torsdag 8 mars 2012

Jag en Buzzador.

På morgonen hade det snöat så det var vitt på marken, men på efter-middagen var snön borta och då var vi hemma hos våra vänner K och L på Råå, för att bjuda på kaffe och kakor. När vi kom dit låg det snö på deras gräsmatta, men det blommade krokus i rabatten.

 Jag är enoch skulle Buzza för Gevalias nya snabbkaffe, Millicano. Hon ringde innan vi åkte hemifrån, att vi inte skulle ta med kakor, för de hade de redan.
Vi känner varandra väl och kan deras smak rätt väl. När vi kom hade han bakat en jättegod äppelkaka, som vi åt till kaffet. Under tiden höll han på att baka vetelängder också i deras nya spis med varmluftsugn.

Det tyckte som vi, att det smakade gott med mjölk till kaffet, för det är det enda någon av oss tycker smakar bra,när vi dricker kaffe. Det hjälper inte vilken sort vi än har.

K svarade ja till frågan om hon tyckte att det var modern design och L sa: Så där.

Vid frågan om de uppfattade som speciellt med den här sorten, så svarade hon att det var gott. Han, Bra med mjölken till.

Jämfört med deras vanliga snabb-kaffe fick jag svaret från dem, att de inte dricker snabbkaffe annat än när de är på semester och har möjlighet att tillaga kaffe själva.

Jag tycker inte att jag har fått några negativa omdömen från någon av dem.

Jag berättade också om när företaget grundades och mer som stod i boken om kaffets historia. Kaffet kom till Sverige 1683 och då sa man att det var medicin. Inte förrän i mitten på 1800-talet blev det en folklig dryck. Företaget bildades 1853 av Victor Theodor Engwall, sen har det varit ett familjeföretag fram till 1971, då det blev Kraft Foods som övertog ledningen.

Sen satt vi i flera timmar och snackade, för vi hade inte träffats på mycket länge. De har varit i Thailand och vi har varit så förkylda, så det har inte blivit av att vi har träffats på ett bra tag.
Dagens Citat:

 Kärlek botar människor,
både de som ger den
och de som tar emot den.

Karl Augustus Menninger.
***************************************************************

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

17 kommentarer:

Anonym sa...

Sammanträffande? Är nog inte med på vad du menar?

Maria sa...

Snabbkaffe är inte så gott tycker jag
men smaken e som baken.
Tack för lite historia om kaffet.
Ha de fint/kram

Siita sa...

God morgon. Här snöa det hela dagen igår. Halt o många olyckor. Folk hade tagit av vinterdäcken. Trevligt med nybakat till kaffet, jag känner suget. Kram

Fenixmonas sa...

Vi dricker också snabbkaffe på semestern, aldrig när vi är hemma! kramiz

Sand mellan tårna sa...

Här dricks snabbkaffe, nescafé. Samma i Sverige. Då är det nescafé som gäller, det mörkrostade. Gevalias vanliga gillar jag inte nåt vidare faktiskt.
God morgon!

biggan sa...

härligt med en trevlig stund, verkar ju var ok kaffe också, inte ofta vi dricker snabbkaffe heller, helt ärligt, ha en fin mysfredag, trots det vita, kram biggan

Yvonne sa...

Godmorgon! Grattis till vinsten. Kram!

Nett sa...

Åhh, det hade jag gärna buzzat om, hade ju passat så bra till mitt bloggnamn med :) Kram

Augusta sa...

Jag är också med där och jag anmälde mig till det kaffe men jag fick tydligen inte vara med.

Men jag skall få vara med på något annat som jag kommer att berätta om senare i min blogg.

Kram

ansepanse sa...

jag dricker bara snabbkaffe och ska prova det här nya kaffet :) jag har redan skrivit upp den på nästa veckas handlingslista
dagens citat tycker jag är jättebra
en fin dag till dig - kramar

Veiken sa...

Jag vill ha mitt kaffe så svart och starkt som möjligt och definitivt inte pulverkaffe, men det finns ju många som gillar det. Trevligt med en träff hos goda vänner. Kramar

Yvonne sa...

Det var killen som tolkade som hade trillat.Om du ser på bilderna så kanske du ser hur man tolkar. Det var jag som satt på hästen. Hoppas att det är en bra CD du vann. Kram!

ansepanse sa...

Sv: nu har jag sänt dig min adress, det ska bli spännande att smaka på det kaffet
kramar

Nett sa...

Kan tänka mig att du tänkte på lilla mig ;) Kram

Yvonne sa...

Minnen kan vara bra för man känner sig som ung igen.Du får kolla vinsten. Kram!

ansepanse sa...

Sv: då väntar jag på brev ifrån dig :) vad trevligt
kramar och en fin kväll till dig

Ninja sa...

Näääää.....inte Gevalia, här dricks det enbart ekologiskt och Hazienda är favoriten men alldeles för dyr, så jag brukar köpa Änglamark.