måndag 5 mars 2012

Filmtime.

Vi tog oss ner till stan idag, för ett ärende hos Folksam. Sen fortsatte vi att kika lite på södra Helsingborg. Det blev ju snart lunch och då gick vi till Max och åt varsin hamburgare.
När vi sen hade kommit hem blev det en mängd TV. Vi kikade bland annat på en mycket gammal inspelning från TV5. Filmen var inspelad 1989 i England. Den var på Video och vi har faktiskt lyckats med att sätta igång vår videoapparat igen.

Filmen vi såg på var Shirley Valentine
med Pauline Collins i huvudrollen. Hon var en vanlig hemmafru i filmen och hade det inte så roligt, när barnen hade flyttat hemifrån. Hon fick en chans att följa med en väninna till en grekisk ö. Vännen hade vunnit en 14-dagars resa för två.

Där träffade Shirley en grekisk man Costas, som spelades av Tom Conti.
När de 14 dagarna var slut, reste hon inte hem, utan blev kvar och arbetade i en bar. Hennes man kom till slut och hämtade hem henne. Det är en helt förtjusande film.

Vi har sett den åtskilliga gånger och kommer att se den igen. Den är motsvarigheten till Sällskapsresan för oss, men inte på samma sätt. För denna går inte ut på att vara rolig, utan visar hur livet kan vara.

Dagens Citat:

Det är inte törnet som sticker dig
– det är du som sticker dig på törnet.

Japanskt ordspråk.
********************************************************

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

11 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Vi har också sett lite filmer här men jag kommer sällan ihåg dem efteråt...kanske de då inte varit några höjdare så de har fastnat i minnet. Idag blir det jobb, fast bara på halvtid denna veckan. Kramiz

biggan sa...

verkar vara en bra film, vi fick 3 säckar filmer i går, som en kompis till ungarna skulle kasta, deras mamma hade tröttnat på att damma dom. :) så nu har vi hur mycket film som helst att se, kram biggan

Sand mellan tårna sa...

Max hamburgare är inte fel. Inte heller lite film.
God morgon!

Carina Sjölund sa...

Först en god hamburgare och sedan film, kan en dag bli bättre :)
Kramen goa bloggvän♥

Anonym sa...

Hej du,,jag har min mor i livet,hon blir 92 nu i april...Hon säger att hon är nöjd nu...Lite krämpor har hon väl,,men klar i huvudet är hon..
Jag brukar titta in till henne i stort sett varje dag och ta en kopp kaffe..Haé Kram.

Nett sa...

Låter faktiskt som en riktigt bra film :) Kram

Anonym sa...

Ja vi bor alla syskon i samma by,och jag är säker på att 3 av oss tittar in till henne varje dag,vi är 5 syskon,,varav 2 jobbar än..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja det känns bra,,hon bor kvar i huset,som min ynste bror övertog för några år sen,hon har övervåningen och han har bottenvåningen,,ett bra arrangemang...Haé Kram.

Veiken sa...

Vet du - jag har aldrig smakat Max hamburgare fast folk säger att det är den godaste! Tyvärr ser jag sällan filmer. Jag somnar ALLTID, så det är ingen idé att börja. Går jag på bio, är det helt annorlunda! Kramar

Anonym sa...

Oki,visst känns det bra att mamma har oss alla i närheten...
Du får lyssna sedan,,Nu nattar jag,, Kramen.

Maria sa...

Låter som ni haft en fin dag kan vara mysigt att sätta sig ner i lugn å ro och kika på en film.
Ha en fin dag/kramen