lördag 28 augusti 2010

Det var en lördagsafton.....

Idag lördag har vi varit mycket hemma, förutom när vi var på ICA Maxi för lite inköp av mat. Det blev inte så mycket idag. När vi kom hem blev det en kopp kaffe på balkongen med en bit vetelängd till.

Lite senare blev det middag på balkongen också. Sibbelin hade  panerat Pangasiusfiléer och kokat potatis, morötter och lite blandade grönsaker till. Till fisken hade vi också Dansk Remoulade. Det är perfekt till sån mat. Som du ser så hade vi lite vitt vin också till. Jättesmaskens!Så kom Sibbelin och ville också vara med med sin portion. Han ville vara med och skåla ett tag.

Du ser alltså att vår kära balkong är liten och inte så rymlig precis. Vi har ett bord som vi kallar för "huggkubbe" från IKEA. Det är mest meningen att den ska stå i ett kök. Men en sån har vi redan där i ett annat lite robustare snitt.


Nu syns det hur vi äter maten på en bricka i knät. Det går alldeles utmärkt. Bordet, huggkubben är för hög att äta vid. Är det inte lämpligt väder, sitter vi inne vid matbordet i rummet och äter. Vår utsikt ändrade sej så småningom och det blev mera moln och det började dugga lite.Än så länge regnade det inte och mina Mårbackapelargoner ser riktigt fina ut. De blåa blommorna i lådorna har nog fått lite för mycket regn och blåst på sista tiden. Så de har tappat huvudet lite. Jag får nog ta bort dom så småningom.


Lite senare såg molnen ut så här vackra innan regnet började och solen hade krupit bakom dem. Så när vi hade ätit färdigt gick vi in och tittade på Postkodmiljonären och sen den nya serien på fyran om en danstävling, som kallas Dansfeber. Den verkar arta sej riktigt bra. Kul upplägg.


Dagens Citat:

Var inte så förbannat ödmjuk.

Så märkvärdig är du inte.

Per Morberg i TV4s morgonprogram.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

20 kommentarer:

gunsan sa...

Gokväll i stugan, tänkte att jag skulle knacka på o kila in;)

Vilka härliga perlargoner, superfina, för att inte tala om balkongen, ser hur mysigt ut som helst;)

Ha de bra;)

Susanne sa...

Visst är det så att maten smakar alltid bättre när man äter den ute!
Kram

Margit sa...

Hej Gunilla, igen! Det blev många "ark" skrivan ikväll, på Face-Book... Och nu har jag suttit vid soffbordet..med Lasse(som ahr tittat på TV en hel del under kvällen)vi har rostat mackor och druckit the! På mackorna så har vi börjat ha Mjukost: Bacon och 4 pepper ost samt min nya krydda, med muusroom som jag visat denna vecka i min blogg...Den Baconosten är SÅ god på mackorna, så hade vi ost på och skuran tomatskivor... Smaskens...
Förstår att maten smakade gott som du och Sebbilin åt ute på balkongen...Såg så härligt ut där han satt med sin bricka i knät...med tallriken på...
Det är så roligt att se och följa varandra på nätet...tiden går SÅ fort!!! Blir nu lite avbrott i veckan när vi åker till Mallorca.... Nästan skönt också för då KAN Man INTE SITTA VID DATORN SOM MAN GÖR NÄR MAN ÄR HEMMA...
I mprron sk vi hämta ner våra resväskor från loftet och börja packa... Undra hur temperaturen är där nu!! Nån jacka måste man kasnke ha med att ta på sig på kvällen, om det ät lite svalt..och byxor som är lite längre..om det behövs...
Kramen till er båda!!!

Diana sa...

Sen vi fick uteplats så sitter vi där och äter så fort vädret tillåter det, så mysigt! Såg det inte att såga ner benen på bordet så att ni kan nyttja den till att äta?

Vicke sa...

vad gott det såg ut, och det är skönt att kunna äta ute, ha en fin dag nu

Siita sa...

God morgon. Såg att du kommenterat hos Margit. Hoppas ni kommer till samma ställe. Härligt att äta ute. Kramar

Fenixmonas sa...

Liten men mysig balkong! Går väl på sista versen med balkongväxterna...idag hade vi bara 7 grader! Kramiz

Marie sa...

God morgon!
Vilken fin lykta ni har stående på bordet!
I år köpte jag tre Mårbacka och de har blommat konstant, jag tycker de är så vackra. Men nu är frågan om jag lyckas få dem att överleva vintern!! Ha en skön söndag!
Kram

Sussi sa...

Finns det hjärterum finns det stjärterum ;)
En liten balkong är bättre än ingen balkong. Skönt att kunna sitta ute ibland..

Vi tog också lite vitt till maten igår.

Kramisar

Anonym sa...

Det är skönt med balkong, även om den är liten. Jag kan nog inte tänka mig att bo utan hatt ha nån möjlighet att sitta ute :-)

Margit sa...

Vi skall också ta fram resväskorna och börja packa under dagen, tvätta ev grejer vi ska ha med. Bra att du visste ungefärlig temperatur...nån lite jacka kan behövas när man går ut på kvällen..
Nästan skönt att INTE ha tillgång till dator, när man är iväg. Jag brukar ta med mig lite böcker, så att man har på stranden, vid bassängen, på balkongen, i sängen...På resorna då får JAG TID...och lugnar ner mig och HINNER plöja igrnom 3-4 stycken,,så jag får kolla i mina mängder av böcker jag köpt under åren, men inte "hunnit" att läsa...
Kramen !!! Vi kanske ses på Mallis...

Margit sa...

jag brukar ha en MYKET STÖRRE resväska än Lasse. Då är det i "min" väska som jag har 4 badlakan ockå i...samt håtblås och schampo. o dylikt..och DET tar ju plats!..Vi brukar också ha Yatzi med os..spelet med 5 tärningar...lite lagomt att sitta med emellanåt...
Böejar så smått på packa under dagen...sedan mediciner och sånt, tabletter mot ev diarre..ex...
Kramen!! Vi ses, hoppas...det vore kul...

Renee sa...

Du verkar också ha haft en mysig lördag. Hoppas även söndagen blir bra för dig.

Vicke sa...

per är skön, jag tycker om hans matprogram

carinasjolund sa...

Ni verkar haft en trevlig kväll med god mat :) Ha en fortsatt bra Söndag! Kram

diana sa...

Vad fint ni har det :)

Mi sa...

Ja är också ute så mycket som möjligt på min balkong. Då njuter jag. Nu har det börjat bli kyligare så det är nog inte så länge till det blir njutbart att vara där.
Ha en fin söndag. Kramar/Mi

Vicke sa...

inget nytt på denna front, ha en fin kväll nu

Anonym sa...

Nu gäller det att ta vara på varje sekund som det går att sitta ute. Snart sitter vi inne och längtar till våren. Kram

Anonym sa...

det ordspråket träffade direkt i hjärtat. brukar vara alldeles för ödmjuk..
kram