måndag 16 augusti 2010

Stockholmsresan del 4.

Igår berättade jag ju lite om min fortsatta vistelse i Stockholmstrakten. Idag blev det ett resealbum på Reseguiden. Där får du läsa lite nytt och se flera bilder. 

Så idag måndag tog vi bilen i middags och åkte till Hyllinge Stormarknad. Där intog vi varsin bakad potatis med en underbar fyllning på Graffiti Café. Sen gick vi runt lite och kollade på olika butiker. När vi hade tittat klart, for vi vidare till Väla Stormarknad. Det ligger alltså två Stormarknader inte långt från varandra.

På Väla gick vi till den butiken, där jag hade lämnat in min kamera för rengöring för några veckor sedan. Vi hade inte hört något från dom om kameran, men skulle ändå testa om de visste nåt. Tjejen i kassan sa att hon hade fått hem den idag, men inte hunnit ringa.

Sån tur! Men det var en ännu större tur, än vad vi hade väntat oss. Vi fick ut en helt ny kamera av samma tillverkare, men en senare utgåva. De tyckte nog inte att det var lönt att ta isär kameran och blåsa den ren inuti. Så nu står vi här med två stycken alldeles nya kameror. För Sibbelin hade köpt en ny kamera, när han var med sin dotter i Täby Centrum och jag var med min dotter och hennes man. Hans är nog av ett ännu senare datum, för den har touchdisplay. Hur man nu ska kunna lära sej allt om den? Nu är vi alltså ordentligt rustade tills vi reser till Mallorca . Hihi!

Det kommer flera rapporter om våra äventyr i Hufvudstaden. Jag tänker berätta om den här förtjusande lilla varelsen till exempel.Hon heter Sally och är min dotters lilla vovve, som jag förlorade hjärtat till. Kooikerhondjen är en holländsk hundras inte så vanlig i Sverige. Den kan bli 15 år eller mer. Mankhöjden är ca 38 cm för tikar och ca 40 cm för hanar. Vikten är ca 9-12 kg. Den är vit med orangeröda fläckar.Dagens latinska Citat:

Vir bonus dicendi peritus.

En präktig karl som kan tala.

Cato.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

11 kommentarer:

Frogprincess sa...

Tur att du fick en ny kamera, de brukar annars vara så kinkiga. Vill helst reparera.
Underbar vovve :-)

Siita sa...

God morgon. Vilken tur med kameran, o vilken söt vovve. Kram

Renee sa...

Jag vill också ha en ny kamera, skulle även vill ha en liten digital filmkamera

Sussi sa...

Men vilken tur att du fick en ny kamera. Och en senare modell också. Perfekt ju ;)

Vilken söt vovve din dotter har. Skönt att veta att dom oftast blir 15 eller mer. Doris livslängt är beräknad mellan 8-12 år och nu är hon 9½. Doris mamma blev 13 så vi hoppas på att Doris minst blir lika gammal..

Låter jobbigt att inte ha diskmaskin fast jag antar att är man van utan så är det inte lika jobbigt. Vi är nog lie bortskämda med diskmaskinen ;)

Skönt att Noak mår bättre..

Kramisar

Anonym sa...

ibland har man tur som en tokig
kram

Anonym sa...

har inte skaffat ngt spyware program än. borde kanske göra det.
söt vovve btw
kram

Anonym sa...

jag får gå o köpa en tidning då. tack för tipset

Sussi sa...

Vad kul att du träffat Veiken. Hennes blogg följer jag med. Kul att hon fick in dig i bloggens värld :)

Kramisar

vickan sa...

Ja ibland ska man ha lite flyt med manickerna. Vilken liten sötnos på bilden. Var hos bekanta i helgen och kelade också med en liten sötnos då. Jag älskar voffsar.

Anonym sa...

ja deras program är jättebra.
köpte förr men det ar fallit glömska ti¨lls du friskade upp mitt minne
kram

Anonym sa...

sv: vi kan väl låta det bli en hemlighet mellan oss :)