torsdag 26 augusti 2010

Städtanten i farten igen men utan Rut.

I morse fortsatte jag med städningen i köket.Här ser du vitrindelen av mitt furuskåp. Jag diskade och torkade alla glasen och allt annat som står ovanför skåpet och ini det.

Sen ringde jag till husvärden och berättade om det, som vi räknade som en läcka i taket. De kom två stycken och inspekterade. Det är ingen läcka, utan det skulle visst höra till ventilationen i huset. Men de ska komma och måla taket i alla fall, så det ser fint ut igen.Nu ser du båda skåpen i köket tillsammans med underredet av en gammal symaskin av märket Huskvarna. Lådorna i det högra skåpet var ju inte rensade igår, men det tog jag hand om idag också. Det blev en ordentlig översyn med alla mina dukar både broderade och virkade. Flera rullar med hemvirkad spets låg där också, som jag nästan hade glömt bort. Det har blivit slängt ner några sorters elprylar också i de olika lådorna. Så nu har allting fått sin egen plats. Köket är litet, så vi äter våra middagar vid matbordet i rummet i stället eller på balkongen när det är sånt väder.Nu känner jag mej verkligen nyttig efter allt jobb, så vi tittade på en inspelad film, som heter D.A.R.Y.L. Den handlade om en pojke, som egentligen inte var en pojke utan en robot. Men Daryl fick mänskliga känslor och kunskaper och blev fosterbarn hos ett  barnlöst par. Men eftersom han var en robot, så saknades han av armén, som ville göra av med honom. Men filmen slutade lyckligt, att han kom tillbaka till föräldrarna efter både biljakt och flygjakt.

Vi har Noack hos oss ikväll och inatt. Jag var nyss ute med honom för sista gången. Snart är det dags att nanna. Men jag måste berätta en rolig sak, som hände när vi var ute.

Det är mörkt så här dags, så jag hade en ficklampa med mej och tände den, när vi gick förbi ett stort buskage. Då hör jag från buskarna. "Hallå där". Då lyste jag in i buskarna, för jag såg ingenting eller någon. "Jag ska bara pissa". "Ja det ska vovven också" sa jag. "Men du behöver ju inte lysa på mej" hörde jag från buskarna. Ha, ha! Hur skulle jag annars kunna ha sett något? Jag bara frågar.


Dagens Citat:

Var och en vet hur många får och getter han äger,

men inte hur många vänner han har.

Cicero.

-------------------------------------------------------------------------------------------


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

9 kommentarer:

Marie sa...

Jag har också ett liknande symaskinsbord, tycker att underredet är så fint!
Det måste kännas skönt att ha städat riktigt innan ni åker iväg:)
Sov så gott!
Kram

Fenixmonas sa...

Så mysigt du har i köket! Konstigt med filmen...alla andra ser den! Kanske något hos dig som ska uppdateras...kramiz

Siita sa...

God morgon. Kompisar är många men vännerna är få. Hoppas du får en trevlig fredag. Kram

Mi sa...

Blev full iskratt av din sanna historia om pissningen. Haha. Ha en toppenfredag gilla. Kramar/Mi

Anonym sa...

ja man kanske har fler vänner än man tror. det är ytterst få som jag räknar med om det verkligen skulle krisa. man kanske blir förvånad
kram

Helen sa...

Vad duktig du varit som städat så noga, det är ju ett nödvändigt ont tycker jag men det är skönt när det är gjort. Vilken tur att det inte var en läcka hos er, vattenskador är ju ingen höjdare. Ha en fin helg.
Kram/Helen

carinasjolund sa...

Hoppas du får en bra helg.Jag ska jobba hela helgen :( Kram

carinasjolund sa...

Önskar dig en trevlig Fredag! Kram

Anki sa...

Tack, Ja det är lite kämpigt nu men vi vet ju att det kan vara så här och att det hör till, En del dagar kan det vara jättebra och sen kan det gå flera kliv bakåt,

Vet du Gilla, att det här är så enormt stoooort att jag inte kan förstå eller greppa det här

Kraaaaaaaaaaaaam