tisdag 27 mars 2012


Jag har passerat pensionsstrecket för länge sen och har "apanage" från staten. Men när jag var ung, så var jag hemma och passade mina barn, i ungefär 7 år. Det sätter spår i ATP och så vidare. Sedan arbetade jag som egen företagare i många år, men de sista åren arbetade jag som kontorsansvarig under chefen i en bokhandel. Där fick jag mina bästa ATP-poäng.
Den nya generationen har ju möjlighet att spara i fonder för sina pensioner. Så det gäller att hålla sig á jour med sparandet och kolla vilka tjänster som står till buds. Att enbart spara i sparbössan duger inte längre. Inte heller under madrassen. Bankerna kan hjälpa till och om du kikar in här, så får du en hel del bra upplysningar.
 
  Bilderna här ovan har jag lånat på nätet.


 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan. Dom som ev jobbar på fabrik så hjälper LO-Folksam till. Har sparat med dom i flera år. Billigare avgifter. Kram

Veiken sa...

Hej på dig Drottningen! ;)
Apanage, jo jag tackar! Jag ställer mig bakom dig och anser mig härmed vara kunglig! Kramar

ansepanse sa...

fast hur man än försöker brukar det gå back, det är inte lätt att få en bra pension i framtiden
Sv: jo, det är ju du som har det tyngsta arbetet
kramar och en fin kväll till dig vännen

Augusta sa...

Vet inte om jag tror på något sådan.
En kompis här i Stockholm fick rådet att köpa lägenhet och sälja inför pensionering. Det var den bästa placeringen enligt hennes bank.

Kram

Nillas Trädgård sa...

Jag tycker inte alls om det nya systemet. Visst om man orkar så kan man hålla på och mixtra och få en kanon pension om man har tur. Men jag som är totalt ointresserad av fonder och faktiskt skulle få lägga all min fritid åt att lära mig och förstå hur man gör känner mig grundlurad!
Jag håller bara tummarna...

Fenixmonas sa...

Nej, vi har slutat att spela hasard med våra pengar...vi gjorde tyvärr det både Bosse o jag under ett par år och förlorade flera tusen kronor. Numera vilar våra pensonspengar tryggt, hoppas vi, hos AMF-Penson...Kramiz

Sand mellan tårna sa...

Med tanke på att jag inte jobbat sen Alex föddes (då var jag 34) så är det nog tur att min mamma "tvingade" mig att börja pensionsspara redan när jag var 20.

Nett sa...

Nog gäller det att se om sina pensionspengar. Tragiskt bara för dem som väljer fel och pengarna bara minskar i värde. det är som att spela på lotto kan man känna. Kram

ansepanse sa...

Sv: god förmiddag
nej, sådana där gymnastiska övningar får nog Sibbe ha för sig själv :) det är ingenting för mig heller
önskar dig en fin dag - kramar

Sussi sa...

Det är lite orättvist ändå tycker jag att det ska vara under just dom åren som barnen föds det ska vara avdrag. Oftast är det kvinnorna som är hemma med barnen. Det gör mycket i pensionsparkuvertet i slutändan.

Jag har inte varit in här och hälsat på på ett tag heller. Hoppas allt är bra med dig?

Kramisar