torsdag 1 mars 2012

Nygammal vana kanske?


Idag har vi gjort nåt vi inte har gjort på riktigt länge. Helsinborgs stad har så kallade Träffpunkter, där man kan mötas och göra olika saker. På Träffpunkt Norra Husensjö visades idag en film som heter ”Staden kring Kärnan”.

Vi åkte dit, för vi är intresserade av gamla Helsingborg både i bild och film. Så vi har flera böcker och Videos med sådaant innehåll. Det var en tjej från Stadsbiblioteket, som visade den här filmen. Vi har inte just den, men flera andra.

Men vår videoapparat har tröttnat lite, så det går inte att se filmerna. Det behövs nog en rengöring av läshuvudet.

Just den här filmen handlar om Helsingborg på 1950-talet. Jag hade faktiskt inte sett den förut, så den var ny för mig. Efter visningen tog vi varsin kopp kaffe med tre kakor, bland annat en äppelkaka med vaniljsås, för 20 kronor tillsammans.
Idag hade Baloo redan kommit, när vi kom hem. Han blev ju glad som bara den. Så här ligger han mest hela tiden, så vi har svårt att komma ut från rummet till hallen.

Vi har ju gett honom en gris att leka med och stoppar ner den i en papperspåse med handtag. Den hittar han med grisen i och leker nu med både påse och gris. Han ser ju för rolig ut, när han kommer och håller påsen i handtagen och bär grisen på det viset.

Men till slut gick han omkring med endast påsen. Så tyckte han nog att den luktade gott och började tugga och äta upp den. Men då tog jag den ifrån honom, för det är inte nödvändigt att äta papper, för han får faktiskt mat också. Så nu är grisen på gång igen.
Nu blir det en rolig avslutning på det här. Jag skrattade i alla fall.


Dagens Citat.

Så som vi lever våra dagar,
så lever vi våra liv.

Annie Dillard.
************************************************************************

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit. Nytt inlägg finns och jag blir glad om du skriver en kommentar där också.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

8 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Vilket bra ordspråk du hittat idag, det är då verkligen sant!
Säkert intressant att se hur det varit, extra kul när man bor på platsen förståss. kramiz

Sand mellan tårna sa...

Verkar vara en kul grej det där med träffpunkt.
Haha att det är så roligt med papper och plast för djur. Vår katt kan leka med en toarulle en evighet, gärna plastpåsar med men det får han inte.
God morgon!

biggan sa...

ja det är intressant att se saker om där man bor. därför är gruppen på fb, så rolig att kika i, jätte kul. ahh vad härligt att han kom i går, det livar opp det. ha en fin fredag kram biggan

Nett sa...

Vilken givande dag ni fick. Kul med gamla filmer om sin stad, har sett några jag med och det är ju helt fantastiskt att se hur staden har ändrats, undrar vad de förr skulle ha sagt om att se hur det ser ut idag. Kram

veiken sa...

Bra med en träffpunkt och är det dessutom bra saker dom kommer med är det ju toppen.
Svar: Nej, det var inga flygfän - bara lite frostnupet tror jag! Kram

Maria sa...

Den va rolig tänk va en del hittar på. Jag är också intresserad av historia från där jag vuxit upp.
Va bra att Baloo kan roa sig själv en stund.
Ha en fin fredagskväll/kramen

Siita sa...

Hejsan. Kul att se han bära påsen. Thea gör set samma. Kram

Siita sa...

Bloggträffen kommer nog att bli i Höör. Kram