tisdag 6 mars 2012

Vi har fått fnatt idag, tisdag.

Idag har vi verkligen varit i farten. Trots det vackra vädret ute, så gick vi inte ut under dan. Men däremot fick vi fnatt och började med vårstädning. Våra fönster har varit nästan igen-grodda efter all blåst och regn i vinter. Det har inte varit länt att försöka göra dem rena på mycket länge.

Men plötsligt idag, började Sibbe putsa nästan alla fönstren. Vi har en sån där konstruktion, där man ska vända fönstren upp och ner innan man putsar dem. Men de är rätt höga, så han vågade nästan inte ta i under putsningen, för han var rädd att de skulle vända igen. Det brukar vara jag som tar hand om den biten, så jag har vanan inne och vet att man kan ”låsa” dem. Nu är det bara sovrumsfönstret kvar.
Under tiden gjorde jag en ordentlig rockad med våra spel och våra diabilder. De senare har legat i ett överskåp och har varit svåråtkomliga, eftersom själva diaapparaten är så tung.

Nu flyttade jag dem till ett furuskåp i stora rummet, där vi har haft alla mina puzzel och spel. Nu ligger de i överskåpet, för vi spelar så lite spel i alla fall och de är i så fall lätta att komma åt.

Så nu liknar det inte kriget längre hemma, för allt är inplockat och i ordning. Men vi blev faktiskt rätt trötta efter jobben båda två. Vi har ju inte så mycket ork längre att ta i på det viset.
Så kom ju Baloo och han var i sitt allra keligaste humör med Sibbe. Han kröp upp i knät, höll honom med tassarna och slickade honom. Gosingen!


Sen var jag ute med honom på kvällspromenaden och då träffade jag en man som sa att han hade haft 17 Berner Sennen i sina dar. Jag fick tips om nåt Matte skulle köpa till honom, Dental, så han kunde tugga på det. Där finns tandkräm i det, så tänderna blir av med plack och att det inte går hål så lätt på dem. Jag har redan vidarebefordrat tipset till Matte, för hon har redan varit här och hämtat honom. Mannen sa också att han kunde se att Baloo kommer att bli riktigt vacker när han blir stor. Han är ju bara 9 månader nu.
Jag ville bara berätta en sak också, att idag skulle min lilla Mamma fyllt 99 år, om hon hade fått leva. Jag tillägnar henne den här vackra orkidén jag har, som blommar så vackert nu.
Så vill jag visa ett vackert foto på henne, när hon var riktigt ung.

Dagens Citat:

Ett skepp som har seglat för långt
 kan vända,
men det finns ingen väg tillbaka
för det ord som är sagt.

Malajiskt Ordspråk.
************************************************************* 

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

12 kommentarer:

Augusta sa...

Vilken vacker mamma som ung :)

Duktiga du och mannen har varit idag eller igår. Kl är 00.28.

Hoppad denna färska dag blir lika bra som den igår :)

Kram

Siita sa...

God morgon. Då var din mamma o min födda samma år, 1913. Fast min mamma i nov. Önskar jag hade sådana fönster som ni har. Här får vi skruva isär våra p putsa dom mellan, även persienner iaf här nere. Ha det trevligt. Kram

Sand mellan tårna sa...

Vilken dag!
Härligt att ha vårstädat. Känns så skönt efter ett sånt städröj.
Blir det soffan idag då?
God morgon!

Fenixmonas sa...

Vilket fint tips för Baloos tänder! Inte alltid så lätt med tandrengöring på vovvar...Så fin hon var din mamma! Kramiz

biggan sa...

skönt att få i ordning, jag tog med fönstren i går, ja det såg du ju på fb, men vi har samma konstruktion, man vänder på dom. vilket fint kort på din mamma, så snygg hon var. kramar biggan

Nett sa...

Härligt med sådana dagar då man får uträttat en massa, här hoppas jag med att få fnatt och ta hand om mina fönster :) Kram

Carina Sjölund sa...

Härligt att fått bort fönsterputsningen :) tror jag måste ta an mina oxå!

Gosiga Baloo gubben♥
Kramen kära du♥

attis sa...

Hej vännen. Hundar kan byta teckning när de växer. Det har jag fåttt lära mej nu med alla hundar i familjen :) Visst är det härligt att få rensa ordentligt. Man känner sej så nöjd med sej själv. Jättefina bilder du visar här. Ha det bäst.
Kramiz

Isacs Mamma sa...

Aaaa vem vet:P svaret kommer 15:00 :P då e de klart:P

Nett sa...

Nog kommer det att bli fnatt här nån dag om inte annat så lär jag få tvinga mig ;) Kram

Agneta sa...

det där med fönsterputsning borde även jag ta tag i, får bli ett projekt sen när vi piggat på oss i detta hus :-)
mysgos med vackra Baloo, Dental vet jag att min syster användertill deras hund sen tidigare, annars hade det varit ett bra tipsatt ge henne med.
krm

veiken sa...

Det är typiskt när man får fnatt. Man gör allt på en gång, sedan är man helt slut, fast mycket nöjd. Gott att ha en Baloo som kommer lite då och då...
En vacker mamma hade du. Hon blir säkert glad över orkidén. Kramar