söndag 31 augusti 2014

SISTA HELGEN I AUGUSTI.


Jag har varit slö med att skriva här några dagar. Så nu tänker jag berätta vad vi har gjort.

Vi var ju hos kompisen Gittan i onsdags och vad vi sysslade med i torsdags kommer jag inte ens ihåg. Jag brukar kalla sånt för Altzheimer light. 


I fredags hade jag tvättstugan och tvättade en hel del. Till och med trasmattan i köket.

Det blev färdigt på ett kick. Vi har ju det så bra med två nya tvättmaskiner, en ny torktumlare och ett stort torkrum med fläkt. Så det tog inte så lång tid med det.

Så i går på lördagen blev det en hel del städning från min sida. Dock ingen dammsugning. Men oj så duktig jag var. Skönt att få det gjort.

Näe, den är inte trasig. Annars hade jag ju inte suttit här nu.

Vi var ute ett tag på Väla på eftermiddagen också. Jag måste köpa nya stödstrumpor, för de gamla är för tighta vid knäet på vänster ben. Det var en kille, som hjälpte till och jag bestämde mej för en sort. Han plockade fram den jag skulle ha och jag betalade. Men när vi kom hem och jag skulle prova strumporna, så var det fel sort han hade gett mej. Så nu får vi åka tillbaka och byta. 

Sen satte vi oss vid Schillers konditori och tog varsin räkmacka. Jag drack kaffe till och Sibbe, som inte tycker att det passar till såna mackor drack helt vanligt vatten. Bara vanligt vatten.
Ni kan tro att den var saftig och god. Stor också, så man höll sej mätt både länge och väl.

I dag söndag har det blivit soffhäng igen sen jag hade både diskat och sen strukit tvätten.
Den här sortens sjal har jag försökt virka både länge och väl. Men jag fastnar ungefär på sjunde varvet.
Jag provade med det här garnet, ett soyagarn från Netto. Men jag fastnade igen. Så idag tog jag ett enfärgat rött garn och minsann tror jag inte, utan att jag kan det. Men jag säger inte hej, förrän jag har kommit över bäcken, så nåt foto blir det inte än.
En annan sak jag har gått bet på är en beställning från mitt ena barnbarn genom min dotter. Hon ville ha en adventskalender, som hon tyckte var så fin. Ja fin är den nog på bild och tråden i tyget är också fint. DVS. Jag kan inte se riktigt vad jag gör. För det är 50 färger och en beskrivning som är jättejobbig att följa. Så idag har jag avsagt mej ansvaret för den. Jag har haft dåligt samvete länge, att jag inte har berättat det förut.


Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 

♥ ♥ ♥

2 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag har också tvättat idag. Sånt kommer man inte undan... Men det var mer lite av ett äventyr än den vanliga gamla tvätten :-)

Fenixmonas sa...

Så mycket du fixat med! Inte kul att behöva ge upp för att man går bet på något, men sånt där småtteri kan vara väldigt jobbigt att se. Kramiz