onsdag 25 augusti 2010

Jakten på maten och nyöppningar.

Sibbelin tänkte sej att vi skulle åka till IKEA, för att äta köttbullar. Men nu är det så, att man håller på att bygga ett helt och större IKEA på Väla i Helsingborg. Vi kom in och möttes av den här synen.
Det var nästan bara pallar med lite grejor på. Och när vi fortsatte så såg det ut så här, där det alltid brukar vara fullt av varor.


Det fanns nästan ingenting att inhandla och det var bara tomt överallt på vägen till restaurangen, som verkade vara det enda som var öppet idag. När vi väl kom fram dit, så var det en väldig kö så lång, så lång. Köer är det värsta Sibbelin vet, så vi vände och gick tillbaka ut. Det nya IKEA ska öppna snart, men då kan vi inte vara med. För då är vi bortresta.Så har vi då kommit till utgången, som också var ingången nu. Det var lika fullt vid försäljningen av korvarna, så vi fortsatte till Max, för att ta varsin hamburgare i stället. Det var lika illa där, LÅNG KÖ.


Då gav Sibbelin upp och sa: Vi åker till Ängelholm i stället och äter på Kinarestaurangen. Visst! Jag gillar också kinamat.Här har vi då kommit till "vår" kinakrog. Den heter CHAI HONG och där har vi ätit förr. De har så god mat.Det här började jag med. Det var fyra olika Sushirätter och olika sorters sallad.Här var det påfyllningen med friterade räkor, små vårrullar, äggnudlar, ris, biffgryta, kycklinggryta med mera. Jag kan inte berätta allt. Men mätta blev vi, så magen stod i fyra hörn och en snibb. Allt var förtjusande gott.

Sen gick vi ut på stan och tittade. I min favoritaffär Evas Shop fanns det en hel del nyheter. Så till Sibbelins förtjusning, ska de öppna en herravdelning också.Här är det meningen att herrdelen ska finnas. Men den är inte färdig än. Om 14 dar ska de ha öppningen. Då kan vi inte vara med. Borta!

Sen gick vi bortåt gatan och skulle se på det nya köpcentret. Men likadant där. H&M ska öppna i morgon, så då kan vi inte se hur det ser ut där. En butik hade stängt på grund av översvämning, så den fick vi inte se den heller. Vi vände och gick tillbaka till bilen, för parkeringstiden gick ändå snart ut.


Vi åkte till Höganäs i stället. Hela dan hade det blåst småspik och det var lite svalare ungefär 17 grader. Så det kändes som om hösten var här.

Först gick vi förstås till herrbutiken, vad den nu heter. Men det var där Sibbelin köpte hatten, istället för den han förlorade på flyget hem från Cypern. Det har jag ju skrivit om tidigare. Jag har skrivit tidigare om en vacker blus jag köpte i en butik, som heter Louise Butik. Du kommer kanske ihåg bilden? Klart att vi skulle dit också. Där hittade jag en T-shirt med vackert tryck, som passade till min nya jacka jag fick.Den och mitt gamla halsband passar alldeles utmärkt till den nya jackan. Jag skrev ju också att Sibbelin hade en väska, som passade till den.Idag, när vi väl var hemma och jag skulle fota sakerna, så kom jag på, att jag fick ju en ny väska i stället för min gamla som jag använder till flyget som handbagage. Här är den och den har faktiskt exakt samma nyans som jackan. Snacka om bondtur!
Dagens Citat:

Ingen är så rik, att han kan undvara sin granne.

Okänd.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

17 kommentarer:

Marie sa...

Jag har aldrig ätit sushi, kanske ska prova på det någon gång!
När åker ni iväg utomlands?
Ha det bra/kram

carinasjolund sa...

Vilket gott käk ni fick :) Men sushi har jag aldrig ätit. Kram

Anonym sa...

för att undvara en del grannar skulle det räcka med att jag vann ett par miljoner
kram

Fenixmonas sa...

Ja det var ett tomt IKEA men det fylls snart ska du se! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Fick IKEA katalogen igår o där fanns det med att äta kalkon för 10 kr. Kramar

Vicke sa...

det gjorde ni rätt i, kina mat är gott
ha en fin dag nu

Vardagsprincessan sa...

Hej vännen. Åh vad härligt att få läsa om era shoppingturer. Kinastället såg mysigt och bra ut. Mums med sådan mat =). SNYGGA KLÄDER du hittat. Älskar verkligen hur det matchade alltsammans ;). Grynt snyggt. Hoppas allt är väl med dig. STORA KRAMEN

Anniepie sa...

Oj, snacka om att bli förvånad när man kommer in på ikea och det ser ut sådär! :O haha Som sagt det är jobbigt att stå i kö när det är mycket folk, men kinamat slår ju påde ikeas korv och köttbullar skulle jag vilja påstå! ;) hihi fast det kanske inte barn tycker men endå! :) ha en bra dag. Kramar!

Yvonne :-) sa...

När de flesta öppnar så är ni bortresta.Så.... ni kanske ska stanna hemma*ler* Kram!

Daniel sa...

Härliga shoppingdag!! Å nami good mat, som jag åtm inte klarar av att laga hemma!!!

MiMi sa...

Gissa om nån blev sugen på att åka till Ängelholm o äta nu?!?!
Det är så det rinner i mungiporna efter att ha sett sushin!
Sen en shoppingrunda i Höganäs igen och utan att förvana, fast jag var i och för sig på jobb!

Ha nu en mysig semestertripp & många fina bilder med hem!

Själva åker vi 8 dec och blir borta 1 månad och längtar redan!
Kram
Mari

Vicke sa...

citatet ska vara undvara sina vänner, grannarna kan man undvara

Yvonne :-) sa...

När åker ni och vart ska ni?Kram!

Yvonne :-) sa...

Oh Vad mysigt för er.När sticker ni iväg?Kram!

Anniepie sa...

Nää, men de få gånger som jag har varit där har det varit lite konstiga typ...Men nu har jag helt ändrat uppfattning! :)Ha en bra kväll nu! :) Kramar!

vickan sa...

Oj vad förvånade ni måste ha blivit när ni kom in till Ikea och det nästan var tomt! Ja jag var också och växlade till euro idag. Vi åker till Cypern på måndag. När åker ni och vart?/

Yvonne :-) sa...

Du skrev inte tisdag! men nu vet jag att i någon vecka på en tisdag sticker ni iväg;)Kram!