tisdag 7 maj 2013

Dags att bada eller åtminstone solbada.

Det var ju så härligt väder idag med sol och fin värme, så vi bestämde oss för att ta bilen ut och solbada vid Landningen på Råå. 

Jag har visat bilder därifrån förra sommaren, men några nya därifrån blev det inte. För bilparkeringen var stängd och utnyttjades av ett byggföretag, som bygger en ny skola och renoverar den gamla. Så det var bara att åka nån annan stans. 

Vi hade då tänkt oss att åka till Lasses fiskrökeri, men de hade inte öppet för säsongen. Vi var sugna på att köpa rökt makrill. Det är så gott.

Det blev en sväng ut på Landskronavägen och ner mot Råå småbåtshamn i stället. Tiden är ju rätt att ta hand om båtarna nu efter vinteruppläggningen. Det var en hel del båtar ner i vattnet redan, men det var mängder upplagda på land också.

Det är alltid härligt att se båtarna i hamnen när det är vackert väder.
Vi satte oss på en bänk med vår medhavda matsäck, som innehöll mackor med stekt ägg och kaviar. Så har vi små termosar med kaffe med oss. Det var så skönt att intaga årets första picnic.
 
När vi hade gått runt lite mer i hamnen, blev vi sugna på glass. Då satte vi oss på den här serveringen. Sibbe köpte varsin paketerad strutglass. Det var vanilj med choklad och smakade gott. Men det var inte nån våffla i min, utan jag var på väg att välta glassen, när jag hade ätit ett tag. 

Då gick jag och ville ha en tallrik och en sked att äta med. Men tjejen som serverade sa, att jag skulle ta en helt ny glass, för det brukade hända att det inte var nån våffla med. Jag var inte nödbedd, utan tog en till. Så jag åt faktiskt en och en halv glass. Men det var mättande.
Strax intill parkeringen, där vi hade ställt bilen, fanns den här skylten. Där stod det en hel del intressant om både djurlivet och växtligheten på området.

Dagens Citat: 
Alla människor är ensamma. 
En del har bara så mycket folk omkring sig 
så de aldrig hinner märka det. 
Bo Baldersson.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 ♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Margit sa...

Ja då har ni hunnit med en hel idag med!!!! Trevlig bilder....
Förstår att GLASSEN smakade gott....
Ja dt har verkligen varit en UNDERBAR SOMMMARDAG idag!!! Vi var och spelade Boule med PRO idag. Vi var ute ca 2,5 timmar...det var så skönt..jag tog av mig jacka och gick med bara armar mest hela tiden. Jag hade ju ftt fin brunfärg på dem..så jag kände mig ITE som en blekfis....
I morron så är det terminens sista Sopplunch i Brukskyrkan....på kvällen så ker jag till Eskistuna och är värdinna på kvällen....så det blir en runda...
Kram och ha det så gott!!!!

Fenixmonas sa...

Underbar sommardag här också, men än är det ju vår och regn är på G! Gott med äggmackor i väntan på makrillen och glass smakar absolut bäst ute i solen! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Har aldrig fått en strutglass utan våffla. Smakade väl gott i värmen som var igår. Ser ut att bli lika fint här idag. Kram

ansepanse sa...

vilken härlig dag ni fick och vackra bilder du visar upp :) rökt makrill är supergott men jag har fått sluta äta det eftersom jag får SÅ ont i magen av det :( härligt med picknick :)
dagens citat är superbra :)
här regnar det idag
kramar

trollet sa...

Blev ju ingen tokig dag även om den inte blev som planerad=)) Extra glass!! ;)
Småtjejerna är mycket söta och mycket intensiva=))
Nä, jobb saknar jag inte, brukar normalt inte jobba så många ställen, men ibland är det flera som frågar och man vill ju gärna testa olika så man inte missar ett höjdarställe=))

Nett sa...

Råå, har jag många minnen från, jag campade där en hel del förr i tiden, närmare bestämt på 80-talet. Kram

ansepanse sa...

Sv: halsbränna har jag däremot aldrig fått/haft, så där är vi olika :) jag är bara rädd för sådana där jättestora spindlar som är som en handflata stor, du vet sådana där utländska
här har det varit häftiga regnskurar idag
kramar

Veiken sa...

Det var verkligen den första underbara dagen i maj av år 2013 i går.
Idag har ett fantastiskt vårregn gett växtligheten en skjuts! Hoppas att solen återvänder snart! Kramar