tisdag 24 augusti 2010

Städtant.

Idag har jag varit städtant i köket. Det behövdes att jag tvättade det här skåpet och sorterade allt i hyllor och lådor. Det känns härligt nu, när allt är klart. Men jag har ett till skåp med vitrin. Det måste också städas. Det var fett och kladdigt, eftersom vår fläkt inte fungerade på ett tag. Nu är det ordnat av hyresvärden, så det lönar sej att städa. Sen får vi ha hit värden igen, för vi har fått en läcka i taket i köket. Det har ju regnat så förfärligt ett tag, så en golvbrunn i vädringsaltanen ovanför oss har blivit översvämmad.

Apropos det, så har våra vänner på Råå också haft besvär med vattnet i sitt hus. Det började plötsligt spricka i väggarna och golven sjönk i en del av huset. Tydligen är det ett rör i tvättstugan, som läcker och de har jobb att vänta tills det blir lagat. Stackars dom!I eftermiddag sen jag blev klar med ovanstående, så satt vi och tittade på en inspelad film, Sibbelin och jag. No country for old men heter den.

Enligt Wikipedia sägs det: Våld och kaos bryter ut efter att en jägare (spelad av Josh Brolin) snubblar över döda kroppar, heroin och 2 miljoner dollar i kontanter i närheten av Rio Grande. Jägaren tar pengarna men en sändare i väskan gör att en psykopatisk mördare (spelad av Javier Bardem) kommer honom på spåren. En ålderstigen polisman (spelad av Tommy Lee Jones) försöker samtidigt hitta mördaren och pengarna.

En trailer till filmen kan du se här.

Vi tyckte nog att även om filmen blev Oscarsbelönad, så var den obegriplig med allt skjutande och mördande. Slutet var bedrövligt, för man fick inte se vad som hände med mördaren. Om jag hade bestämt, skulle jag inte ha sett filmen överhuvudtaget. Det var inte jag, som spelade in den, men den fick ju 4 Stjärnor i tidningen.........

Apropos bokhyllan här ovanför. Den innehåller endast kokböcker, resehandböcker och en serie som heter Hemmets Handarbetslexikon. Där kommer inte de här tre att placeras.

Jag fick dom från Bokus med posten idag. De ska med på semestern, så jag vet inte hurdana de är. Det kommer väl ett utlåtande senare. Det började med att på Reseguiden ville man "låna" en bild av mina hos dom, till annonsering. Jag blev erbjuden den enorma summan av 100:- (etthundra kronor) och det blev då ett presentkort på Bokus. Jag har aldrig handlat där förut men sökte min lycka äntligen efter flera månader.

De är alltså Älskade Syster av Joyce Carol Oates, Systerskap av Katerina Janouch och Tre Sekunder av författarduon Roslund & Hellström.

Jag har aldrig läst nåt av Oates, skam till sägandes, men jag har läst bra böcker av både Janouch och Roslund & Hellström. Så jag hoppas att jag inte blir besviken. Jag är allätare av böcker och lägger sällan bort nån bok sen jag börjat läsa.

Dagens latinska Citat:

Video meliora proboque, deteriora sequor.

Jag ser det bättre och jag gillar det,

men jag följer ändå det sämre.

Ovidius.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

10 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Gott om man hinner med olika böcker och engagemang...här är jobbet igång igen och det slukar mig helt! kramiz

Marie sa...

Det är fördelen med att bo i lägenhet, att bara ringa efter någon för att få saker åtgärdade!
Värre då för era bekanta...
Jag älskar att läsa, men nu är det så mycket annat som ska göras så tiden räcker inte riktigt till.
Ha en riktigt bra kväll!

Siita sa...

Vi fick vattenläkage för snart 5 år sen. Ett rör sprack i väggen. Inget kul. Sv. Jag jobbar på fabrik, sitter o gör samma sak varje dag. Har hållit på sen långt före sem. Kram

Margit sa...

Jag har putsat mit stora fönster idag...4 rutor..i E-tuna. Köpte nya panelgardiner igår som jag sedan satte upp. Blev mycket nöjd. Kommer nog en bild nån annan dag. Sedan så hade jag massor med dubbellakan så jag var i tättstugan och tvättade... Men centrifugen vi haft blev trasig och är nu borttagen så det tar sån tid att få tvätten torr..i tumlaren. förut så var den torr på 30 min...
Kram!!!

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan den blöta onsdag! Kramiz

Vicke sa...

när kommer du till mig och städar??

carinasjolund sa...

Tittar in till dig och önskar dig en trevlig Onsdag! Kram

Anniepie sa...

Så snyggt det blev! :) Jag gillar oxå att läsa faktiskt! :) Hoppas att du har en bra dag! Kramar!

Mi sa...

Visst är det skönt att se resultatet efter man har städat och man känner sig så nöjd med sig själv. Jag är en periodare när det gäller läsning. Nu var det ett tag sedan men jag har några böcker som ligger och väntar på att få bli lästa.
Kramar och ha en fin dag/Mi

Mi sa...

Och du läser och läser förstår jag Ha en fin kväll Gilla. Kramar!!