fredag 5 december 2014

STOCKHOLMSRESAN TREDJE DELEN.

Som jag berättade fick jag följa med min yngste son och hans fru hem till dom, för att övernatta resten av tiden där. 

Katri hade redan sökt upp resten av min släkt och bjudit hem dom till söndagslunch. Hon var så omtänksam, så jag skulle kunna träffa mina syskon också. Men min bror och hans fru var upptagna, så de kunde inte komma.
På vägen hem till dom, så åkte vi igenom centrala Stockholm och jag kunde fota en julpyntad stad genom bilfönstret. Det var på lördagskvällen efter dopet.
 Det syns väl att det är en hög med älgar, som har kommit loss och låssas vara lucior med tända ljus?
 Här är det min kära lillasyster, som jag inte hade träffat på lite över ett år. Nån, som känner igen halsduken? Den har hon fått av mej. Jag har ju stickat sådana i parti och minut i olika färger.
 Så här fint hade Katri dukat deras härligt stora köksbord till lunchen.
 Det här är en låda med färsk lax. Riktigt hur hon hade lagat till den, kommer jag inte ihåg. Vi fick ris till och det smakade jättegott i alla fall.
Familjen är nästan vegetarisk, så hon kan det där med sallader.
 Det här var min portion, som jag hade lagt för mej.
Så var det en god dessert efter den goda maten. 

Det var inte bara min syster, som kom utan även hennes båda döttrar. Den ena kom ensam utan sina båda söner och sin dotter och den andra hade sin respektive och hans son med sig, förutom sin egen äldsta son. Hennes andra son, var upptagen och jag blev rätt besviken för det. 

Han brukar nämligen jobba i en bar på Kos på somrarna, när han hälsar på sin pappa Osman. Men vi har missat honom där varenda gång, vi varit på Kos. Nu kom vi ju inte ens dit i höstas eftersom jag åkte in på sjukhuset i stället.

Det här är mina två söner vid matbordet. Min dotter var i Uppsala och ställde ut sin lilla vovve Wilma, så de kunde inte komma.

Vi hade jättetrevligt hela dan, men fick ju skiljas åt så småningom. Jag kunde trösta mej lite med att jag skulle få träffa min syster på måndagen också tillsammans med min bror och hans fru.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

siitawelamsson sa...

God morron. Trevligt att träffas så där. Tänk när jag läser så saknar jag syskon, men det har jag inga. Bilden med älgarna fick jag på min sida på fb när jag fyllde år av min dotter, hon som bor i Sthlm. Kramar

Ama de casa sa...

Oj så trevligt och gott!

Älgarna var hur häftiga som helst - jag gillar älgar :-)

Anonym sa...

Härligt att ses kan jag tro,,dessutom god mat,mer behöver man inte..
Ja jag har köpt på mig allt som skrivits om hemorten,,detta var den andra boken och dom kommer nog att skriva en tredje tror jag..Haé Kram.

Anonym sa...

Hej du..Jag köpte en på drygt 2 kg,,ska bli gott med en knäckemacka med skinka senare..
Ja jag gillar Andrea skarpt..Haé Kram.

Anonym sa...

Verkar ha varit en fin vistelse i Stockholm. Barnkläderna du har gjort var så fina, underbara! En riktig skatt! Trevligt att träffa familjen. Jag ska till Stockholm om lite drygt en vecka för att hälsa på min son. Ha en fin helg!

Veiken sa...

Riktigt mumsigt! Dessutom trevligt att träffas sådär! Typiskt att inte alla kan samtidigt, men det är ju så det är! Kramar

Anonym sa...

Ja det smakade mycket bra med det röda..Virren tar jag senare,till "Så mycket Bättre"..Haé Kram.

yvonne sa...

Du har fått god mat och gott sällskap i Stockholm! Har haft strul med datorn! Hela dagen! Kram!