fredag 11 februari 2011

Böcker jag har läst.

Först vill jag berätta lite om Jan Mårtenssons bok, Döden går på auktion. Om du tidigare har läst någon deckare av honom, så lär du känna igen antikhandlaren Johan Kristian Homan.

Här försvinner konst för miljoner och ovärderliga kulturskatter från museet i Bagdad. Homan blir expert hos en auktionsfirma på uppåtgående. Han tar reda på en hel del och råkar också ut själv för att bli inblandad i fallet.

Mårtenson är mycket läsvärd som vanligt och avslutar boken på sitt speciella vis med ett recept på Bouillabaisse på advokatens vis.



Sedan läste jag den här boken, Kartor för vilsna älskande av Nadeem Aslam. Du hittar en hel del läsvärt om honom här på Wikipedia. Han skriver, så jag nästan trodde att han var en hon. Om du är det minsta intresserad av hur Islam fungerar och hur en sann islamist tänker måste du läsa boken. Den börjar med att ett älskande par Jugnu och Chanda, som inte är gifta med varann, bor ihop och försvinner. De har alltså dragit skam och vanära över hela släkten.


Brodern till Jugnu har levt i England i många år. Man får följa honom och hans hustru, som är en rättrogen muslim och hur de tänker och agerar.

Boken är både tragisk, romantisk och mycket poetisk. Jag har fått en hel del nya kunskaper om islam. Men jag kan ju inte säga att jag kan acceptera en hel del av vad som sägs. Hoppas att du läser boken. Du kommer att bli berikad. Jag lovar.

Dagens Citat:

Det är bättre att vara förberedd på en möjlighet

och inte få den,

än att få en möjlighet

och inte vara förberedd.

Whitney Young Jr.

-------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

22 kommentarer:

Mia systeryster sa...

Kul med lite boktips. Har inte läst ngn av böckerna!
Kram

ansepanse sa...

jag har läst många av Jan Mårtenssons böcker, jag tycker bra om dem
dagens citat - jättebra
kramar

Fenixmonas sa...

Godmorgon vännen! Har inte läst någon av dessa böcker, men det kanske kommer! Brukar hinna med en del läsning på semestern men den här gången hann jag bara läsa en av tre medtagna böcker...Kramiz!!!

Nett sa...

Låter som det är bra böcker :) Igår var vi ute på vägarna och körde men vi hade ganska bra tur med vädret :) Kram

Anonym sa...

sant citat. du har en award hos mig
kram

ansepanse sa...

Sv: okey, ska leta upp den :) vi får aldrig posten förrän på eftermiddagen, allt från 13 - 16 kan den komma, så är det för oss som bor härute på landet
kramar

Eva sa...

Godmorgon denna soliga lördag!
Vill gärna läsa böcker men jag måste nog till optikern först. Förr brukade jag sluka böcker. Massor av böcker!
Ha nu en skön lördag:)

Nett sa...

Smärtan är völ det värsta, men jag har smärtstillande som jag tar när jag absolut behöver (morfintabletter) Idag har jag inte varit mer ute änm att handlat mat så inga stora vägar idag. Hoppas att du har en fin Lördag. Kram

Carina Sjölund sa...

Jag är avundsjuk på dom som är så duktig på att läsa böcker! Själv har jag inget tålamod eller energi!!!
Ha en fin kväll!
Kram vännen♥

Anonym sa...

Tack för tipset, men just nu har jag massor av böcker att läsa, men nu när jag sitter några timmar varje dag i uterummet kommer jag att läsa mer. Kram

Anonym sa...

jag gillar inte "rättrogna" muslimer. de utför bara örtryck i skydd av guds namn
kram

Maria sa...

Tack för dina goa ord. Har varit hemma några dagar och idag flyttar jag till mitt nya torp, skönt skall det bli.
Önskar dig en bra söndag/kramizar

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan!! Här är det bitande kallt denna dag med -13 i skrivandets stund! Bäst är att ha med sig Lire men även svenska pengar går fint på många ställen. Det går också bra att växla svenska pengar på PPT, där kursen är mycket bra! Euron blir dyrare att använda, precis som överallt...kramiz

Yvonne :-) sa...

Morn morn på dej vännen ! Hoppas att du får en skön söndag! Kram!

Yvonne :-) sa...

Då förstår jag att ni tar det lugnt idag när ni har varit på ett sådant rajtantajtan.Jag föredrar de snygga killarna som väktare hade varit häftigt att se granarnas reaktion...
Kram!

Anonym sa...

HAHA ja t om gud har sina stunder
kram

Fenixmonas sa...

Jadå, visst finns det uttagsautomater, men jag rekommenderar INTE växlingskontoren! En del har blivit skimmade på dessa kontor. Kramiz!

Yvonne :-) sa...

Sitter du med eller utan stöd?Kram!

Anonym sa...

Du har helt rätt, det är ljuvligt att sitta i uterummet i början på februari. Ljuset är så härligt därute. Snart kan du sitta på din fina balkong! Det går fort dit! Kram

Vickan sa...

Tycker att det är spännande att läsa om andra människors liv som skiljer sig från sitt eget men är lite allergisk mot poesi och om det blir för gammeldags historiskt. Jag vill ha mer nutid. Men vi får se. Kanske jag blr nyfiken och läser den ändå. Just nu håller jag på att läsa en verklighets bok som handlar om hur en tjej i medelåldern tog sig ur en sekt.

Yvonne :-) sa...

Du är en riktig gottegris Rostbiff vin,Inte illa.
Kram!

Tova sa...

Kul med lite boktips! :) diggar citaten i dina blogginlägg förresten...!