fredag 20 augusti 2010

Foton med min nya kamera

Jag berättade ju att min kamera visade som en bumerang på himlen. Vi lämnade den till renovering. DVS den skulle blåsas ren var det tänkt. Men jag fick ut en helt ny kamera i stället, lite yngre (2 år) och med bättre prestanda. Jag har tagit några bilder med den, så får vi se hur resultatet blev.

Vi var nere på stan och tittade på Helsingborgs nya turistattraktion. Det här är en gatumålning och tornmotivet är faktiskt stans Rådhustorn. Man ser det helt tredimensionellt. Den målades för någon vecka sen. Jag hoppas ju att den får vara kvar länge. Men folk går rakt över målningen som ingenting. Det måste ju slita på den.
Idag har vi varit hos våra kompisar på Råå igen. De har ju en sån härlig trädgård. Jag har visat bilder därifrån tidigare. Det här är solrosor som du ser. Men fröerna har de hämtat från växande blommor i Grekland. De har växt upp och blivit mer än manshöga. Jag glömde i hastigheten vilken ö det var fråga om. Du vet: Det som hände för 10 minuter sen har jag glömt. Därav namnet Glömström.

Jag fick lov av söta kompisen K. att kunna visa bilden här. Jag fick ändå inte med hela solrosorna ända upp till toppen. Det såg jag inte när vi kollade bilderna.

De har vinstockar, med rankor som växer upp på en pergola kan man nog kalla det för. Druvorna är inte mogna än, men de kommer att få en hel del av dom.
Här är en närbild på dem. De ser verkligen lockande ut att smaka på, men det gjorde K. Hon sa att de var sura än.
Faktum är att jag har ett finger med, med den här pelargonen. Den plockades från början i Grekland också av kompisen L., K.s sambo. Det var så många han hade, att jag fick ett par skott också. Den vintern blev så kall att hans blommor frös ihjäl och dog. Jag hade inte planterat mina skott, men satt dom i vatten. När det blev rötter så småningom satte jag en i jord. Men den blev bara rankig och när L. sa att deras hade dött, fick han den igen. Titta på resultatet. Den har växt, så den håller på att spräcka krukan. Han har gröna fingrar minsann!

Här blev det en bild på en Dahlia. De har inte så många, men fin var den här.
Vad var nu det här? Är det höst? Man kan ju tro det på det här lövet och på väder och vind som vi har just nu. Det regnar för jämnan och temperaturen har gått ner. Men vi får väl hoppas att det bättrar sig en liten tid till i alla fall.
Jag har faktiskt haft lite gröna fingrar hemma. Mina orkidéer har jag ju visat förut, men nu har den största satt igång att blomma. Den är jättefin med fyra stora utslagna blommor nu. Flera knoppar syns ju också.
Här en närbild på skönheten. Den fick jag av min dotter för något år sen och den blommar igen.

Dagens Citat:

Ju mer jag tänker på saken,

dess tydligare tycks det mig

att livet helt enkelt är till för att levas.

Johann Wolfgang von Goethe.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

12 kommentarer:

Susanne sa...

Oj, vilka fina solrosor!!!
I år har jag inga men jag brukar få massor.
På vintern så blir det alltid fågelfrön kvar i marken som självsår sig men något gick fel i år..det blev inga frön som ville slå rot.
Kram & lycka till med din nya kamera.

Anonym sa...

Hej hopp
Vilka bilder den tar härligt bra
Hoppas du kommer få en härlig helg
Kaffehörnan

Vicke sa...

fina bilder blev det, vissa gatumålare är enormt bra

Hebbe sa...

Morsning,,ja den får du vara nöjd med,den tar fina bilder...
Ja inte kul när det kommer skit i maskineriet,skönt att du kunde städa bort det..
Här är det "vete 17:on vad det ska bli" väder i dag..Haé Kram.

Siita sa...

God morgon. Härliga bilder du har idag. Jag tror att gatumålningen är målad så den ska tåla att folk går på den. Idag bloggträff. Kram

Yvonne :-) sa...

Morn! Fina bilder du tar med din nya kamera.Ja den mannen ser ut att ha gröna fingrar.. Hoppas att ni hade en trevlig Stockholmsresa.Ja vi delade allt i bästa sämja.Ha en bra dag! Kram!

Marie sa...

Jag har lyckats få en orkidé att överleva, räknar med att den ska börja blomma snart. Enligt min äldsta dotter blommar den sorten var nionde månad.
Jättefint där med det målade tornet, hoppas att den håller länge än.
Ha en riktigt bra lördag, det ska jag;)
Kram

Anonym sa...

Vilken "tur" att den gamla gick sönder! Toppenbilder med den nya. Kram

Mi sa...

Fina bilder du tagit med din nya kamera. Den verkar fungera bra. Vilka solrosor och druvor.
Gatumålningen var riktigt fin och det ser så naturtroget ut.
Ha en fin lördag Gilla. Kramar/Mi

Hebbe sa...

Nej någon Olle har vi inte i familjen...
Ja bilderna blev ju riktigt bra....
Här kom regnet på Em,,skit oxå,,stoppade jobbet på friggeboden..Haé Kramen.

Yvonne :-) sa...

Förlåt det blev alldeles fel.Har tagit tillbaka inlägget.Ja dina bilder blev bra.Nattikram!

Margit sa...

Sp fina bilder du visar..oCH så rioligt det är när man får ORCHIDEERNA att blomma på nyt!!! SÅ fina även dom är!!
Jag har också några som blommar om...
Kramiz!!