tisdag 23 november 2010

Jag ska tävla igen. Det kan du också.

Jag har gått med i en Tävling hos Allt om inget. Det kan du också göra. Klicka på ordet Tävling får du se. Du kan vinna julgardiner.
Jag måste bara få visa min fina julkaktus. Den är på sitt tredje år och kommer att blomma med många fina vita blommor. Jag köpte den hos Blomsterpärlan 2008 och då blommade den för fullt och det gjorde den förra året också. Det var hos Blomsterpärlan jag köpte min klänning häromdan. De blommor, som kommer därifrån, bland annat ett par av mina så lyckade orkidéer har hållit länge och förökar sej så bra.


Så här kärvänlig är Noack mot Sibbelin. (Det blir så igen). Han älskar att vi klappar och kelar med honom. Att han var sur en dag förra veckan kan vi bara glömma.


Det här var vår middag idag. Det var Gubbens portion, för jag glömde i vanlig ordning att fota min, innan jag började äta. Maten är tillagad av en specialist. Nämligen Sibbelin! Det är Hajmalfiléer, även kallade Pangasius. En sorts fisk alltså. Han har lagt dom i en form och brett över Creme Fraiche uppblandad med röd kaviar. Det stod i ugnen tills det blev färdigt. Till det serverade han potatis, morötter, skuren purjolök kokt i samma gryta. Så serverade han skuren gurka och tomater till också. Det var verkligen en höjdare. Det receptet kan man använda till olika sorters fisk. Oftast brukar det bli laxskivor.


Ja, nu har vi varit ute med Noack på hans förkvällsrunda. Den avslutas alltid med sticks, som är så nyttiga för tänderna. Jag vet faktiskt inte riktigt vad de heter, men vi säger alltså sticks. Efter det så dricker han mängder med vatten. Han tittar alltid så uppfodrande på oss om han inte får sånt efter promenaden.

Det har regnat idag och han var blöt. Det är därför det ligger en handduk på golvet, så han inte blöter ner mattan under. Ikväll har det varit snö också, så det ligger ett täcke på marken.Dagens Citat:

Du kan misslyckas många gånger,

men är inte misslyckad förrän du börjar skylla på andra.

Olaus Petri.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

3 kommentarer:

Sussi sa...

Vad kul att du vill vara med i tävlingen. Lycka till! :)

Här är det ett väldans busväder. Det blåser som bara den. Inte är man vidare sugen att gå ut i det.

Vad fin julkaktusen var. Kul att den klarat sig så många år. Du måste vara duktig på att sköta blommor. Det är sällan mina blommor klarar sig någon längre tid. Mina Flitiga Lisor är numera bortgångna ;)

Så go han är Noack. Dom lär sig rutiner ganska så fort. Likadant Doris. Hon vet precis när hon brukar få och då står hon så fint och väntar..

Kramisar

Carina Sjölund sa...

Han är för söt Noack :)
Just nu ligger min Izor och käkar på ett revben, medans jag håller på att städa.
Kram på dig!

Siita sa...

Ha en bra kväll. Om du skrev med Stevie så hälsar han från sjukbädden. Kram