lördag 21 september 2013

Nu är pressarna igång igen.

Vi kom hem i morse vid 4-tiden från Kos. Så dagen har gått i trötthetens tecken. En viss tröst var förstås att vårt kök har blivit tapetserat och målat medan vi var borta. Men uppackningen har tagit sin tid och ouppackade väskor och smutstvätt ligger över det hela.

Jag kan förstås berätta att semestern har varit jättefin. Vi har haft mest molnfritt och strålande sol dagarna igenom. Temperaturen har legat runt 30-strecket och det är lite i mesta laget för oss båda. Till och med för Sibbe, som annars älskar att sola så fort han får möjlighet. Solningen har vi dragit in rätt mycket på, men solbrända blev vi ändå. För det har blivit många promenader längs hamnen och runt om i stan. Då skiner solen ju på oss också.
 Den här härliga utsikten hade vi varje morgon, när vi åt vår frukost och även när vi gick ut på våra promenader runt stan.
Det finns ju mängder av fiskebåtar utefter kajerna och även stora utflyktsbåtar, som ser ut som piratskeppp. Nån sådan utflykt gjorde vi inte den här gången. Men det är jättetrevligt med en sån båttur.
Här sitter jag och Sibbe hos Ilías på Mummys Cooking. Mummy heter Eudokía, så stället heter så också Det var på min födelsedag i sällskap av två andra par, kära vänner från Helsingborg. Där åts det många gånger på semestern. Deras mat är fantastiskt god. Vi brukar äta Mummys moussaka och lyckades lura de andra till samma sak. Men den var inte lika god den här gången som den brukar vara. Jag hoppas att vi blev förlåtna av de andra i alla fall.
En av många kaffelatte vi drack ute hos olika kaffeserveringar

Detta blev den första rapporten från Kos för den här gången.

Nu gäller det att packa upp resterna ur väskorna och sätta igång med att tvätta. Även att sätta upp hyllor och annat i köket, så det börjar likna sig själv. 

Tack för alla kommentarer under min bortovaro.


Dagens Citat:
 Kärlek botar människor,
 både de som ger den och de som tar emot den.
Karl Augustus Menninger

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

Siita sa...

God morgon o välkomna hem igen. Tur ni hade som fick fint väder, vi fick några regniga dagar men även sol. Kram

Fenixmonas sa...

God morgon Gilla och välkommen hem!Ser att ni haft det bra om än lite i varmaste laget. Kramiz

Aurora sa...

Morn. Härligt med lite förlängd värme. Många gör nog samma sak som ni. Går runt och tittar i stället för att ligga och sola. Kram

Veiken sa...

Tyvärr går tiden så fort när man njuter av tillvaron på ställen som Kos! Dina bilder är så härliga, så det rycker i resetarmen! Kramar

Anonym sa...

Härligt att sitta och minnas alla härliga dagar ni haft på Kos..Jag har inte känt någon Mauritz i hela mitt liv,,men klart det finns ju inte så många..Ja då har du bestyr hemma efter resan..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja det smakade förbaskat bra,,Ja Gyros är väl oxå strimlat kött..Jag tror att Pulled Pork kommer från den amerikanska södern..men som sagt varifrån rätten kommer är inte nr 1 utan det är hur det smakar..
Ja efter en 2 veckors semester så blir det lite bestyr när man kommer hem..Haé Kram.