onsdag 27 augusti 2014

OBJUDNA SOM GÄSTER IGEN.

Förmiddagen gick i lugnets tecken. Men sen tog vi bilen och körde ut på Råå. Jag hade glömt mitt paraply hos kompisen Gittan, när hon hade tjejparty på tisdagen i förra veckan. Det var liksom dags att få tillbaka det. Vi har ju faktiskt haft lite sämre väder ett tag med mycket blåst och lite mindre regn.

Gittan satt och solade i trädgården, när vi kom, men hon for upp och satte på kaffe och dukade ut i "pensionärskuvösen". Vi hade ju riktigt grant väder idag. Solen sken och det blåste inte så mycket. Det var ändå skönt att sitta i "kuvösen" och dricka kaffet med chokladkaka till. De brukar inte ha kakor hemma precis som vi. Så vi hade riktigt kul nån timma eller så.
Utsikten utanför deras tomt är ungefär den här. De bor intill hamnen på Råå. Men det finns en större också, som kallas för småbåtshamnen. Den har långa och många bryggor, som båtarna är förtöjda vid.

Baloo skulle komma till oss idag, så vi bröt sällskapet och körde hem. Gittan skulle laga middag också. Men när vi kom hem och fick en parkering alldeles intill där vi bor, så gick vi till Pizzeria Bomb, som ligger där. Sibbe gitte helt enkelt inte att laga middag idag. Så vi fick med oss hem varsin kartong med kebab. Den skulle egentligen serverats med potatismos, men det var slut, så vi fick med pommes frites i stället.
Det smakade jättegott med den kryddstarka såsen till också. 
 När vi åkte ut på middagen hade jag den här skapelsen på mig med vita långbyxor och en vit långärmad blus under.
I bak ser den ut så här. Jag blev inte fotad i det, så jag satte upp koftan/jackan på min gamla provdocka i stället. 

Jag blev inspirerad till den på Facebook, där några har visat sina virkade alster. Den är alltså virkad helt utan mönster, så den är ett äkta "hittepå". Jag tycker ju om de här klara färgerna. Rött, vitt och blått ser så fint ut tillsammans. Tycker jag!

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥ 

10 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jösses! Att kunna göra ett sånt där alster - med eller utan mönster - det skulle jag aldrig klara av. Vad duktig du är!

Fenixmonas sa...

Kebab är alltid jättegott!
Förstår att du var väldigt stilig i din klädsel igår. Kramiz

Anonym sa...

Vad kul att du hittade mej, så jag hittade dej! Mycket intressant. Jag stickar och virkar ochså och blev mycket fashinerad av din jacka och även hjärtanen! Ska titta mer senare! Ha det bra!

Anonym sa...

Vilket konstverk! Min syster kunde göra allt. Hade syateljé när hon var 18 år och designade kläder. Hon kunde sy, sticka, virka, knyppla, spinna; kunde väva alla sorters tyger. Och hon färgade garn med växter, sydde sin mans kostymer.

Själv ville jag ha gått i träslöjd i skolan, men se, det gick inte för sej för en flicka! Kämpade med att sticka vantar och virka men har inget intresse (tålamod) för handarbete. Beundrar dem som kan!

Ruth i Virginia

Veiken sa...

Jag ser dig framför mig i den skapelsen. Vilken kalaspingla du var, det är jag säker på. Så fräscht och snyggt! Kramar

Bibbi sa...

Du är för fiffig du :) Vilken vacker skapelse!

Alltid lika spännande att kika in hos dig.

Kramizar

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan...fredag igen! Inte klokt så fort det går! Kramiz

Anonym sa...

Jag förstår att du fick en trevlig stund i Råå. Kebab är gott. Helgkram Bosse

Veiken sa...

När vi kommer söderut nästa gång, så blir det ett besök i Råå. Jag har hört att det ska vara så fint där! Trevlig fredag! Kram

Veiken sa...

Tack för hjälpen. Nu vet jag att det heter på Råå och inte i Råå! :) KRam