om och om igen,,jag var till Cypern i våras för 28:e gången..Haé Kram.

ansepanse sa...

du är alltså hemma igen :)
välkommen tillbaka från en superfin semester :)
marknader är hur mysiga som helst
kramar