torsdag 9 maj 2013

Kristi Himmelfärdsdag eller Helnykterhetens dag.

Sibbes yngsta dotter är på Helsingborgsbesök. Det är inte ofta vi får Stockholmsfrämmande. Hon kom igår redan, men skulle bo hos sin syster. Fick lite kaffe hos oss, eftersom flygbussen stannar nära där vi bor. Vi hade riktigt trevligt tillsammans. Så körde Sibbe henne till systerns koloni, där de skulle träffas. 

Så i dag på förmiddagen bestämdes det, att vi skulle köra till Höganäs, för hon ville se Lager 157. Det är en av butikerna i Outlet-området. Den är jättestor och har kläder av alla sorter. Det är mest märkeskläder, som säljs mycket billigt. 
 När vi hade parkerat bilen, fick vi nästan hjärtat i halsgropen. För det stod en låååång kö framför ett tält. Där bjöd man alla på korv och bröd, apelsinjuice och polkagrisar. Det var företaget som bjöd. Inte tackade vi nej inte! Det var goda grillade korvar med kryddig smak.
 Här kan man se "korvatältet" (Obs skånska), men när jag tog den bilden var kön nästan borta. 
Nu syns det några sugna till. Det var en del som fick mer än en korv. Så det var ju som en extra lunch. Så gick vi in i affären. Sibbe backade nästan med en gång, för han kan inte med låååånga köer och gick till en annan Outlet, medan vi andra två stannade kvar. 

Dotra handlade en hel del. Bland annat blev det en regnrock, som kom väl till pass, när vi skulle därifrån, för då forsade det ovanifrån. Jag då? Jo, jag hittade en randig trikåklänning i rött med vita ränder. Den ska bli skön att ha som mysplagg hemma. Det var jättlånga köer till de tre kassorna, där vi skulle betala.

När vi så småningom var färdiga ringde vi till Sibbe och bestämde att vi skulle till Viken och fika. Han mötte upp med bilen, så jag slapp att stå och vänta i regnet. ( Hon hade ju sin nya regnrock!) Det blev förstås Conditori Öresund, vårt stamfik. Där dracks det kaffe och åts kakor, förutom jag som åt en Budapestare. En skulle inte ha nåt med mjölk och den andra skulle ha sockerfritt.Och både det ena och det andra fanns ju i min.

Så blev det hemfärd med avlämning av dottern hos hennes syster. Både på vägen bort och på vägen hem körde vi genom Pålsjö skog, där vitsipporna står som spön i backen och bokarna har sin allra vackraste grönska just nu.

Vi har alltså inte firat varken Himmelsfärden eller Helnykterheten. Jo, kanske ändå, för något alkoholhaltigt har inte intagits idag.

Dagens Citat: 
Den friska har många önskningar, 
den sjuke har bara en. 
Indiskt Ordspråk.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥6 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Även här sågs köer men de hoppade vi över...Inte fel att bli bjudna på korv, bara tacka o ta emot! Kramiz

Nett sa...

Kul med besök speciellt om det är långväga, då man kanske inte ses så ofta. Lager 157 har vi med utanför stan, men har ännu inte besökt det trots att det har funnits i många år. Ha en fin helg. Kram

trollet sa...

Då firade jag oxå... ingen alkohol!! ;)
Jag vill oxå åka till Lager 157...
Önskar dej en fin fin helg=))

Siita sa...

God morgon. Lager 157 finns i Örebro, Ellinor o jag brukar vara dit ibland. Bra priser på kläderna, särskilt till barnen. Gratis korv är gott. Kram

ansepanse sa...

jo, men nog firade ni dagen genom att göra den genomtrevlig :) det är ju så man firar, eller hur?
Sv: nej, den mamman kommer nog aldrig att förlåta sin man för hans försumlighet
kramar

Veiken sa...

Bjudmat är inte alls dumt! Korv är ju inte min favorit förstås.
Jag hade nog gjort som Sibbe - backat och struntat i att det var billigt! Tålamod är definitivt inte min bästa gren! ;) Kramar