torsdag 19 augusti 2010

Glömström

Idag kom jag på en sak. Jag har ju helt glömt bort att skriva och berätta om en utflykt vi gjorde med min son födelsdagsbarnet och hans K. hustru. De körde oss nämligen till Drottningholms slott och förevisade det för oss.

Varför har jag glömt det? Jo, Då hade jag glömt kameran hemma hos dom och fotade alltså bara med mobilen. Det blev en hel del bilder, men jag kan inte lägga in dem på datorn på grund av en sladd som vi inte fick till den. Sladden är svår att hitta, så jag får inhandla den på nätet. Det får jag därmot inte glömma!Det här fotot lånade jag på Hemsidan för Nationalmuseum. Det är den enda bild jag kan erbjuda från det slottet för närvarande. Slottet är upptaget på UNESCO:s världsarvslista och där bor ju kungafamiljen sen 1981.

Vi åkte ju bil dit, men man kan också ta en båt. När vi skulle åka därifrån lyckades jag att få sonen att köra om Traneberg. Där bodde jag några år fram till jag var tio. Vi tog foton där jag stod och pekade upp mot de två lägenheterna jag hade bott i. Nostalgi igen. Det blir nog så, ju äldre man blir.
Det här är ett annat kungligt slott, nämligen Kronborgs slott i Helsingör. Det är ju där Hamlet höll hus. När Sibbelin och jag nyligen hade träffats 1979, så var vi där på en föreställning av just Hamlet. Han spelades av Derek Jacobi. Du vet han som spelade med i Jag Claudius en TV-serie, en gång i tiden.

För att roa lite vill jag bara visa den allra första bilden, som togs på 50-åringen.
Då var han liten och söt. Nu är han lång och stilig. Mina pojkar är båda 1,94 långa, så jag brukar säga att de är uppfödda på ål och rabarber.

Dagens Citat:

Vägen "en gång" leder till staden "aldrig".

Spanskt ordspråk---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

8 kommentarer:

Anonym sa...

oj, 1.94. Det är inte dåligt!
Drottnigholms slott är sagolikt fint. Vi g´har gjort en tur dit för några år sedan...Kram

Renee sa...

Är du också lång?
Min dotter är 1.78 och jag är 1,76

Anniepie sa...

Jaa,det är så pinsamt att behöva ringa och säga att man har satt igång larmet! :P hehe men nu har jag läget under kontroll! :) Så söt, alla har vi varit små en gång i tiden! ;) Hoppas att du får en bra kväll nu! :) Kramar!

Farfar-Hebbe sa...

Hejsan,,ja det vill jag lova,att gårdagens regn var det häftigaste jag sett på många år..men i dag har det varit uppehåll hela dagen.Haé Kram.

diana sa...

Inte illa att odla så ståtliga grabbar :)
Fina bilder.

Mia systeryster sa...

1,94 lång är min man också!
Älskar slott=D Kram

Karpstryparn sa...

Nää, vad söt den lilla var.

Svar: Varsegod. Nej, det har jag inte gjort, men ska kolla in det.

Anonym sa...

Det är såååå irriterande att det ska vara olika sladdar och laddare till alla mojänger - även om man köper samma märke...

Det var långa och ståtliga grabbar du har minsann :-)