söndag 10 augusti 2014

Kräfttider och Matte har kommit hem.

Jag kom att tänka på ett kräftkalas, som jag och min man hade en gång för många år sen. ( Han lever inte längre) Vi hyrde en stuga utanför Örkelljunga och hade blivit goda vänner med våra grannar, som visserligen bodde ett bra tag från oss. Vi skulle alltså bjuda på kräftor. Min man hade varit ute och fångat kräftor på natten och sen kokat dom på dan med allt vad som behövdes till dom. Men så ville han dryga ut kräftorna för det hade väl inte blivit så många. 
          
Så han åkte in till Ängelholm och köpte in havskräftor. När gästerna hade kommit och vi hade bänkat oss vid bordet, så började min bordsgranne att ta för sej av havskräftorna. Han gillade nog inte dom precis. Så jag smakade en också. Den var RÅ. 
          
Som tur var, så hade vi kräftspadet kvar efter dom riktiga kräftorna. I det åkte havskräftorna ner och blev kokta dom med. Sen smakade de riktigt gott. Men det är i alla fall enda gången jag har ätit havskräftor, för det har inte blivit av sen dess.
          
 Dessa är alltså havskräftor. Jag har hört senare att de smakar jättegott. Vi får väl försöka köpa några såna och smaka hur de är. Bilderna på kräftor och sånt har jag lånat på nätet.
Idag har Baloos Matte och hennes Mamma kommit hem från sin semester. Jessica vet att jag brukar filma, när hon kommer, för Baloo brukar bli helt galen av glädje, så hon ringde på dörren. Jag var förberedd med kameran, så här kommer resultatet.
Se så tokigt glad han blev. Vi hade ju tagit hand om honom i en vecka och han hade saknat sin älskade Matte så mycket.

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan,,Ja verkligen ett välkomnande matte fick...
Susanna,då tänker jag på en go jättemysig kvinna vi hade som granne för många år sen..
Verkar som vi går mot regn här uppe nu..Haé Kram.

Fenixmonas sa...

Havskräftor är det absolut bästa och vi har nog satt i oss några kilo under sommaren! Jag gillar de turkiska stora kräftorna också, men de ska tillagas direkt. Mustafa brukar ha med sig upp ifrån bergen. Kramiz

Veiken sa...

Hahaha, det är inte lätt att tycka om saker som är råa, när man ska testa! Usch, jag kan tänka mig hur illa det var! Typiskt när man ska göra sig till, men det blev ju bra till slut! Kramar

Anonym sa...

Kväller,,Jag hade ingen aning om hur Gråbo såg ut,,såg många som växte i vägkanteb tyckte den såg fin ut,,tog några bilder,,sen fick "Google" hjälpa till att ta reda på vad det var...
Klart att Baloo blir glad när även ni kliver in till honom..Haé Kram.

Anonym sa...

Okidoki,,det är inte lätt alla gånger att hålla ordning på vem som är vem..Haé Kram.