onsdag 14 mars 2012

Lite hit och dit en tisdag.


Vi var nere på söder i Helsingborg,för ett ärende på förmiddagen. Först var vi på Gustaf Adolfs Torg och tittade bland grönsaksstånden. Vilka färger!

Gustaf Adolfskyrkan var tyvärr inte öppen, så jag kunde titta in där. Det är nåt speciellt med kyrkor. Inte för att jag är religiös, men de ger ändå en speciell anda.
Utanför kyrkan finns de här speciella belysningsstolparna. De kommer från olika håll och räknas som konst.
Sen var vi på Max och käkade varsin Maxburgare. Och när vi kom hem satt jag igång att baka choklad-muffins. Så här ser det färdiga resultatet ut, sen vi hade smaskat i oss några till kaffet.
Det var så fint väder på efter-middagen, så vi blev sittande på balkongen med vårt kaffe och våra muffinsar.
Min Farfar har forskat mycket om vår släkt och min dotter har hakat på där, för Farfar lever ju inte längre.

Jag hade ett program för Dos, men det gick åt skogen när den datorn pajade. Allt var då sparat på disketter och sen dess har man ju inte diskett-stationer på datorerna. Disketterna har jag kvar i alla fall. Så det var mycken möda jag har lagt ner till nästan ingen nytta.

I dag har jag installerat ett nytt släktforskningsprogram, som följde med i PC Tidningen nr. 4 2012, alldeles gratis. Så nu får vi se om jag lyckas att göra mig en ny släkt-tavla. Har bara kommit till mig själv ännu.

Min dotter har också verkligen släktforskat. Min man, hennes Pappa var ju adopterad och han visste inte mycket om sin släkt. Det fanns till exempel syskon, som föddes senare än han, som också adop-terades bort. Det var en hel hög med ungar i den familjen. Min dotter har i alla fall lyckats att få fram att hans släkt kommit från Danmark på 1800-talet.

Jag brukar säga att jag gör folk-livsforskning, för jag har jätte-många dokument från flera håll i min släkt.

Min dotter har varit flitig på nätet också och fått reda på ytterligare länkar i min Farfars släkt bakåt. Min Farmor kommer till exempel i krokigt nedstigande led från, Erik den XIV, han med ärtsoppan. :-)

Dagens Citat:

Att djupt älska någon
 ger dig styrka.
Att vara djupt älskad av någon
 ger dig mod.

 Lao-Tzu.
***************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

9 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Jag tillhör ju sveriges största kartlagda släkt...Långarydssläkten, och har flera böcker över släkten. Kramiz

Sand mellan tårna sa...

ja det var verkligen lite hit och dit. Är inte heller religiös men kyrkor är fina. Lyktstolparna var ju roliga.
God morgon!

Anonym sa...

Nu kommer kanske snart "HELA" släkten och begär julklappar och födelsedags presenter av Er.
:o)

Nillas Trädgård sa...

Du känner ingen som har, eller kan du inte köpa en billig gammal dator som har en diskettstation??? Och sen skriva ut de dokumenten som ligger på disketter??? Själv så tycker jag att det skulle vara värt det.
Jag ve inte mycket om min släkt, men min mormor hette Sjöstedt som ogift och det är en släkt som härstammar från ett par som kom från tyskland på, jag tror att det var, 1700-talet. Jag skulle vilja veta mer om min släkt, men samtidigt så har jag så väldigt lite kontakt med mina levande släktingar även på nära håll i dag, så jag vet inte hur betydelsefullt det skulle vara, egentligen...
Ha en fin dag!

Maria sa...

Det var mycket fina färger både ätbart och blommor.
Lycka till med din släkttavla, jag önskar jag kunde få tillbaka lusten att släktforska men just nu e de int så. Kanske för att jag håller på själv vore roligare om någon mer i familjen skulle tycka det vore roligt.
Ha en fin helg/kramen

ansepanse sa...

visst är det en härlig färgklick på torget, roligt med släktforskning :) jag är tillexempel släkt med Anckarströms fru
tack för kaffet, det kom i brevlådan igår eftermiddag och nu har jag smakat på det, det var en mild och fin smak på det kaffet, så det blir tummen upp för min del
bamsekramar till dig vännen

ansepanse sa...

Sv: vad roligt :) då har vi ju nästan träffats :) eller genom släktingarna har vi ju träffats :) nu krånglade jag väl till det ordentligt
kramar och en fin kväll till dig

Veiken sa...

Roligt med släktforskning. Tyvärr är jag alldeles för lat för att börja. :) Kram

Anonym sa...

God kväll..Ja nu när dagarna blir ljusare och längre,så piggnar man till,,sen när både djur och natur lever upp,,då är det härligt att finnas till..Jag har släktforskat till och från i 30 år minst,,det är kul..Haé Kram.