torsdag 8 juli 2010

På Malmöbesök.

Du kommer kanske ihåg, att Sibbelin förlorade sin Stetsonhatt på resan hem från Cypern? Om inte se här.

Han fick ju ett presentkort från Ving på 500 kronor. De skulle gå till delbetalning på en ny resa med dem och skulle ersätta förlusten. Ving har ingen butik längre varken i Helsingborg eller i Väla köpcentrum, så man kunde lämna in den som delbetalning där. Till saken hör alltså, att vi har bokat en resa till Mallorca med dem, så betalningen skulle gå till den.

Vi hade ingen lust att skicka den med rekommenderat brev heller, för vi har inte varit i Malmö på flera år faktiskt. Då bestämde vi oss för att köra dit.

Vi träffade på en trevlig tjej i deras butik vid Gustav Adolfs torg. Hon ordnade betalningen och när vi var klara frågade Sibbelin henne vad hon kunde rekommendra oss i restaurangväg till lunchen. Hon till och med följde oss ut och visade vart vi skulle gå. Till vänster vid Swedbank och ner i en gränd där. Vi tackade och gick dit hon visade oss.Här ser du deras trevliga skylt. P.S. Krogen heter Gränden om du inte kan läsa det på tunnan. D.S
Vi gick in genom den här gången till en jättefin trädgårdsservering och satte oss vid bord nummer 40. Det var fullsmockat med folk över hela serveringen och den var inte liten, det kan jag lova.


Det var jätte-mysigt med kullersten på "gol-vet" och krogen hade till och med "bal-kong" runt hela gården på andra våningen. Man skulle beställa och betala vid en disk och sen kom maten serverad till bordet. Det var därför viktigt att säga vilket bordsnummer man hade. Sibbelin ordnade den biten, medan jag satt vid bordet och vaktade det. Sen var det min tur att plocka vid salladsbordet. Allt var slut för tillfället, så jag fick vänta ett tag. Men det fylldes på till max och det var många olika saker att välja.


Jag plockade varsin sån här tallrik och varsitt rostat vitlöks-bröd. Det smakade mycket fräscht och gott. Så kom varmrätten fram.Den bestod av grillat,  limemarinerat laxspett, med räkor och tre olika goda såser. Vi tycker ju om bakad potatis, men man kunde fått pommesfrites eller potatisgratäng i stället allt efter önskemål. Jag lovar: Det här var bland det godaste vi har ätit ute på väldigt länge. Sibbelin berättade det också för personalen.

Proppmätta efter den här ljuvliga maten gick vi ut på stan. Vi hade parkerat i Hansas parkeringshus. Hansa är före detta NK i Malmö. Det är ett jättestort köpcentrum eller galleria. Klart att vi skulle se oss om där! Mycket att se på i tre våningar. Sen gick vi ut på Gustav Adolfs Torg och där hittade vi den här lilla vovven.Den, liksom vår älskling Noack gillar att bada i fontäner. Så fanns det torghandel också där.


Sen gick vi vidare genom Södergatan en liten bit, för Sibbelin blev så trött i benen och ville vända tillbaka.


Men vi kom så långt att jag hann fotografera det här gamla huset. Det kallas för Flensburgska huset och är uppfört år 1795, enligt en skylt som sitter på fasaden. Så gick vi tillbaka till Hansahuset och tittade på några avdelningar som vi inte hade sett förut. Då var klockan kaffedags, så vi satte oss vid en servering och drack kaffe med mjölk och varsin tårtbit. Jag fick en Cheesecake och Sibbelin en Morotskaka. Jag vågar inte ens visa bilderna, för nu var det  alldeles för mycket för våra magar. Vi ska sluta nu med godsakerna har Sibbelin sagt. Det är nog dags att lyda.

Dagens Citat:

När jag älskar mig själv

har jag inte långt till att älska andra.

Anne Wilson Shaef.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

18 kommentarer:

Farfar-Hebbe sa...

Hejsan det verkade vara en skitmysig restaurang som ni hamnade på,,Klart att det är skönt med lite vatten i värmen,även för en liten hund..
Kul att få vara med..Haé Kram.

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

så mysigt det såg ut där!

Fenixmonas sa...

Där hade ni allt tur som blev visade till ett sådant fint, mysigt ställe! Kanon! Kramiz

Farfar-Hebbe sa...

Mors,,oki,då får du lyssna nu i dag,nu ska jag planera för min tripp till norrland på måndag.Haé Kram.

Sita sa...

God morgon. Tack för guidning i Malmö där jag aldrig varit. Fint matställe hon visa er. Kramar

Yvonne :-) sa...

Vad hete stället ni åt på? och vilken gata? Härlig dag ni fick.Kram!

Sussi sa...

Perfekt att mixa nytta med nöje så där..
Vad snällt av tjejen att gå med och visa er. Det är kundservice det :)

Potatisen såg jättegod ut. Supermysigt ställe. Om man är där någon gång ska jag också leta mig ditåt..

Kramisar

Yvonne :-) sa...

Gjorde bilden större men kunde inte klura ut vad där stod.Kram!

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

jag gillar också den här lite idag"ovanliga" färgen på byxorna!

Fenixmonas sa...

Jo, jag tror att du blandat ihop min o Yvonnes kommentar...Jag såg allt vad det hette...Yvonnes inlägg idag fick mig att göra en djupdykning i fotoarkivet. Kramiz

Anonym sa...

åh herregud vilket supermysigt ställe ni hamnat på. Tur att ni frågade och fick ett sådant bra tips. Det kan annars vara svårt att hitta de där riktigt bra restaurangerna. Härligt att ni blev så nöjda med maten och eran utflykt. Otroligt söt liten vovve ni fick på bild ,..klart han ska få bada en varm dag :). Jag som älskar mat och godsaker,..du fick det att vattnas i munnen på mig :)

Yvonne :-) sa...

Va bra! Det kan ju vara fler som inte ser det och vill veta.Kram!

Farfar-Hebbe sa...

Ja jag ska ha det så bra jag kan i norrland,,ska pyssla lite med stugan,så lite snickeri blir det.
Haé Kram.

Farfar-Hebbe sa...

Jo då jag ska vara försiktig,ska bli kul att komma upp igen,till återvändardagarna som de olika byarna arrangerar,,min by har den 14:e,då blir det olika aktiviteter i folkets hus.Haé Kram.

Farfar-Hebbe sa...

Klart det ska komma bilder från norrland.Haé Kram.

Mia systeryster sa...

Vilket supermysigt ställe, och maten verkade vara jättegod=D Kram

Anonym sa...

vilken mysig resturang ni hittat. jag kommer bara ihåg det gamla apoteket där. lite miljöskadad haha
kram

Anonym sa...

fick intrycket av aTT krogen låg där med tanke på överskriften
kram