tisdag 14 oktober 2014

BLANDAD KOMPOTT.Jag hade ett uppdrag idag. Nämligen att besöka grannen McNeil och försöka få tag på någon ansvarig för sponsring till Passionärernas kalender till  förmån för Cancerfonden. Men det var lunch just då och jag fick enbart ett telefonnummer att ringa. Från början och ett par ägare till, så hette det Leo som tillverkade Albyl. Idag tillverkar men bland annat Treo, Iprem och Nicorett.

Och i går anmälde jag intresse till Öresundskraft i samma ärende. Men det klarade jag av genom att gå in på deras hemsida och fylla i en "blankett".

Så i morse, när vi satt och tittade på TV fyras morgonprogram, så visade man ett par damer, som höll på men nästan samma sak som vi. Men de var alla drabbade av bröstcancer. De var ju yngre än vi, men de hade frågat underklädesföretag och de hade ställt upp, så det var naknare bilder än vad vi kommer att visa. 

Vi alla tolv 65plussare, har blivit fotade i våra egna kläder och fotografen har tagit ut de bästa vad han tycker ska representera oss i vår kalender. Och alla är drabbade av cancern i en eller annan form, som att nån närstående till exempel har haft den.

Efter mötet som inte blev av på McNeil, åkte Sibbe och jag för att äta lunch. Det blev hos Max. 
 Vi åt varsin veckans hamburgare med enbart vatten till.
 Man kan ju inte bita tvärsöver en hamburgare, om man inte är stor i truten förstås. Så vi delar dom och äter en halva åt gången. Vi tycker båda om deras hamburgare, för köttet smakar så gott.

Vi brydde oss inte om att gå in på Väla, trots att det ligger alldeles intill, utan körde ut till Hyllinge och Familia, som också är ett köpcentrum. Där tänkte vi att ta vår promenad runt.
Men den här skylten lockade efter bara ett litet tag. 
Gissa, vad varsin sån här budapestare med kaffe gick på!
Det fanns en lockande skylt till, men vi tog kaffe med bakelse i stället.

Då blev vi i alla fall rätt stinna i magen efter både lunch och kaffe rätt nära inpå varandra. 

Vi blev inkallade av en kille på 3. Han var på väg att ge oss telefoner och jäkelskap, bara vi ändrade vårat abonnemang på bredbandet. Men jag anade ugglor i mossen och frågade hur länge det skulle gälla. Jo i 24 månader till. Vårt abonnemang på 3 går ut i april och vi tänker oss att byta bredbandet. För det är vi inte riktigt nöjda med. Så han fick nix. Men vi fick med oss varsin femmalott, som vi faktiskt har glömt bort att skrapa.

Så jag gick in i en leksaksaffär lite senare och hittade en söt liten vovve. Den köpte jag, för den påminner om Baloo.
Så här ser den ut, medan Baloo ligger och nosar på den. Han undrar vad det är för en vovve, som kan vara så liten och söt. En Berner Sennen precis som han själv.

Jag har ju hållit på med handarbeten på sista tiden och har varit rätt produktiv.
De här ovanstående är de sjalar jag har åstadkommit på ett tag. Men egentligen har jag virkat och stickat ännu fler. De här är vad jag har hemma just nu. Men det är ju virkning, jag har jobbat mest med ett tag. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Här bjuder du på en blandad kompott idag! Ni hann mycket på en enda dag! Hoppas det går bra att ragga sponsorer för kalendern! Kramiz

Ama de casa sa...

Jadu, dom där Max-burgarna såg inte dumma ut alls. Vi hade Max uppe i Skellefteå när jag växte upp, men jag valde alltid parisare ("korvhamburgare") då. På senare år när jag varit upp har dom slutat med parisare på Max, så då har jag gått till Frasses istället för att få min parisare :-)

Anonym sa...

Hej du,,fina handarbeten du gjort..
Min tanke var att länka till just Wikipedia om Norrbyskär,men något gick snett,,nu har jag länkat om,så förhoppningvis funkar det nu..Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller,,Då är både du och jag ägare till en riktig bildskatt..Eller min bror äger bilderna,jag har scannat in de bilder som väckt mitt intresse..Haé Kram.

Anonym sa...

Oki,det verkar som din bildskatt mår bäst hemma hos dig då..Haé Kram.

siitawelamsson sa...

Go´morron. Blandad kompott idag. Jag skulle nog ha bett om bestick till så tjock hamburgare. Så är dom inte här på Max. Kram

Fenixmonas sa...

God morgon denna regniga torsdag! Jag testar för Smartson så det är inte så mycket att skriva utom det jag väljer själv utifrån vad jag vill ha med i min blogg. Har sökt annat också men pizzan som jag ville testa fick jag inte...Kramiz

Anonym sa...

Hej du..Jag tror att den ende Finn jag hört talas om är Trubaduren och Författaren Finn Zetterholm..Haé Kram.

Veiken sa...

Det är klart att någon måste sponsra er. Det är ju ett syfte som måste uppmuntras! Vilken späckad dag ni hade! Roligt! :) Kram

Anonym sa...

Kväller,,Ja det var faktiskt skönt att sätta sig i frisörsstolen,,Petra högg in direkt,nu blir det kort sa hon,,men så säger hon alltis,,det brukar bli bra..Haé Kram.